جزئیات كامل حادثه آتش سوزی در مدرسه پسرانه رضوانشهر

سرپرست آتش‌نشانی رضوانشهر ضمن تشریح جزئیات وقوع حریق در یكی از مدارس این شهرستان، از تخریب كامل مدرسه به دلیل حریق خبر داد.

به گزارش نما به نقل از ایسنا، سرپرست آتش‌نشانی رضوانشهر ضمن تشریح جزئیات وقوع حریق در یکی از مدارس این شهرستان، از تخریب کامل مدرسه به دلیل حریق خبر داد.



کیوان کرم‌پور در این باره گفت: به دنبال اعلام حادثه حریق در ساعت 10:25 روز یکشنبه 18 اسفندماه، آتش‌نشانان 12 ایستگاه از شهرهای «ماسال»، «شاندرمن»، «بندرانزلی»، «اسالم»، «فومن»، «رضوانشهر» و ... به محل حادثه واقع در مدرسه شبانه‌روزی پسرانه امام خمینی (ره) شهرک چوکا اعزام شدند.



وی با بیان اینکه این مدرسه 70 دانش‌آموز پسر داشته است، گفت: به محض وقوع حریق، دانش‌آموزان به مدرسه همجوار منتقل شدند اما شعله‌های آتش به تمامی بخش‌های این مدرسه سرایت کرده و خسارت سنگینی به آن وارد کرد.



سرپرست آتش‌نشانی رضوانشهر با بیان اینکه این مدرسه 35 کلاس و 3150 متر زیربنا داشت، به ایسنا گفت: استفاده از پشم شیشه در سقف این مدرسه، سبب افزایش حجم آتش و گسترش سریع آن شده بود؛ به طوری که تمامی این مدرسه به جز دیوارهای آن به طور کامل تخریب شد.



کرم‌پور با اشاره به حضور عوامل هلال‌احمر و اورژانس در محل حادثه، خاطرنشان کرد: خوشبختانه هیچ یک از دانش‌آموزان و مسئولان مدرسه دچار آسیب نشده‌اند.



وی درباره جزئیات عملیات اطفای حریق در این مدرسه نیز اظهار کرد: آتش‌نشانان پس از حدود سه ساعت، در ساعت 13، شعله‌های آتش را در این مدرسه پسرانه به طور کامل مهار و اطفا کردند.

کرم‌پور بنای این مدرسه را قدیمی توصیف کرد و افزود: این مدرسه مجهز به سیستم گازکشی بوده است.



اما مدیرکل نوسازی مدارس استان گیلان با تشریح علت آتش‌سوزی مدرسه شبانه‌روزی چوکا رضوانشهر، فرسوده بودن سیم‌کشی برق این مدرسه را علت این اتفاق عنوان کرد و گفت: نبود اعتبارات کافی برای اتمام پروژه‌های نیمه تمام، چنین مشکلاتی را رقم می‌زند.



عمران حسن‌زاده گفت: این مدرسه قدمتی بیش از 40 سال دارد و در سال‌های 53-52 احداث شده است و علی‌رغم اینکه تعمیراتی صورت گرفته، اما با توجه به اینکه سیم‌کشی برق بیش از 25 سال دوام ندارد و این مدرسه نیز در لیست تخریبی‌ها قرار دارد، ایجاد جرقه در کتابخانه مدرسه باعث حریق شد.



وی با تاکید بر اینکه تعداد زیادی از مدارس استان گیلان قبل از دهه 70 و قبل و بعد انقلاب ساخته‌ شده‌اند، گفت: در سال 90 مطالعات مقاوم‌سازی استان گیلان به اتمام رسید و سال گذشته 150 مدرسه مقاوم‌سازی شدند.



حسن‌زاده ادامه داد: از 20 میلیارد تومان اعتباری که برای مقاوم‌سازی اختصاص یافته بود، 13 میلیارد تومان را دریافت کردیم و مدارس نیازمند به مقاوم‌سازی را در دستور کار قرار دادیم.



مدیرکل نوسازی مدارس استان گیلان ضمن اشاره به بازسازی 60 درصد مدارس استان گیلان اظهار کرد:‌ از سال 80 به بعد در حالی که باید بیش از 4000 مدرسه احداث، بازسازی ومقاوم سازی می‌شد تنها بیش از 1300 مدرسه احداث شده؛ اما همچنان نبود اعتبارات کافی برای اتمام پروژه‌های نیمه تمام، یکی از بزرگترین مشکلات استان است.



به گفته حسن‌زاده، علی‌رغم اینکه در 10 سال گذشته بیش از 1000 مدرسه ساخته شده است، اما در حال حاضر مدارس نیمه تمامی در استان وجود دارد که نیازمند اتمام پروژه‌هاست که تعداد این پروژه‌ها بیش از 121 مدرسه در قالب 900 کلاس است.



وی ادامه داد: در حال حاضر حدود 30 درصد از این پروژه‌های نیمه تمام بین 25 تا 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و چنانچه اعتبارات تخصیص داده شود، نه تنها مدارس دو نوبته استان حذف می‌شود، بلکه با توجه به رشد نزولی دانش‌آموزان، ‌می‌توانیم با این اعتبارات، مدارس نیازمند مقاوم‌سازی را تعمیر کرده و از همین مدارس استفاده کنیم، چرا که هزینه مقاوم‌سازی مدارس، یک سوم هزینه احداث آن است.



مدیرکل نوسازی مدارس استان گیلان گفت: مدرسه چوکا مدرسه‌ای شبانه‌روزی است که 90 دانش‌آموز دارد و با توجه به اینکه در پنج کیلومتری این مدرسه مرکز آموزشی دیگری با 56 دانش‌آموز وجود دارد، دانش‌آموزان برای ادامه تحصیل تا زمان تعمیر مدرسه، به مرکز آموزشی همجوار منتقل خواهند شد.



حسن‌زاده گفت: چنانچه مدرسه قابل تعمیر باشد، در ایام عید مدرسه آسیب‌دیده را تعمیر خواهیم کرد.



به گزارش ایسنا، بیش از یک سال از حادثه شین‌آباد می‌گذرد، هر چند داغ آن حادثه همچنان بر دل‌ها مانده و این حادثه نیز می‌توانست به شین آباد دیگری تبدیل شود. هر چند که در این حادثه هیچ دانش‌آموزی آسیبی ندید، اما اگر این اتفاق در این مدرسه شبانه‌روزی در ساعتی از شب رخ می‌داد، شاید امروز اخبار تلخ دیگری از رسانه‌ها مخابره می‌شد و این هشداری جدی به تمام مسؤلان و متولیان است تا مدارس تخریبی، ناایمن و غیراستاندارد که تهدیدی جدی برای جان دانش‌آموزان است را جدی بگیرند.

۱۳۹۲/۱۲/۱۹

اخبار مرتبط