اصولگرایان نیاز به ترمیم و بازسازی دارند

با توجه به اینكه اصولگرایان در مجلس هفتم، هشتم و نهم دارای اكثریت بودند می توانند سازوكارهای فهم و درك مباحث مرتبط با حوزه های مختلف انتخابات را راحت تر درك می كنند. در این شرایط امكان ائتلاف و همگرایی اصولگرایان بیش از دیگر جناح های سیاسی است.

یکی از اعضای حزب موتلفه معتقد است: بعد از انتخابات ریاست جمهوری، اصولگرایان با مشکلات فراوانی روبه رو شدند تا جایی که اختلاف جدی میان آنها بروز و ظهور کرد و اگر امروز بخواهند وارد عرصه های انتخاباتی شوند نیازمند ترمیم و بازسازی مجدد هستند.

دکتر حسن لاسجردی در گفتگو با «فردا» با اشاره به تجمع و تمرکز اصولگرایان از نظر سازماندهی اظهار داشت: اگر وفاق و یکدلی میان اصولگرایان ایجاد شود می توان گفت که جریانات اصولگرایی از جریانات دیگر سیاسی تمرکز و تجمع مناسب تری دارند.

وي افزود: اما نکته ای که شاید مهم باشد این است که موضوع انتخابات آینده مجلس به جهت حساسیتی که در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم پیش آمده و هم به جهت مسائل داخلی جامعه که اولویت هایی را برای مجلس بعدی مطرح کرده اند به طور حتم جای بحث و تمرکز بسیار دارد.

اين كارشناس مسائل سياسي خاطر نشان كرد: یکی از حساسیت های مهم این دوره از انتخابات وزن سیاسی طیف های اصولگرایان از یک طرف و میزان رای اوری آنها از طرف دیگر است. در شرایط فعلی اصولگرایان باید این دو گزینه را در کنار هم برای حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی لحاظ کند و به نظر می رسد شرایط جدیدی در حال وقوع خواهد بود.

لاسجردي با بيان اينكه اصولگرایان در انتخابات مجلس شورای اسلامی رقابت تنگاتنگی با اصلاح طلبان و جریان اعتدال خواهند داشت اظهار کرد: اصولگرایان در حال حاضر یک رقابت تعریف شده و صریح تری با جریانات دیگر سیاسی به ویژه هم جریان اصلاحات و هم اعتدال که بدنه دولت را تشکیل داده است خواهند داشت.آنها با توجه به تغییراتی که در خود داشته اند و تجربه شکست در انتخابات گذشته پا به این عرصه می گذارند. ضمن اینکه سعی خواهند کرد که با توجه به تمرکز برروی جامعه روحانیت و جامعه مدرسین به وحدت برسند و راهکار راحت تری را پیش روی خود داشته باشند.

وی یادآور شد: در عین حال با توجه به اینکه اصولگرایان در مجلس هفتم، هشتم و نهم دارای اکثریت بودند می توانند سازوکارهای فهم و درک مباحث مرتبط با حوزه های مختلف انتخابات را راحت تر درک می کنند. در این شرایط امکان ائتلاف و همگرایی اصولگرایان بیش از دیگر جناح های سیاسی است.

این عضو موتلفه همچنین با بیان اینکه اصولگرایان در انتخابات مجلس پیش رو رای اکثریت نخواهد داشت افزود: با همه راهکارهایی که اصولگرایان این روزها برای رسیدن به وحدت اتخاذ می کنند اما به نظر نمی رسد که بتوانند در مجلس شورای اسلامی آینده اکثریت نمایندگان را با خود به همراه داشته باشند. در جامعه فضایی پیش آمده است که بسیاری معتقدند چون دولت عوض شده و چون در انتخابات جریان غیر اصولگرا رای آورده پس در انتخابات بعدی نیز نتیجه به همان رویه و به نفع جریان اعتدال شکل خواهد گرفت.

وی در پایان تاکید کرد: به نظر می رسد در انتخابات آینده جریان اصولگرا همچنان با تعداد بالایی در مجلس حضور پیدا کند اما این بدین معنی نیست که مانند مجلس نهم اکثریت مجلس در اختیار اصولگرایان است بلکه در مجموع یک تعادلی میان اصولگرایان، اصلاح طلبان و جریان سوم که اعتدال است ایجاد خواهد شد.

۱۳۹۲/۹/۲۴

اخبار مرتبط