چند درصد پناهجویان جهان ایرانی هستند؟

كمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان با انتشار گزارش مفصلی از وضعیت پناهندگی و پناهجویی در جهان در سال ۲۰۱۳، رشد پناهجویی در جهان را "شدید" و "نگران‌كننده" توصیف كرد.

به گزارش نما به نقل از انتخاب، بنا به این گزارش، در سال گذشته‌ی میلادی دست‌کم ۶۱۲ هزار و ۷۰۰ نفر درآمریکای شمالی، اروپا، شرق آسیا و منطقه‌ی پاسفیک درخواست پناهجویی کرده‌اند. میزان پناهجویی در جهان نسبت به سال گذشته میلادی ۲۸ درصد رشد داشته و پس از سال ۲۰۰۱ بالاترین رقم ثبت درخواست رسمی پناهجویی است. این نهاد بین‌المللی مسئول امور پناهندگان در جهان می‌گوید جنگ سوریه یکی از مهم‌ترین دلایل رشد درخواست پناهجویی در جهان است. سوری‌ها بیشتر از هر ملیت دیگری در سال ۲۰۱۳ پناهجو شدند.

افراد با تابعیت روسیه، افغانستان، اریتره، صربستان، سومالی، عراق و پاکستان در رتبه‌های پس از سوریه، از نظر تعداد بالای متقاضی پناهندگی قرار می‌گیرند. سازمان ملل متحد تاکید می‌کند که در این کشورها معمولا درگیری‌های سیاسی، جنگ و بحران اقتصادی است که مهم‌ترین دلیل فرار شهروندان است. در سال ۲۰۱۳ مجموع ۴ درصد کل پناهجویان جهان ایرانی بودند. آمار این گزارش نشان می‌دهد که آلمان بیشتر از هر کشور دیگری در جهان در سالی که گذشت پذیرای پناهندگان بوده است. آمریکا، فرانسه و سوئد در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند.

در قاره‌ی اروپا میزان درخواست‌های پناهندگی نسبت به سال ۲۰۱۲ دست‌کم ۳۲ درصد رشد داشته است. در این میان تعداد درخواست‌های پناهجویی ثبت‌شده در کشورهای حوزه‌ی اسکاندیناوی از دیگر مناطق اروپا بیشتر بوده است. در این میان ۷۰ درصد درخواست‌های پناهجویی در اسکاندیناوی در کشور سوئد ثبت شده است. در کشورهای جنوب اروپا تعداد درخواست‌های پناهندگی نسبت به سال قبل دست‌کم ۴۹ درصد افزایش نشان می‌دهد. در این میان ترکیه بیشتر از سایر کشورهای قاره‌ی اروپا پذیرای پناهجویان بوده که اکثرا از سوریه فرار کرده‌اند.

در یونان که خود درگیر مشکلات اقتصادی و بحران‌های سیاسی ناشی از آن است در سال گذشته دست‌کم ۸ هزار و ۲۰۰ درخواست رسمی پناهجویی ثبت شده است. سازمان ملل می‌گوید بسیاری از موارد پناهجویی به شکل رسمی ثبت نمی‌شوند و میزان واقعی بیش از میزان اعلام‌شده است. کمیساریای عالی پناهندگان می‌گوید تعداد متقاضیان پناهندگی سوری در سال ۲۰۱۳ در مقایسه با سال ۲۰۱۱ که جنگ سوریه آغاز شد، دست‌کم شش برابر شده است. این در حالی است که در سال ۲۰۱۰ و قبل از آغاز بحران، سوریه در رتبه‌ی بیستم پناهجویی قرار داشت.

۱۳۹۳/۱/۳

اخبار مرتبط