به گزارش نما به نقل از خانه ملت؛ درچند سال گذشته اداره کل استانداردی تهران از آلودگی 13 نوع برنج وارداتی به کشور خبرداد که براین اساس حجم فلزات سنگین در برنجهای وارداتی بالا تشخیص داده شد، پس ازگذشت مدت زمانی سازمانهای مختلفی دراین خصوص اظهاراتی داشتند که متأسفانه در نهایت مشخص نشد که واقعا برنجهای وارداتی آلوده بودند یا خیر؟
پس ازگذشت چند سال امروزمعاون سازمان ملی استاندارد آلودگی هفت نوع برنج خارجی و داخلی را تأیید کرد به طوری که این مقام مسئول در سازمان استاندارد اظهار کرد که هفت نوع برنج خارجی و داخلی پساز تحقیقات آزمایشگاهی ناسالم تشخیص داده شده که از این هفت نوع برنج پنج نوع آن محصول داخلی بوده و دو نوع آن برنج وارداتی با برند پاپانو از کشور هندوستان و زیتون از کشور پاکستان است، که خوشبختانه دراین زمینه علاوه بر جلوگیری از واردات این دو نوع برنج خارجی، این نوع برنج ها را از سطح بازار نیز جمعآوری میشود.
درخصوص برنج های ایرانی هم به علت اینکه فروش و عرضه آن ها به صورت فله ای در بازار است و امکان تشخیص محل تولید وجود ندارد به همین جهت در جمع آوری این گونه برنج های آلوده ایرانی مشکل داریم.
آیا اظهارت معاون سازمان ملی استاندارد درخصوص آلودگی برنج های ایرانی صحت دارد؟ آیا تا به حال مقامات مسئول سندی در خصوص آلودگی برنج های ایرانی ارائه کرده اند؟
دولت باید پاسخگوی برنج های ایرانی آلوده باشد
دراین خصوص عزت اله یوسفیان ملا درگفت و گو با خبرنگاراقتصادی خبرگزاری خانه ملت، گفت: چنانچه اظهارات معاون سازمان ملی استاندارد درخصوص آلودگی برنج های ایرانی صحت داشته باشد و آلودگی دربرنج های ایرانی که محصول داخلی اند وجود داشته باشد بدین صورت دولت باید پاسخگوی تمام این اتفاقات در کشور باشد و به طورحتم هم از نظر بهداشتی و سلامتی و هم از جنبه حمایت از کشاورزان باید خسارت های وارده در این بخش را پرداخت و جبران کند.
کشاورزان در آلودگی برنج نقشی ندارند
نماینده مردم آمل ولاریجان درمجلس شورای اسلامی،با تأکید براینکه دولت باید پاسخگوی خسارت های وارده باشد، تصریح کرد: با توجه به اینکه کشاورزان قشرزحمت کش جامعه هستند و برای تولید مدت زمان زیادی از شبانه روز را در شالیزارهای برنج به سرمی برند به همین جهت نمی توانند درآلودگی برنج که دست رنج آن ها می باشد نقشی داشته باشند.
آلودگی برنج های ایرانی با ورود نهاده های کشاورزی آلوده
این نماینده مردم درمجلس نهم،اظهارداشت: با توجه به اینکه فقط زمین و آب مربوط به کشاورزان است پس نمی تواند آلودگی در زمین و آب بخش کشاورزی وجود داشته باشد به همین جهت این دولت است که نهاده های کشاورزی وارداتی از جمله کود، سم و بذر را در اختیار کشاورزان قرارمی دهد وخودهم باید پاسخگوی خسارت های وارده به بخش سلامت جامعه و کشاورزی باشد.
تمام مراجع رسمی کشور آلودگی برنج های خارجی را تأیید کرده اند
یوسفیان ملا، با تأکید براینکه تمام مراجع رسمی کشور، کمیسیون کشاورزی ، کمیسیون بهداشت ودرمان و نمایندگان شمالی مجلس آلودگی برنج های وارداتی به فلزات سنگین از جمله ارسنیک را تأیید کرده اند، افزود: تا به امروز هیچ مرجع رسمی درخصوص آلودگی برنج های وارداتی به فلزات سنگین از جمله آرسنیک اما و اگر نیاورده است و تمام مراجع رسمی کشور آلودگی برنج های وارداتی به فلزات سنگین را تأیید کرده اند وبه طوری که مراکزوسازمان های بهداشتی مصرف برنج خارجی را ممنوع اعلام کرده اند.
آلودگی برنج های ایرانی قابل قبول نیست
وی، با تأکید براینکه به هیچ وجه نمی توان آلودگی برنج های ایرانی را تأیید کرد، تصریح کرد: با توجه به اینکه تا به امروزسازمان استاندارد کشور درخصوص برنج های آلوده ایرانی اسنادی درجهت اینکه کدام مرجع و تولید کننده و کدام شهر برنج آلوده تولید کرده اند؟ ارائه نداده است به همین جهت نمی توان آلودگی برنج های ایرانی را پذیرفت مگر اینکه کود ، سم و بذری که از سوی دولت به کشاورزان یک منطقه و شهر داده شده است آلوده بوده که این مهم هم خود دولت باید پاسخگوی خسارت های وارده باشد.
نماینده مردم آمل ولاریجان درمجلس،با تأکید براینکه سازمان استاندارد درجهت رفع مشکل باید شهر مرجع را بیان کند و اظهارات وی مبنی بر اینکه چون عرضه برنج های ایرانی به صورت فله ای است امکان تشخیص محل تولید وجود ندارد کذب می باشد، اظهارداشت: من یقین دارم بحث آلودگی برنج های ایرانی از سوی مقام مسئول در سازمان استاندار دوروغی بیش نیست واین شایعات تنها درجهت فریب افکارعمومی درخصوص مصرف برنج خارجی و کسب سودهای کلان ازسوی اینگونه افراد که ازرجال سیاسی کشورو صاحبان قدرت هستند صورت گرفته است.
این نماینده مردم درمجلس نهم، اظهارداشت: به طورحتم مسئولانی که آلودگی برنج ایرانی را مطرح کردند فقط قصد توسعه نسل برنج خارجی در کشوررا دارند و به طور حتم برای کسب سود بیشتر دستشان با وارد کنندگان و قاچاقچیان برنج خارجی در یک کاسه است.
یوسفیان ملا، تصریح کرد: با توجه به اینکه کشورحدود دومیلیون تن درسال برنج تولید می کند و تمام مزارع برنج خیز درسطح کشورپراکنده هستند ، آیا پنج نوع برنج تولید داخلی که به طور کلی تمام تولید کشوررا دربردارد می توانند آلوده باشند؟ بی شک این اظهارت جای تعجب دارد و جز دروغ و دلال بازی چیزدیگری نمی تواند باشد.
نقشه از قبل طراحی شده برای اعلام آلودگی برنج های ایرانی
نماینده مردم آمل و لاریجان درمجلس، با اشاره به اینکه متأسفانه دربحث برنج قاچاق و دلال بازی سر به فلک زده است، افزود: چنانچه آلودگی برنج های ایرانی هم تأیید شود این دولت بوده که نهاده های کشاورزی وارداتی از جمله کود، سم و بذر را دراختیار کشاورزان قرارداده است که حتی این امکان هم وجود دارد که برخی صاحبان قدرت و نفوذ ازگذشته نقشه ای دراین خصوص طراحی کرده اند که با واردات نها ده های کشاورزی آلوده به تولید داخلی صدمه بزنند و از این راه بتوانند پای بازار برنج خارجی به کشور را بیشتر از گذشته باز کنند.
عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات در مجلس، گفت: نمایندگان شمالی مجلس به هیچ وجه آلودگی برنج های ایرانی را نمی پذیرند مگر اینکه سازمان استاندارد کشوراسنادی درخصوص محل تولید این گونه برنج ها ارائه دهد.