به گزارش نما متخصص کودکان گفت: آلودگي هوا ضريب هوشي کودکان تهراني را ۵ تا ۱۰ درصد از ساير کودکان کمتر کرده است؛ همچنين کم خوني و کمبود ويتامين D از ديگر تبعات آلودگي هواست.
اکبر کوشانفر در گفتگو با فارس اظهار داشت: آلودگي هوا در تهران، هم براي کودکان و هم براي بزرگسالان مسئله پر اهميتي است که بايد به آن توجه ويژهاي داشت.
متخصص کودکان گفت: در آلودگي هوا وجود فلزاتي مانند سرب و آلايندههايي مثل ازون بيش از مقدار مجاز است و طبق اعلام محيط زيست سالانه به مدت ۱۰ تا ۱۵ روز - طبق استانداردها- هوا ناسالم است.
استاد دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي تصريح کرد: وارونگي هوا فلزات سنگيني مانند سرب را در سطح پايين تري ميآورد و کودکان به دليل داشتن قد کوتاه بيشترين قربانيان سرب هستند.
کوشانفر افزود: سرب يک ماده بي رنگ و سنگين است که از طريق خون به قسمتهاي مختلف بدن وارد ميشود و در مغز و مغز استخوان رسوب پيدا ميکند و خارج سازي آن بسيار سخت است؛ پس ميتوان گفت که عملاً راهي براي خارج سازي آن وجود ندارد و اين مواد ۱۰ تا ۱۵ سال در نسوج بدن باقي ميمانند.
متخصص کودکان تصريح کرد: وقتي اين مواد در مغز کودک وارد ميشوند، ضريب هوشي را کاهش ميدهد و ميتوان گفت آلودگي هوا ضريب هوشي کودکان تهراني را ۵ تا ۱۰ درصد کمتر از ساير کودکان قرار داده است.
متخصص کودکان با توجه به شرايط آلودگي هوا در تهران و ساير شهرستانها به والدين توصيه کرد: در برنامه تغذيهاي کودک علاوه بر مواد پروتئيني، سبزيجات و ميوههاي تازه را نيز قرار دهند. همچنين خوردن سيب به دليل جذب ترکيبات سرب و دفع آن، فراموش نشود.