در سفر ابتكار به ژاپن چه گذشت؟

عکس خبري -در سفر ابتکار به ژاپن چه گذشت؟

معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست ایران در جمع مدیران شركت‌های بزرگ تولیدی و سرمایه گذاری در حوزه محیط زیست ژاپن تاكید كرد كه دولت تدبیر و امید در ایران به ارتقای كیفیت زیست محیطی اهتمام جدی دارد و دیپلماسی محیط زیستی و تبادل تجربیات و تحكیم روابط با دیگر كشورها را مورد تاكید قرار می دهد

به گزارش نما ، معصومه ابتکار که روز گذشته در نخستین روز از سفر به ژاپن در مقر اصلی جایکا «چالش ها و فرصت های زیست محیطی ایران» را برای شرکت های بزرگ تولیدی و سرمایه گذاری در حوزه محیط زیست ژاپن تشریح می‌کرد، تقارن روز طبیعت در ایران و جشن شکوفه های گیلاس (ساکورا) در ژاپن را نشانه‌ای از مشترکات فرهنگی و زیست محیطی دو کشور دانست.
معاون رییس جمهور در ادامه به مباحث زیست محیطی به عنوان مسائل جهانی اشاره کرد و گفت: دکتر روحانی رییس جمهوری ایران خواستار ارتقای کیفیت زیست محیطی است و به کاربست دیپلماسی محیط زیستی و تبادل تجربیات و تحکیم روابط با دیگر کشورها را مورد تاکید قرار می‌دهد.
ابتکار با اشاره به چالش‌های زیست محیطی در ایران، محدودیت منابع آب را مهمترین چالش پیش رو دانست و خشک شدن تالاب ها را از تبعات سیاست های نادرست و عدم توجه به ملاحظات محیط زیست خواند.
وی با تشریح وضعیت دریاچه ارومیه و تالاب هامون و مشکلات سایر تالاب‌های در معرض تهدید، آسیب پذیری ایران از حیث پدیده گرمایش جهانی و توسعه ناپایدار را نیز بسیار حائز اهمیت دانست.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه به فرسایش زمین به عنوان دومین معضل مهم زیست محیطی ایران اشاره کرد و گفت که بیابان زایی، چرای بی رویه، استفاده نامناسب از آفت کش‌ها و جنگل زدایی از عوامل تشدید روند فرسایش خاک در ایران است.
ابتکار با طرح موضوع بهره وری از انرژی و امنیت انرژی، کاهش انتشار دی اکسیدکربن و کاهش مصرف حامل های انرژی و بهره گیری از انرژی های تجدیدپذیر را در زمره سیاست‌های پیش رو ایران اعلام کرد.
وی در خصوص مشکل آلودگی هوا نیز ضمن اشاره به سوابق همکاری ایران با جایکا در زمینه تدوین برنامه جامع کاهش آلودگی هوای کلانشهر تهران، گفت: کاهش آلودگی هوا ناشی از خودروها راهبرد سازمان حفاظت محیط زیست ایران است و در این راستا استفاده از سوخت‌های پاک، خودروهای هیبریدی و برقی در بخش خودروهای سواری و موتورسیکلت‌ها و حمل و نقل عمومی مدنظر است.
معاون رییس جمهور چالش دیگر ایران را موضوع گردوغبار ذکر کرد و بر ضرورت ارتقای شبکه هشدار و پایش کیفیت هوا به صورت مشترک با مراجع علمی و تخصصی تاکید کرد.
وی ادامه داد: ایران علاقمند به استفاده از تجربیات ژاپن در این زمینه با توجه به منطقه‌ای بودن موضوع است.
ابتکار با تاکید برغنای زیستی در ایران، تصریح کرد: چالش‌های مرتبط با تقلیل ذخایر تنوع زیستی بسیار مهم بوده و در حال حاضرتوجه به آن از مباحث پیش روی محیط زیست ایران است.
وی در ادامه با اشاره به مبحث مدیریت پسماند و روش های تقلیل، بازیافت و امحای پسماند، گفت که ایران در جستجوی همکاری با کشورهای مختلف جهان بویژه کشور ژاپن در راستای مدیریت مطلوب و بهینه پسماندها است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست پس از چالش ها، فرصت های موجود در ایران را تشریح کرد و تنوع زیستی اقلیمی، جاذبه های زیبا و قابلیت های طبیعت گردی و اکوتوریسم، تشکل های مردم نهاد زیست محیطی و فارغ التحصیلان و متخصصین زیاد در حوزه محیط زیست در کشور را از جمله فرصت های موجود در ایران در حوزه محیط زیست دانست.
وی فرصت های علمی و فناوری، زمینه های فرهنگی، دینی و مذهبی، زیرساخت‌های ارتباطات و بهداشت عمومی و دسترسی به آب سالم را از دیگر فرصت های موجود در ایران ذکر کرد و گفت: پتانسیل سیاسی و اجتماعی نیز در ایران در دوران جدید مدیریتی در همسویی با سیاست های دکتر روحانی برای تعامل و مشارکت فعال با جامعه بین‌الملل شکل گرفته که امیدواریم بتواند در این برهه زمانی منتج به ارتقای شاخص‌های کیفیت زندگی برای ایرانیان و در نهایت جامعه جهانی شود.
معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست به دعوت رسمی ایشیهارا وزیر محیط زیست ژاپن به این کشور سفر کرده است و حامل پیام دکتر حسن روحانی رییس جمهور برای نخست وزیر ژاپن است.
قرار است در این سفر یادداشت تفاهم همکاری های دو جانبه زیست محیطی میان دو ژاپن و ایران امضا شود.

۱۳۹۳/۱/۱۴

اخبار مرتبط