به گزارش نما به نقل از تابناک ، سایت شبکه خبری «ان بی سی» خبر تدوین طرح تحریمی جدید از سوی 26 سناتور آمریکایی را منتشر کرده و این اقدام را به مثابه مبارزهطلبی سناتورها در مقابل کاخ سفید ارزیابی کرده است. این سایت اشاره میکند که بر اساس طرح مذکور، در صورت نقض موافقتامه هستهای اولیه از سوی ایران و یا ناکامی در رسیدن به توافق نهایی، تحریمهای جدیدی علیه ایران به مرحله اجرا در خواهد آمد. این طرح در اصل توسط رابرت منندز دموکرات و مارک کِرک جمهوریخواه تدوین شده است. این افراد مدعی شدهاند که بدون وجود تهدید تحریمهای جدید، حکومت ایران به مفاد توفقنامه هستهای پایبند نخواهد ماند.
اما واکنش کاخ سفید به این طرح، موضوع دیگری است که خود در عرصه بینالمللی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. روزنامه «وال استریت ژورنال» از جمله مطبوعاتی است که به این موضوع پرداخته و اشاره میکند که رئیس جمهوری آمریکا، سناتورها را تهدید کرده که در صورت وضع تحریمهای جدید، چنین مصوبهای را وتو خواهد کرد. این روزنامه، تهدید به وتو از سوی رئیس جمهور آمریکا را «اقدامی کمسابقه» دانسته و مینویسد این ماجرا در آستانه سال جدید، شکاف جدیدی را در روابط کنگره و کاخ سفید ایجاد میکند. جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید ضمن اشاره به موضوع وتو، گفته بود تحریمهای جدید، تلاشهای دیپلماتیک آمریکا را زیر سوال میبرد.
در همین حال، برخی دیگر از سناتورهای آمریکایی نیز به طرح همکاران خود واکنش نشان داده و مخالفت خود را با این طرح اعلام کرده اند. به نوشته «رویترز»، گروهی متشکل از 10 سناتور آمریکایی که همگی روسای کمیته های سنا هستند، با اقدام برخی دیگر از اعضای سنا در تدوین طرح تحریمی جدید علیه ایران مخالفت کرده اند. این سناتورها، شامل روسای کمیته های بانکداری، اطلاعات، نیروهای مسلح، تخصیص بودجه، قضایی و انرژی، با تهیه نامه ای اظهار داشته اند که وضع تحریم های جدید، «بهانه را به دست کسانی خواهد داد که در ایران، خواستار شکست مذاکرات هستند». این افراد با ارسال این نامه برای «هری رِید»، رهبر اکثریت سنا، از وی خواسته اند قبل از طرح هرگونه بحث مربوط به تحریم ایران، با آن ها مشورت شود.
از سوی دیگر، به نظر میرسد دولت فرانسه نیز بار دیگر مخالفخوانیهای خود را در موضوع هستهای ایران از سر گرفته؛ زیرا به نوشته «گالف تودی» به نقل از خبرگزاری فرانسه، وزیر خارجه این کشور نسبت به موفقیت نهایی مذاکرات هستهای ایران ابراز تردید کرده است. لورن فابیوس اظهار داشته است: «مشخص نیست ایرانیها بپذیرند که به طور مشخص هرگونه توانایی برای ساخت سلاح هستهای را رها کرده و یا تنها با توقف برنامه هستهای موافقت کنند».
وی افزوده: «آنچه مهم است، اطمینان یافتن از این موضوع است که توانایی ساخت سلاح هستهای وجود نداشته باشد.»
در نهایت، برخی مطبوعات و رسانهها، از جمله «فاکس نیوز»، واکنش ایران به قطعنامه حقوق بشری سازمان ملل را مورد توجه قرار داده اند. این سایت اشاره می کند که وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران، ضمن رد این قطعنامه، آن را جهت دار توصیف کرده است. فاکسنیوز با اشاره به سخنان روز گذشته مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه ایران مینویسد از دید ایران، قطعنامه مذکور مملو از موارد غیرقابل اتکا بوده و شواهد ارائه شده در آن، تنها بر مبنای گزارش منابع غربی و گروههای تروریستی بوده است. وی همچنین تأکید کرده که غرب خود به طور سیستماتیک حقوق بشر را نقض میکند، اما از گزارش های حقوق بشری به منظور کسب منافع سیاسی استفاده مینماید.