به گزارش نما، متن کامل طرح دو فوریتی حمایت از دیپلماسی و الزام دولت به حفظ حقوق هستهای و مصادیق آن در مذاکرات هستهای به شرح زیر است:
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
طرح زیر جهت طی مراحل قانونی تقدیم میشود:
مقدمه (دلایل توجیهی) : ملت بزرگ و مقاوم و ایمانی ایران عزیز اسلامی و ولائی در پرتو نظام مقدس جمهوری اسلامی و ایمان به این آرمان که امام رضوانالله تعالی علیه فرمودند (ما میتوانیم) و با تقدیم صدها هزار شهید از جمله شهدای عزیز دانشمند هستهای، توانست با مجاهدت و حمایت ملت و رهبر معظم و تلاش دولتها در سالیان گذشته به چرخه کامل غنیسازی اورانیوم و علوم صلحآمیز هستهای دست یافته و این فناوری و صنعت را با پشتوانه دانشمندان عزیز هستهای خود کاملا بومی نمایند. و آن را پشتوانه عظیمی برای توسعه اقتصادی - صنعتی - درمانی - کشاورزی و... برای نسلهای آینده قرار دهد. از آنجایی که در این ایام تیم مذاکره کننده هستهای که بچههای این انقلاب میباشند مورد خشم و تهاجم صهیونیستهای جنایتکار واقع شدهاند و تلاش مینمایند ملت ایران را از حقوق مسلم خود محروم نمایند و در مقابله با این تهاجم ملت بزرگ و نستوه و مقاوم ایران اسلامی روی اصل مذاکره برای حفظ حقوق هستهای مسلم خود و رفع هرگونه بهانهای و رفع تحریمهای ظالمانه و دور کردن هرگونه تهدید و حفظ عزت الهی خود به اجماع رسیدهاند و دولت و تیم مذاکره را با نگرش به تواناهای داخلی و خلق حماسه اقتصادی و وحدت ملی یاری میدهند. نمایندگان ملت در مجلس نهم که منتخب مردم می باشند و از جانب ملت هستند، با تصویب این قانون، از دولت و تیم مذاکره کننده حمایت میکنند.
عنوان طرح
الزام دولت به حفظ حقوق هستهای و مصادیق آن درو در چارچوب معاهده NPT در مذاکرات هستهیی
موضوع طرح
دولت موظف است در جهت نیل به اهداف چشم انداز جمهوری اسلامی ایران و برنامههای توسعه آینده از جمله برنامه پنجم و براساس احکام ذکر شده در قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی از جمله تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هستهای و همکاریهای قانونی با آژانس بینالمللی هستهای و فتوای جهانی مقام معظم رهبری مبنی بر حرام بودن ساخت سلاح هستهای کلیه حقوق هستهای ملت ایران را که قوانین بینالمللی آن را به رسمیت شناخته و مورد احترام قرار داده و همچنین مصادیق بارز این حقوق هستهای را به شرح ذیل حفظ نموده و آن را توسعه دهد.
این حقوق و کاهش تولید و توقف روند توسعه هستهای ملت قابل اغماض و مذاکره نبوده و دولت مجاز به هیچگونه توافقی که این حقوق را نادیده بگیرد نمیباشد.
۱- ادامه توسعه سایتها و کارخانجات غنیسازی وابسته (از جمله کارخانه غنیسازی نطنز) برای تولید سوخت نیروگاههای قدرت هزار مگاواتی تا سقف تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هستهای براساس برنامه
۲- ادامه اقدام به ساخت و نصب سانتریفیوژهای نسل دوم و سوم و جایگزین نمودن آنها با سانتریفیوژهای نسل اول به منظور بهرهوری اقتصادی و صنعتی تولید اورانیوم با غنای مورد نیاز براساس برنامههای اجرایی سازمان انرژی اتمی
۳ - ادامه ذخیرهسازی اورانیوم غنی شده برای سوخت سه ساله یک نیروگاه (نیروگاه موجود و توسعه آینده)
۴ - ادامه اقدام به اکتشاف و توسعه معادن اورانیوم در سطح کشور براساس برنامه
۵- ادامه تولید اورانیوم با غنای ۲۰ درصد برای رفع نیاز به تولید میلههای سوخت، تولید رادیو داروها و پرتودرمانی، سایر مصارف صلحآمیز هستهای براساس نیاز داخل و بازار تجارت
۶- ادامه و تکمیل کارخانه آب سنگین اراک جهت بهرهمندی ملت ایران خصوصا بیماران سرطانی
۷- ادامه همکاریهای لازم با آژانس هستهای، تلاش و اقناع افکار عمومی برای مقابله با تهاجمات دشمنان برای محروم نمودن ملت ایران از حقوق مسلم هستهای خود.
۸- چنانچه هر یک از نهادهای حکومتی طرف مذاکره هستهای، تحریمها یا اقدامات غیر دوستانهای را علیه نهادها و اشخاص جمهوری اسلامی ایران تصویب یا اعمال نماید، دولت مکلف است اقدامات مقابله به مثل از جمله تقدیم لایحه برای تصویب در مجلس شورای اسلامی را به عمل آورد.
۹- هرگونه موافقت با خواستههای طرف مقابل نباید خارج از معاهده NPT باشد
۱۰- حمایت و حفاظت همه جانبه از دانشمندان و کارشناسان حوزه هستهای کشور
۱۱- ایجاد امکان تعامل با کشورهای بیطرف و دوست و مستقل در همکاری های صلحآمیز هستهای
۱۲- تولید محصولات تجاری هستهای به ویژه داروهای هستهای و امکان صادرات آنها در راستای حماسه اقتصادی و اقتصاد مقاومتی
۱۳- توسعه مرکز و پژوهشگاهها و دانشکدههای هستهای و تجهیز هر چه بیشتر آنها
۱۴- اقدام برای معرفی چهرههای مظلوم دانشمندان هستهای شهید ملت ایران در سطح بینالملل و مجامع بینالمللی و ثبت سند این مظلومیت در سازمان ملل متحد و آژانس بینالمللی هستهای