آزمایش ضدموشكی رژیم اسرائیل علیه ایران در خاك تركیه

روزنامه‌های تركیه خبر داده‌اند كه تست موشكی رژیم اسرائیل در پایگاهی در تركیه انجام گرفته و گویا، موافقت تركیه با انجام این آزمایش، گرفتن امتیاز از آمریكا برای دخالت در سوریه بوده است. با وجود این، تحلیل‌های دیگری نیز در این زمینه وجود دارد.

در حالی که چندی است، رسانه‌های غربی، گمانه‌زنی‌هایی را درباره وقوع جنگ میان ایران و رژیم صهیونیستی ارایه می‌دهند، روزنامه «حریت»، چاپ ترکیه، آزمایش سامانه موشکی ناتو در ترکیه را ـ که دو روز پیش (دهم فوریه، 22 بهمن) در آناتولی شرقی و در استان مالایای صورت گرفت، اقدام رژیم صهیونیستی برای شبیه‌سازی حمله احتمالی ایران یا سوریه به این کشور قلمداد کرد.

بنابراین، این عملیات در چهارچوب رزمایش مشترک آمریکا و اسرائیل صورت پذیرفت که طی آن، یک فروند هواپیمای اف 15 اسرائیل از آب‌های مدیترانه، یک موشک بلو اسپارو 2 را شلیک کرد که این موشک توسط سامانه دفاع موشکی، واقع در کوره جیک شناسایی و تا هنگام سقوط آن رهگیری شد.

در همین حال، پایگاه اینترنتی دبکا فایل مدعی شد، این عملیات با تبادل اطلاعاتی میان اسرائیل و ناتو شد.

بنا بر این گزارش، سامانه رادار اسرائیل و سامانه رادار موشکی ناتو مستقر در کوره جیک با یکدیگر به مبادله اطلاعاتی پرداختند؛ بنابراین، آنها مدعی شدند در صورت امکان حمله احتمالی ایران به اسرائیل، سامانه موشکی اسرائیل می‌تواند با حمایت اطلاعاتی سامانه موشکی ناتو در ترکیه، موقعیت موشک‌های ایرانی را مشخص و آنها را نابود کند.

هرچند آن هنگام که زمزمه‌هایی مبنی بر استقرار سامانه دفاع موشکی ناتو در ترکیه به گوش می‌رسید، همگان بر این نکته تأکید کرده بودند که اطلاعات این سامانه در اختیار اسرائیل قرار نخواهد گرفت و حتی لئون پانه تا، وزیر دفاع آمریکا نیز در پانزدهم مهر 1390 با بیان این دلیل که «اسرائیل عضو ناتو نیست»، مخالفت خود را با در اختیار گذاشتن اطلاعات این سامانه به اسرائیلی‌ها ابراز کرده بود، اکنون بنا بر ادعای حریت و دبکا فایل، آنها در جریان عملیات دو روز گذشته، همکاری‌هایی با هم داشته‌اند.

همچنین هرچند کارشناسان داخلی، امکان وقوع این رخداد را چندان محتمل نمی‌دانند و آن را بیشتر به حساب شیطنت و بازی رسانه ای اسرائیلی‌ها در راستای ایجاد جنگ روانی و بر هم زدن روابط ایران و ترکیه ارزیابی می‌کنند، با این حال، سفر هفته گذشته داود اغلو به واشنگتن، شاید پیام‌هایی داشته که امروز، شاهد یکی از آنها هستیم، چرا که حریت مدعی شده است، احمد داود اغلو در سفر هفته گذشته خود به آمریکا، از اینکه اطلاعات سامانه موشکی ناتو در ترکیه را در اختیار اسرائیل گذارد، ابراز نارضایتی کرده بود؛ اما گویا این کار ترکیه، دادن امتیازی بود تا بتوانند به کمک آن و با چراغ سبز ایالات متحده ابتکار عمل را در قضیه سوریه به دست آورند.

ترکیه پیش از این هم نشان داد، برای رسیدن به اهداف خود در سیاست خارجی، از معامله با رژیم صهیونیستی ابایی ندارد.
تابناک

۱۳۹۰/۱۱/۲۴

اخبار مرتبط