به گزارش نما؛ وزیر بهداشت از طراحی برنامه تحول نظام ارائه خدمات در حوزه سلامت خبر داد و گفت: در صورت تصویب دولت و اختصاص منابع کافی، چهره سلامت تا شش ماه در کشور تغییر میکند.
دکتر سید حسن هاشمی در حاشیه هفتاد و ششمین اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی و در جمع خبرنگاران از تدوین طرحی جهت تحول نظام ارائه خدمات در حوزه سلامت خبر داد و گفت: این طرح برای چهار سال آینده است. در صورتی که منابع مربوطه از درآمد حاصل از هدفمندی یارانهها به حوزه سلامت اختصاص یابد، این برنامه عملیاتی خواهد شد.
وی افزود: در قالب این برنامه تحول نظام ارائه خدمات حوزه سلامت، 14 برنامه طراحی شده که باید انجام شود. عدم لزوم هدایت بیمار به خارج از بیمارستان جهت تهیه دارو یا تجهیزات پزشکی، تشویق زایمان طبیعی، ماندگاری پزشکان در مناطق محروم، تامین پزشک عمومی برای مناطق دورافتاده، واقعی شدن تعرفههای درمانی و ... از جمله این 14 برنامه است.
هاشمی ادامه داد: در صورت تصویب تمام این برنامهها از سوی دولت و اختصاص منابع کافی، تا شش ماه آینده چهره سلامت در کشور تغییر خواهد کرد.
وزیر بهداشت همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره تعیین تکلیف 3000 میلیارد تومان ناشی از اختصاص یک درصد مالیات بر ارزش افزوده به حوزه سلامت، گفت: امیدواریم در هزینهکرد این منابع، نهایت دقت صورت گیرد. در نهایت تمام منابع باید به سمتی هدایت شوند که مشکلات مردم برطرف شود.
وی در پاسخ به سؤال دیگری در رابطه با برخی مباحث که عنوان میشود پزشکان از درآمدهای 30 میلیون تومانی و بالاتر برخوردارند، گفت: متاسفانه برخی رسانهها تصور میکنند که جز چند کارشناس که در مورد مسائل حوزه سلامت صحبت میکنند، هیچ کارشناس، پزشک، مدیر یا رئیس دانشگاه دیگری برای اظهارنظر در مورد مسائل حوزه سلامت وجود ندارد.
چرا مردم را نسبت به جامعه پزشکی بدبین میکنید؟
وزیر بهداشت در این باره افزود: 175 انجمن علمی در کشور وجود دارد اما همچنان مشاهده میشود که خوراکی که برای مردم از رسانههای عمومی تهیه میشود، محدود شده به برخی افراد که البته حرفهای جدیدی هم نمیزنند و همان حرفهای گذشته را مدام تکرار میکنند. باید این فضا ایجاد شود که دیگران هم بتوانند صحبت کنند.
هاشمی ادامه داد: بر اساس بررسیهای صورت گرفته در 47 رشته تخصصی و فوق تخصصی، درآمد پزشکان کمتر از چهار میلیون تومان بوده، چرا مردم را نسبت به جامعه پزشکی بدبین میکنید؟ این چنین صحبتهایی غیر از افزایش شکافهای اجتماعی، ثمر دیگری ندارد.
وزیر بهداشت مشکلات مالی و همچنین مدیریتی در نظام سلامت را مورد اشاره قرار داد و گفت: مشکل مدیریت در دانشگاههای علوم پزشکی وجود دارد. البته مشکلات مالی فراوانی هم وجود دارد که باید چارهاندیشی شود.
وی به تاخیر بیمهها در پرداخت مطالبات مراکز درمانی و دانشگاههای علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: با توجه به مطالبات دانشگاهها از بیمهها، یا باید بیمهها فراموش شوند و هزینهها از مردم گرفته شود، یا اینکه سیستم بیمهها باید اصلاح شود. بنابراین باید سیستم بیمهای توانمند در کشور وجود داشته باشد و این امر مستلزم یکپارچه شدن و ادغام بیمههاست.
وزیر بهداشت درباره بخش خصوصی درمان نیز گفت: از آنجا که هیچ کس تاکنون جرات نکرده تعرفههای واقعی را اعلام نکند، بخش خصوصی درمان هم رها است. باید ابتدا تعرفههای واقعی مشخص شوند تا به این ترتیب بتوان سره را از ناسره تشخیص داد. در برخورد با تخلفات پزشکی نیز باید دستگاه قضایی، سازمان نظام پزشکی و دانشگاههای علوم پزشکی همانند با یکدیگر عمل کنند. چرا که مواردی وجود دارد که متخلف از سوی نظام پزشکی یا دانشگاه معرفی شده اما در تجدید نظر، حکم آنها لغو شده است.
هاشمی تاکید کرد: بنابراین باید ابتدا تعرفههای واقعی را تعیین کرد و در این زمینه جرات به خرج داد تا به این ترتیب بتوان از مسیر قانونی با زیادهخواهان برخورد کرد.
وی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره صحبتهای رئیسجمهور که سال آینده را سالی متفاوت برای سلامت مردم عنوان کرده بود، گفت: در این زمینه تا اندازهای از مباحث خبر دارم، اما هنوز مباحث دقیق نیست. البته به نظر میرسد عمده مباحث مطرح در جهت گشایش مشکلات جاری باشد.
وزیر بهداشت به مشکلات اعتباری این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: در سال 92 تنها توانستهایم 42 درصد بودجه جاری را دریافت کنیم. این در حالی است که شاید هیچ وزارتخانه دیگری شرایطی مانند وزارت بهداشت را نداشته باشد. مردم باید بدانند با وجود تمام تلاشی که انجام میدهیم، باز هم مشکلات وجود دارد. این طور نیست که همکاران ما در ارائه خدمات کوتاهی داشته باشند.