به گزارش نما، محمدرضا مرتضوی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه پیشبینی میشود امسال تولید گندم کشور نسبت به سال قبل با افزایش مواجه شود، اظهار کرد: اگر دولت بخواهد ذخایر استراتژیک را شارژ کند از خرداد امسال تا خرداد سال آینده به واردات حدود ۴.۵ میلیون تن گندم نیاز خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه سال قبل واردات گندم به کشور رکورد زد اما امسال این واردات کاهش خواهد یافت، افزود: اگر به خاک و آب توجه کافی نکنیم و روند برداشت از ذخایر آبی کشور به همین منوال ادامه یابد تولید گندم کشور نیز با مشکل مواجه خواهد شد.
وی مهمترین مشکل تولید گندم را قدیمی بودن سیستم آبیاری مزارع گندم دانست و گفت: با استفاده از روشهای مدرن آبیاری و بالا بردن تولید محصول در هر هکتار میتوان انتظار افزایش تولید گندم کشور را داشت. البته متاسفانه در سال قبل بیتوجهی شدیدی به این موارد شد.
رئیس کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی با اشاره به اینکه دولت یازدهم در زمینه استفاده از سیستمهای مدرن آبیاری در مزارع برنامههایی را در دست اجرا دارد، افزود: تنها راه نجات کشور از بحران آب بکارگیری روشهای صحیح مدیریت مصرف آب است و در غیر این صورت بیتوجهی به چگونگی مصرف آب باعث خواهد شد طی ۳۰ تا ۴۰ سال آینده کشور دچار مشکلات غیرقابل حل شود.
مرتضوی افزود: در حال حاضر بیشترین آب مصرفی کشور در بخش کشاورزی و به غلط ترین روش ممکن یعنی غرقآبی مصرف میشود. در دولتهای هفتم و هشتم برنامههای خوبی برای مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی آغاز شد اما متاسفانه در هشت سال گذشته کلیه این برنامهها متوقف شدند.
او با انتقاد از مصرف نادرست آب در بخشهای خانگی و سایر بخشها اظهار کرد: خودکفایی در زمینه تولید گندم فقط یک رویا نیست بلکه با برنامهریزی و بهینه کردن مصرف آب میتوان بخش عمدهای از نیاز کشور را به گندم در داخل تولید کرد.