به گزارش نما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، نمایندگان روسیه و چین در سازمان ملل در نشست روز دوشنبه (۲۱ بهمن) که برای بحث و تبادل نظر درباره پیش نویس قطعنامه ارائه شده از سوی استرالیا، اردن و لوکزامبورگ تشکیل شده بود شرکت نکردند.
ویتالی چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل، وعده داد در صورت لزوم این اقدام پیشنهادی را وتو میکند و افزود تصویب این قطعنامه به افزایش تنشها در سوریه منجر میشود. چورکین تاکید کرد: «این متن هیچ تاثیر مثبتی بر اوضاع نخواهد گذاشت. اگر هم تاثیری داشته باشد در ایجاد اختلال در مسیر تلاشهای بشردوستانه خلاصه میشود.»
وی این قطعنامه را اقدامی «سیاسی» خواند که «برای تحریک تنشهای سیاسی در سراسر سوریه» مطرح شده است. چورکین افزود: این اقدام مذاکرات ژنو را که در سوئیس در حال برگزاری است به مخاطره میاندازد.
نمایندگان دولت سوریه و مخالفان مورد حمایت خارج روز دوشنبه دومین دور مذاکرات موسوم به کنفرانس ژنو ۲ را آغاز کردند.
فیصل المقداد، معاون وزیر امور خارجه سوریه، روز جمعه (۱۸ بهمن) گفت هیات اعزامی دولت در این مذاکرات شرکت میکند و خواهان بررسی «بند به بند» اعلامیه ژنو که در ۳۰ ژوئن ۲۰۱۲ منتشر شد ، میباشد.
جدیدترین دور مذاکرات ۱۰ روز پس از دور اول که بدون نتیجه به پایان رسید برگزار شد. دولت سوریه مخالفان مورد حمایت خارج را عامل شکست این مذاکرات میداند؛ مخالفانی که بر کنارهگیری بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، و تشکیل یک دولت انتقالی در این کشور تاکید میکنند.
دمشق قویا این خواسته را رد کرده و میگوید تنها مردم سوریه میتوانند در این باره تصمیمگیری کنند. این مذاکرات با هدف یافتن یک راهحل سیاسی برای بحران سوریه در ۲۲ ژانویه در شهر مونترو سوئیس آغاز شد.
سوریه از ماه مارس سال ۲۰۱۱ میلادی صحنه خشونتهای خونین بوده است. طبق گزارشها، قدرتهای غربی و متحدان آنها در منطقه به ویژه قطر، عربستان سعودی و ترکیه از شورشیان معارض دمشق حمایت میکنند.