پناهیان:آدم ضعیف به درد سیاست نمی‌خورد

عکس خبري -پناهيان:آدم ضعيف به درد سياست نمي‌خورد

حجت الاسلام علیرضا پناهیان، كه در ایام فاطمیۀ اول، موضوع بحث خود در هیئت محبین اهلبیت(ع) را «رابطۀ قدرت و معنویت» قرار داده بود، ادامۀ این بحث را در فاطمیۀ دوم پی‌گرفته است كه گزارش كاملی از این مباحث به زودی منتشر خواهد شد.

به گزارش نما به نقل از رجانيوز، علیرضا پناهیان با خواندن روایتی از امام صادق(ع) به نقل از امالی شیخ صدوق، که فرمودند: «هيچ بدنى در انجام آنچه نيّتِ بر آن قوى باشد، ناتوان نيست؛ ما ضعُفَ بَدَنٌ عمّا قَوِيَت علَيهِ النِّيَّةُ» ، نیت و انگیزه را مهمترین عامل قدرت‌بخش معرفی کرد.

پناهیان در ادامه با اشاره به روایت دیگری از امام صادق(ع) که می‌فرماید: «إِنَّ السَّرِيرَةَ إِذَا صَحَّتْ قَوِيَتِ الْعَلَانِيَةُ؛ هرگاه درون سالم شد، برون نيرومند مى شود»(کافی/2/295). گفت: «در این روایت حضرت صحت و سلامت سرّ و درون انسان را عامل قدرت و قوت بیرونی او معرفی می‌کنند. اما صحت و سلامت سر انسان به چیست؟ و انسان چگونه می‌تواند به صحت درونی دست یابد؟ آیا صرف ادعا داشتن برای قصد تقرب به خداوند متعال در اعمال کافی است؟ آیا به سادگی می‌توان به حقیقت وجود اخلاص در یک انسان پی برد؟ چگونه می‌توان اخلاص واقعی به خدا و میزان آن را تشخیص داد؟ خیلی‌ها اهل عبادت بودند و خدا خدا می‌کردند، اما بعدها خرابی‌هایشان معلوم شد. اولین آنها شیطان بود که سابقۀ شش هزار سال عبادت داشت و آخر سر معلوم شد اخلاص واقعی به خدا نداشت. معلوم شد که صحت سریره نداشت.»

* اخلاص واقعی به خدا در «ولایت‌پذیری» معلوم می‌شود

پناهیان در پاسخ به اینکه چگونه می‌توان اخلاص واقعی را تشخیص داد، گفت: «اخلاص واقعی به خدا در «ولایت‌پذیری» معلوم می‌شود و ولایت‌پذیری مهمترین محک و شاخص برای سنجش میزان اخلاص به خدا است؛ همان امتحانی که ابلیس در آن رسوا شد.»

عضو هیئت علمی مرکز تخصصی تبلیغ حوزۀ علمیه، سپس به تبیین رابطۀ ولایت‌پذیری و نیرومندی پرداخت و گفت: «بنابر این میزان صحت و سلامتی سریرۀ هرکس به میزان ولایت‌پذیری او است. و بر اساس آن فرمایش امام صادق(ع) که فرمودند: «إِنَّ السَّرِيرَةَ إِذَا صَحَّتْ قَوِيَتِ الْعَلَانِيَةُ» کسانی که ولایت‌پذیرتر هستند، قوی‌تر و نیرومندتر است. یعنی ولایت‌پذیری که هم عامل و هم شاخص سلامت درون است، عامل نیرومندی انسان می‌شود.»

* سیاستمدارانی که ولایتمدار نیستند نقطه ضعف یک ملت قدرتمند به حساب می‌آیند

پناهیان سپس به نتیجه گیری از بحث پرداخت و گفت: «بر این اساس کسی که ولایتش ضعیف است، آدم ضعیفی است. و هرچقدر تعداد آدم‌های ضعیف در میان مسئولین سیاسی یک جامعه بیشتر باشد، رشد و بالندگی آن جامعه با سرعت کمتری صورت می‌گیرد. حضور آدم‌های ضعیف در مسولیت‌های سیاسی باعث کند شدن حرکت یک جامعه می‌شود. و بر اساس فرمایش امام صادق(ع)، مهمترین شاخص آدم‌های ضعیف، ضعف در ولایت‌پذیری است.»

«وقتی کسی که در اثر ضعف در ولایتمداری دچار ضعف روحی بشود هم در مقابل دشمنان از خود ضعف نشان خواهد داد و هم در تحلیل‌ها و تشخیص‌ها در مسائل داخلی نیز دچار خطاهای فاحش خواهد شد. و هر کدام از سیاستمداران در مقابل دشمنان ضعف نشان دهند استمرار قدرت دشمن در داخل خواهند بود و از این حیث خودبخود پایگاه نفوذ دشمن به حساب می‌آیند؛ به این ترتیب کسانی که ولایتمدار نیستند نقطه ضعف یک ملت قدرتمند به حساب می‌آیند.»

۱۳۹۱/۲/۱۰

اخبار مرتبط