به گزارش نما، روزنامه فیگارو در تحلیلی مینویسد: توافق موقتی ژنو با ایران هیچگاه امکانپذیر نبود اگر به پرونده هستهای محدود نمیشد. با این حال، موضوع مهم در جای دیگری نهفته است؛ در معادلات جدید منطقهای در خاورمیانه، چه نقشی به ایران محول خواهد شد؟ مقامات جمهوری اسلامی با الهام گرفتن از مقوله هستهای و تبدیل آن به یک نهضت ملی موفق شدهاند از ده سال پیش تاکنون غرب را به چالش بکشند و جایگاه منحصر به فردی را در منطقه برای حکومت خود به وجود آورند.
فیگارو میافزاید: این استراتژی به خوبی عمل کرد، تا اینکه تحریمهای غربی علیه ایران اعمال شد و تاثیرات مخربی بر اقتصاد ایران گذاشت. فیگارو با تصریح بر اینکه «هیچ چیز نشاندهنده آن نیست که اهداف جمهوری اسلامی ایران تغییر کرده باشد،» مینویسد: ایران به شکلی نگرانکننده توانسته به اهداف خود نایل شود. ایران با سود بردن از اعلام جنگ احمقانه جرج بوش به عراق صدام حسین، از دشمن اصلی خود رهایی یافت و یک دولت شیعه اسلامگرا را به ریاست متحد خود، نوریالمالکی، در بغداد مستقر کرد. در لبنان، حزبالله اهرمهای قدرت را به دست گرفته، در حالی که در سوریه، شبهنظامیان شیعه لبنانی در زمانی که به شدت حکومت سوریه مورد تهدید بود، وارد عمل شدند.
به نوشته کیهان ،این روزنامه ادامه میدهد: خواست جمهوری اسلامی برای صدور انقلاب محرز است و یکی از آرمانهای اصلی آیتالله خمینی بود. در حال حاضر در انتظار نشانههایی از سوی ایران هستیم که تاکنون غایب بودهاند؛ ترک این اصول و گرایش به ارزشهایی که برای ما حائز اهمیت است. اما آن طور که از شواهد امر برمیآید، تغییر رویه ایران صرفاً یک تغییر تاکتیکی است. اینکه فکر کنیم آیتالله خامنهای از آرمان انقلاب اسلامی و آیتالله خمینی اندکی کوتاه میآید، یک توهم است.
فیگارو در ادامه با اشاره به توافق ژنو مینویسد: گفته میشود که این خبر خوبی است. بیشک همین طور است. ولی به یک شرط؛ اینکه جمهوری اسلامی بداند مقوله اتمی تنها موردی نیست که موجبات بدگمانی نسبت به ایران را ایجاد کرده. مطمئن باشید که پیام فقط در صورتی که خوب فرمولبندی شود، قابل درک خواهد بود. و البته این طور نیست. فعلاً همه در خشنودی و رضایت به سر میبرند و هیچ کس به این مسئله اشاره نمیکند. اسرائیلیها و سعودیها حق دارند نگران باشند. حتی در صورتی که ضمانتهایی برای برنامه هستهای ایران تعیین شده باشد، ولی اقدامات حزبالله همچنان یک موضوع نگرانکننده برای اسرائیل است. حسن نصرالله، رهبر حزبالله، یک روز قبل از نشست ژنو ابراز کرد که حزبالله تا زمانی که لازم باشد در سوریه خواهند ماند. پرونده سوریه نشان خواهد داد که آیا توافق با ایران یک حرکت سادهلوحانه بوده یا خیر.