مدیر سازمان فاوای شهرداری تهران:

حمل‌و‌نقل تهران به اینترنت بدون سیم مجهز می‌شود

رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران گفت: در صورت همكاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سامانه حمل‌‌و‌نقل شهرداری تهران مجهز به اینترنت بی‌سیم با فناوری وای‌فای می‌شود.

به گزارش نما به نقل از تسنیم، علی‌اصغر قائمی در حاشیه نمایشگاه الکامپ در نشستی خبری با اشاره به این موضوع اظهار کرد: در صورتیکه وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با شهرداری تهران همکاری کنند، می‌توانیم سرویس اینترنت پرسرعت بدون سیم در سامانه حمل‌و‌نقل شهرداری ارائه دهیم.

وی افزود: در این راستا با اپراتورهای ارائه دهنده این خدمات مذاکراتی داشتیم که آن‌ها نیز از این طرح استقبال کرده‌اند اما باید نهاد حاکمیتی نقطه نظرات آن را روشن و قوانین آن را پیاده‌‌سازی کند.

او در مورد پوشش اینترنت وای‌فای در سرای محله‌ها و کتابخانه‌های تهران گفت: این تکنولوژی هم‌اکنون در این اماکن ایجاد شده و مورد استقبال قرار گرفته است.

*پرداخت الکترونیک در تاکسیرانی جزو اهداف بلندمدت ما است

قائمی درباره پرداخت الکترونیک در سیستم حمل‌و‌نقل شهری نیز با بیان اینکه این سیستم هم‌اکنون در مترو به صورت یکپارچه پیاده‌سازی شده است، ابراز کرد: سیستم پرداخت الکترونیک در تاکسیرانی جزو اهداف بلندمدت ماست اما از آنجایی که به طور رسمی بالغ بر ۸۰ هزار تاکسیران با سلایق متنوع و نگرش‌‌های متفاوت در تهران وجود دارند پیاده‌سازی این پروژه زمان‌بر خواهد بود.

*تجهیز کارت‌خوان‌ها به فناوری NFC

رئیس سازمان فاوای شهرداری تهران درباره برنامه‌های این سازمان برای استفاده از تکنولوژی NFC گفت: از آنجایی که این تکنولوژی روی تلفن‌های همراه هوشمند قابل ارائه است با این موضوع سر و کار داریم که چند درصد از تلفن‌های همراه مردم به فناوری NFC مجهز است و اگر ما این سیستم را به کار گیریم آیا جامعه از این فناوری استقبال خواهد کرد یا خیر بر این اساس این پروژه در دست بررسی و مطالعات قرار دارد.

وی هوشمندسازی مدیریت شهری را از جمله اولویت‌های شهرداری عنوان کرد و ادامه داد: ارائه خدمات شهری مبتنی بر سرویس‌های ICT، مدیریت ایمنی و بحران‌های شهری از طریق ابزارهای ارتباطی و فناوری از جمله اهداف شهرداری تهران است.

*شهرداری از نظر آمادگی الکترونیکی به بلوغ رسیده است

قائمی با اشاره به راه‌اندازی دیتاسنتر شهرداری تهران که ۶۰۰ سرور را به منظور ارائه سرویس‌های یکپارچه و کنترل پروژه درون خود جای داده است، گفت: در سرای محلات تهران نیز بسترهای آی‌تی ارائه شده که می‌تواند علاوه بر فرهنگ‌سازی با برگزاری جشنواره‌های مرتبط باعث توسعه مهارت مردم در استفاده از خدمات فناوری اطلاعات شود.

*برای اولین بار به الکامپ آمدیم

وی در ادامه عنوان کرد: نمایشگاه الکامپ محل عرضه خدمات مختلف الکترونیکی است. شهرداری تهران به عنوان متولی ارائه بعضی از این خدمات به مردم برای اولین بار در این نمایشگاه شرکت کرد. هدف ما از شرکت در این نمایشگاه ارائه دستاوردهای شهرداری تهران به عنوان متولی ارائه خدمات به مردم در این نمایشگاه شرکت کرد.

او همچنین خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم حوزه فعالیت شهرداری تهران را تقسیم‌‌‌بندی کنیم این سازمان دولتی شش ماموریت را برعهده دارد.

قائمی ادامه داد: اولین ماموریت ما حمل‌و‌نقل در شهر تهران است و به ترتیب سایر ماموریت‌های ما ارائه خدمات شهری، موضوعات اجتماعی و فرهنگی شهر، مدیریت ایمنی و اجرایی شهر، شهرداری و عمران شهری و موضوعات درون سازمانی است و از نگاه ICT در سه زمینه باید فعالیت کرد. اولین موضوع مسائل زیرساختی درون سازمانی است، موضوع بعدی بلوغ سازمانی و اولویت سوم پیشخوانی است که در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

رئیس سازمان فاوای شهرداری تهران در ادامه به مسائل زیرساختی اشاره کرد و گفت: منظور زیرساخت به تنهایی شبکه درون کشوری نیست البته این شبکه از اهمیت بالایی برخوردار است. این موضوع در نوع خود هنوز جای کار بسیار دارد و ما زیرساخت‌های بسیاری را در اختیار دولت قرار دادیم و مذاکراتی با سازمان فناوری اطلاعات داشتیم.

وی افزود: به نظر ما داشتن یک مرکز داده که بتواند خدمات هاستینگ ما را ارائه کند بسیار مهم بود که خوشبختانه در این رابطه عملکرد خوبی را از خود به نمایش گذاشتیم و در کنار این موضوعات باید به سرویس‌های پایه‌ای نیز توجه داشت.

او ادامه داد: به عنوان مثال خدمات GIS و نقشه‌کشی یا مکان‌یابی در این زمینه از اهمیت بالایی برخوردار است.

مدیر عامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران در ادامه به نیازهای مردم در شبکه حمل‌و‌نقل اشاره کرد و گفت:‌ فناوری اطلاعات می‌تواند نیاز مردم را در شبکه‌های حمل‌و‌نقل عمومی مانند بی.آر.تی، مترو و تاکسیرانی در زمینه آگاه‌سازی آن‌ها برطرف کند.

وی در پایان گفت: در حال حاضر استراتژی در حال پیاده‌سازی است مبنی بر اینکه شهروندان بتوانند حداقل در فاصله ۳۰۰ متری به شبکه‌های حمل‌و‌نقل عمومی دسترسی داشته باشند؛ ۷۰ درصد شهر تهران تحت پوشش چنین خدمتی است.

۱۳۹۲/۹/۱۸

اخبار مرتبط