به گزارش نما؛ مصطفی افضلیفرد نماینده مردم اردبیل، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به آمادهسازی طرح تبدیل کمیسیون اصل 90 مجلس به دیوان گفت: در طرح مذکور برای تبدیل کمیسیون اصل 90 به دیوان افزایش تعداد اعضای و چگونگی ترکیب اعضا مورد توجه قرار گرفته و نحوه ارجاع پروندههای کمیسیون به قوه قضائیه نیز مطرح شده است.
وی ادامه داد: طبق پیشنهاد مطرح شده در طرح، تعداد اعضای کمیسیون به 18 نفر افزایش پیدا میکند و همه اعضا به صورت ثابت در آن عضویت داشته باشند.
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس اظهار داشت: همچنین در جریان بررسی این طرح، پیشنهاد شده تا شعبهای قوی از قوه قضائیه در کمیسیون اصل 90 مستقر شود تا زمینه و فضای لازم برای صدور احکامی متناسب با تخلف و جرم را فراهم میکند و به کارامد کردن کمیسیون اصل 90 کمک کند.
افضلیفرد خاطرنشان کرد: از سوی دیگر از آنجایی که پروندههای ارجاعی کمیسیون اصل 90 به قوه قضائیه باید خارج از نوبت مورد رسیدگی قرار گیرد، با استقرار یک شعبه از قوه قضائیه در کمیسیون، احکام این پروندهها با قاطعیت و در اسرع وقت صادر میشود.
وی افزود: صدور احکام قضایی در محدوده اختیارات قوه قضائیه است و با توجه به اصل تفکیک قوا در قانون اساسی، کمیسیون اصل 90 به این امر ورود پیدا نمیکند و پروندهها پس از احراز تخلف، برای صدور حکم به قوه قضائیه فرستاده میشود که مسکوت ماندن، اطاله دادرسی و عدم تناسب احکام صادره با جرم صورت گرفته باعث عدم تأثیرگزاری پروندههای ارجاعی از کمیسیون اصل 90 به قوه قضائیه میشود.