به گزارش نما ، برادران نصیری مسئول دفتر زیربنایی مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی درباره اقتصاد مقاومتی و بخش کشاورزی در صحن علنی اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی در کشاروزی یعنی اقتصادی کردن کشاورزی که این موضوع یکسری الزاماتی دارد؛ یعنی باید به خصوصیات بخش کشاورزی توجه کرد.
وی با بیان اینکه با اهمیتی که تامین غذا دارد، بخش کشاورزی میتواند مرکز ثقل اقتصاد مقاومتی باشد، گفت: ریسک سرمایهگذاری در کشاورزی بالاست و در همه جای دنیا از این بخش حمایت میکنند و بدون حمایتها در این عرصه نمیتوان کار کرد.
نصیری خاطرنشان کرد: اگر سودآوری در بخشی پایین باشد، سرمایه به بخشهای دیگر میرود و نیروی متخصص نیز در آن جذب نمیشود، چراکه هر فعال اقتصادی به سمتی میرود که سودآوری داشته باشد پس باید از بخش کشاورزی حمایت شودو یا باید هزینه تولید را کاهش دهیم. حمایتهای بیمهای نیز برای این بخش نیاز است.
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی وقتی شکل میگیرد که سود تولید کننده تامین باشد، گفت: اگر به بخش کشاورزی و ضروریات آن توجه شود، کشاورزی میتواند هم تامین کننده غذای کشور باشد و هم درآمد ارزی و صادرات محصولات را در این عرصه شاهد باشیم و میتواند طراز تجاری ما را مثبت کند.
نصیری با بیان اینکه کشاورزان ما امروز از بیمههایی که دریافت میکنند راضی نیستند، گفت: وقتی عرضه محصولات کشاورزی کم میشود، قیمتها بالا میرود در حالی که کشاورز در این میان سودی نمیبرد و اگر تولید نیز بالا برود باز هم کشاورز ضرر میکند. چرا که قیمت پایین میآید و از تولید کننده نیز حمایت نمیشود. پس باید بازار بخش کشاورزی را اصلاح ساختاری کنیم و حاشیهبازارها اصلاح شود.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پس از گزارش نماینده مرکز پژوهشها گفت: انتظار ما این بود که در مرکز پژوهشها یک بحث متقنی راجع به اقتصاد مقاومتی و اینکه چه برنامههایی را میتوان برای تقویت خودکفایی این بخش انجام داد ارائه کنیم و چنین انتظاری از شما وجود دارد.