به گزارش نما ، هارون، فرزند مهدي عباسي در شوال سال ۱۴۶، به قولي در ۱۴۷ و به روايتي در ۱۴۸ و به روايتي ديگر در سال ۱۵۰ قمري، از كنيزي به نام خيزران به دنيا آمد و پس از مرگ برادرش هادي عباسي (چهارمين خليفه عباسيان)، در ربيع الاول سال ۱۷۰ قمري، به خلافت رسيد و با كمك و هم دستي برمكيان، حكومت مقتدر و مستبدي به وجود آورد و در مدت خلافت نسبتاً دراز مدت خويش، جنايتهاي بيشماري مرتكب شد و قتل و غارتهاي زيادي را فرمان داد و از اين راه، سيطره كامل بر مناطق اسلامي و حكومت مسلمانان پيدا نمود.
هارون الرشيد در سال ۱۷۱ قمري بناي قبر مطهر اباعبدالله الحسين (ع) و گنبد مطهر را ويران و درخت سدري كه در كنار قبر مطهر بود بريد؛ رسول خدا (ص) سالها قبل بر قطع كننده اين درخت لعنت فرستاده بود.
وي بيش از ۲۳ سال در رأس خلافت و حكومت كشور پهناور اسلامي قرار داشت. سرانجام در سالهاي لشكركشي به شرق عالم اسلام، در اول جمادي الآخر و يا سوم و يا چهاردهم اين ماه در ۴۵ سالگي در ناحيه توس به هلاكت رسيد و پس از نماز فرزندش صالح بن هارون بر پيكر او، در روستاي سناباد مدفون گرديد. (۱)
شايان ذكر است كه پس از شهادت امام رضا (ع) در خراسان، به دستور مأمون عباسي فرزند هارون الرشيد، بدن مطهر آن امام همام در كنار قبر هارون الرشيد، دفن گرديد و هم اكنون مرقد مطهر امام رضا (ع) در سمت قبله قبر هارون قرار دارد و به بركت قبر مقدس امام رضا (ع)، اين روستا به تدريج به شهر بزرگي تبديل و به مشهد مقدس معروف و مشهور گرديد.