مبادله انرزی با شش كشور همسایه

مدیر عامل شركت توانیر گفت: هم اكنون جمهوری اسلامی ایران با شش كشور همسایه خود در زمینه تبادل انرژی برق همكاری دارد.

به گزارش نما، ˈهمایون حائریˈ که شنبه به منظور بازدید از نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان به این شهرستان خراسان شمالی سفر کرده بود در گفت و گو با ایرنا، این کشورها را شامل ترکیه، پاکستان، ترکمنستان، ارمنستان، عراق و افغانستان عنوان کرد.

وی قیمت فروش برق در ایران را هر کیلو وات ۱.۳ سنت و کمتر از یکدهم نرخ جهانی آن ذکر کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران ارزان ترین برق را در منطقه تولید و عرضه می کند. وی گفت: قیمت تمام شده هر کیلو وات ساعت برق در ایران، بدون احتساب سوخت ۸۰۰ ریال است که به ازای فروش هر کیلو وات ساعت برق ۱۷۰ ریال به سازمان هدفمندی یارانه ها برای پرداخت یارانه و ۲۵۰ ریال نیز به عنوان هزینه تولید به وزارت نیرو می رسد.

حائری ظرفیت کنونی تولید برق در نیروگاه های کشور را ۷۰ هزار مگاوات عنوان کرد و گفت: از این میزان ۱۰ هزار مگاوات در نیروگاه های آبی و ۶۰ هزار مگاوات در بخش حرارتی و اتمی تولید می شود. وی ضریب کنونی نفوذ برق در کشور را ۹/۹۹ درصد بیان کرد و افزود: در این بخش اقدامات خوبی صورت گرفته است و اکنون باید با ایجاد توازن به سمت اقتصادی کردن و ارایه خدمات فنی و زیست محیطی در این حوزه حرکت کنیم.

وی درعین حال با توجه به کاهش بارندگی ها و حجم آب پشت سدها، گفت: باید نیروگاه های جدید طوری طراحی شود که آب کمتری مصرف کنند و گرنه در شرایط کم آبی، بخش انرژی کشور دچار مشکلات زیادی خواهد شد.

مدیرعامل توانیر به ابلاغ برنامه اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و افزود: این در حالی است که نیروگاه های قدیمی ما وابستگی بسیاری به آب دارند و ما باید بحران آب را جدی گرفته و با رفتن به سوی اقتصاد مقاومتی مشکل انرژی را حل کنیم.

حائری با بیان اینکه ۳۵ نیروگاه کشور برای واگذاری به بخش خصوصی معرفی شده، افزود: ۱۰ نیروگاه به صورت شرکت سهامی تاسیس، ۲۲ نیروگاه با ظرفیت ۲۰ هزار مگاوات در حال واگذاری و ۱۰ نیروگاه در قالب شخصیت حقوقی سهام دولتی تشکیل شده است. وی افزود: هم اکنون ۳۰ میلیون نفر در کشور مشترک برق هستند که ۳۳ درصد در بخش خانگی، ۳۴ درصد صنعتی، ۱۵ درصد کشاورزی و مابقی مربوط به بخش عمومی است.

۱۳۹۲/۱۲/۱۸

اخبار مرتبط