به گزارش نما ، عباس رجایی نماینده مردم اراک و رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی صبح امروز در جلسه علنی پارلمان طی سخنانی با اشاره به راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی در حوزه کشاورزی با اشاره به روز فناوری هستهای اظهار داشت: این روز را خدمت ملت ایران تبریک میگویم و امیدوارم دستاوردهای این ملت بزرگ در مذاکرات هسته ای محافظت شود و بتوانیم در رشد و بالندگی کشور حرکت های شتابانی داشته باشیم.
وی ادامه داد: امروز قصد دارم مباحثی را مطرح کنم که مستقیم با اقتصاد مقاومتی عجین است و اگر بخش کشاورزی در جایگاه واقعی خود قرار گیرد، بخش به سزایی از اقتصاد مقاومتی محقق میشود. البته همه مسائل دست وزیر جهاد کشاورزی نیست و همه باید با عزم ملی و عمومی در این رابطه مشارکت داشته باشیم.
این نماینده مجلس با اشاره به سخنان روز گذشته محمدباقر نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور اظهار داشت: فکر می کردم آقای نوبخت در بحث اقتصاد مقاومتی و هدفمندی یارانهها بحثهای جدی را در مورد بخش کشاورزی مطرح کنند. همچنین وقتی در پاورپوینتهایی که در اختیار نمایندگان قرار گرفته بود، توجه کردهام دیدم که دوباره امنیت غذا را در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت گذاشته اند. بنابراین من درک نمیکنم که چرا امنیت غذا که مستقیما جزو حیطه وزارت جهاد کشاورزی است، از سوی مسئولین دولتی در اختیار وزارتخانه دیگری قرار می گیرد.
رجایی با اشاره به منابع طبیعی کشورمان تصریح کرد: ماده عالی خاک در کشور ما حدود 1 درصد است و متوسط آن در دنیا 4 درصد است. لذا من از وزیر جهاد کشاورزی سوال می کنم که چه برنامه ای برای ارتقای ماده عالی خاک دارند تا بتوانیم محصولی متناسب با شرایط کشور بوجود آوریم؟ اینکه بارها روی بحث زیرساختها در بخش کشاورزی صحبت کردیم و گفتیم که راندمان ان در کشورما 35 درصد است، جای سوال است که ارتقای این راندمان با چه برنامهای قرار است اجرا شود آیا باز هم با خواهش و تمنا قرار است ارتقا یابد یا وزارت جهاد کشاورزی برای آن برنامه دارد؟
وی تصریح کرد: باید به این سوال پاسخ داده شود که چه برنامه ای برای بحث آب در کشورمان که جزو کشورهای کم آب جهان است داریم؟ من با وزیر هم صحبت کردم اما برنامه ای برای آب ندیدیم، در حالی که کشورهای جنوب خلیج فارس که کم آب بودند کانون دارای بیابان های سختی هستند، اما بیابان های ما چی؟ با اینکه سه دریا در اطراف ما وجود دارد، اما هیچ کاری انجام نمیشود. حتی در برخی استانها سیل آمد اما آبی برای کشاورزی جمع نشد. بنابراین باید برای این کار برنامه داشته باشیم و سرمایه گذاری کنیم اما متأسفانه هیچ اقدامی انجام نمیشود.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با تأکید براینکه اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه برای مکانیزاسیون برنامه خود را مشخص کنید، گفت: ما دقیقا باید مشخص کنیم که پیش فرض مکانیزاسیون یک پارچه سازی اراضی است، ما برای یکپارچه سازی اراضی چه برنامه ای داریم برای بزرگ کردن مقیاس کشاورزی چه برنامه ای داریم وگرنه با خرید کمباین چه اقدام مثبتی صورت می گیرد گرچه براساس آماری که فعلا وجود دارد که من هم آنها را قبول ندارم. گفته می شود ضریب نفوذ مکانیزاسیون کشور ما1.2 اسب بخار است اما این عدد در اروپا 9 است.
رجایی ادامه داد: قرار ما با وزارت جهاد در دولت گذشته این بود که 300 میلیون تن محصول در افق چشم انداز داشته باشیم، اما اینقدر بحث کردندو در نهایت خودشان گفتند که ما 230 میلیون تن تولید را محقق خواهیم کرد. اما آمار اکنون 107 میلیون تن را مطرح می کند که این فاصله 107 میلیون تن تا 230 میلیون تن به چه صورت قرار است پر شود.
وی با اشاره به مشکلات کشاورزی تصریح کرد: قبل از اجرای فاز اول هدفمندی یارانههابرای هر هکتار تولید در کشور ما یک میلیون تومان سوخت مصرف میشد و بعد از اجرای فاز اول این عدد به 9 میلیون تومان رسید که کشاورزان با مشکلات بسیاری روبرو شدهاند و ضررهای بسیاری به آنها تحمیل شد و اکنون هم قرار است فاز دوم هدفمندی اجرا شود. اما مشخص نیست چه برنامهای برای این موضوع دارند و قرار است از کشاورزان حمایت شود. اکنون هیچ یارانه اضافه ای داده نمی شود و همان میزان یارانه که به مصرف کننده داده می شود به کشاورزان هم داده شود.
نماینده مردم اراک در مجلس تأکید کرد: با اینکه سوخت یکی از اجزای اصلی کشاورزی است، اما هیچ سوخت اضافه به کشاورزان داده نشده در شهرها به موتورسیکلت ها و دارنده وسایل نقلیه یک کار سوخت می دهند و وی با احترام سوخت می گیرد اما کشاورز باید برای گرفتن سوخت با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم کند و وقتی ما اعتراضی می کنیم می گویند اگر به کشاورز سوخت بدهیم، ان سوخت را به شهر می برد و می فروشد این چه تهمتی است که به مومن ترین قشر که همان کشاورزان هستند می زنید؟ شاید برخی از کشاورزان هم کارهایی انجام دهند اما نباید این موضوع را تأمین داد. من این نکات را فقط به این دولت نمی گویم و بحث دولت ها مطرح است.
رجایی با اشاره به برنامه های دولت در بحث یارانهها گفت: باید مشخص شود که دولت چه برنامهای در بحث یارانه ها دارد. از برنامه سوم توسعه به این طرف یک عددی برای یارانه تعریف کردیم و این چند سال همان عدد مطرح بوده البته ما همواره به دولت گفته ایم که یارانه تولید و یارانه مصرف دو مقوله مجزا هستند اما بازهم شاهد اقدام جدی نیستیم. البته به شکر خدا دولت برای بخش سلامت یارانه خوبی گذاشت اما سوال اینجاست که وقتی دولت محترم خودش عنوان می کند که 70 درصد بیماری ها بیماریهای مشترک دام و انسان است، چرا برای این حوزه پولی گذاشته نمی شود؟ چرا برای سلامت انسان ها تنها در بخش سلامت پول میگذارند و سرمایه گذاری در بخش کشاورزی نمی کنند.
وی ادامه داد: قیمت گذاری در بخش کشاورزی واقعی نیست و قیمت تمام شده کالاهای تولید شده چیزی نیست که در قالب خرید تضمینی اعلام کرده اند. گرچه نرخ خرید تضمینی بالاتر رفته و واقعی تر شده، اما قیمت نهایی کالاها این نرخ نیست.
رئیس کمیسیون کشاروزی تصریح کرد: باید برای تولید کالاهای اساسی در کشور برنامه داشته باشیم و حتما باید خودمان در کشور کالاهای اساسی را تولید کنیم. همچنین سرمایه گذاری در بخش کشاورزی حداقل باید به اندازه سهم ارزش افزوده خودش در تولید ناخالص داخلی باشد و با سه درصد سرمایه گذاری ما به هیچ جایی نخواهیم رسید.
رجایی در پایان گفت: به وزیر جهاد کشاورزی می گویم که ما سه قانون داریم که اگر درست اجرا شود بسیاری از مشکلات اقتصاد مقاومتی در حوزه کشاورزی حل می شود که قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی، قانون نظام جامع دام پروری و قانون تمرکز وظایف بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی این سه قانون است.