می توانیم آب سنگین اراك را بازطراحی كنیم؟

عکس خبري -مي توانيم آب سنگين اراک را بازطراحي کنيم؟

رئیس سازمان انرژی اتمی با تاكید بر این كه تحقیق و توسعه شاه بیت برنامه مشترك است گفت: به زودی خبرهای خوشی برای تولید سانتریفیوژ سرم سازی در مقیاس انبوه خواهیم داشت.

به گزارش نما ، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در برنامه گفتگوی ویژه خبری در پاسخ به این سوال که ما در بحث هسته ای کجا بوده ایم و الان کجا هستیم گفت: ابتدا روز ملی فناوری هسته ای را خدمت ملت بزرگوار، رهبر و رئیس جمهور تبریک می گویم. روز ملی فناوری هسته ای یادآور افتخار و غرور ملی است و با توصیه ها و ارشادات رهبری به اهداف خوبی دست یافته ایم.
وی با بیان این که فعالیت های سازمان انرژی اتمی وابسته به دولت ها نیست بلکه متکی به نظام است گفت: البته دولت یازدهم حمایت جانانه ای از فعالیت های سازمان کرد. ما باید یاد بگیریم خود اتکا باشیم و هیچ گاه نخواسته ایم خارج از ان پی تی عمل کنیم و همواره تاکید داشته ایم به دنبال ارتقاء جایگاه ان پی تی هستیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به این که فعالیت های هسته ای ایران از قبل از انقلاب آغاز شده اظهار داشت: بعد از انقلاب شرایط فرق کرد و ما در ابتدا از روش لیزر برای غنی سازی استفاده می کردیم که بعدا سانریفیوژ جایگزین آن شد و الان یک کشور هسته ای به معنای صلح آمیز هستیم.
وی با طرح این سوال که فناوری هسته ای چه ضرورتی داشته که ما به دنبال آن برویم گفت: اکنون نتایج مقاومت را می بینیم. نیروگاه بوشهر اکنون 7 میلیارد کیلووات ساعت برق تولید می کند. اکنون بیش از هزار مهندس داریم که از چند نیروگاه بوشهر برای ما ارزشمند تر هستند.
صالحی در ابتدای دولت گفت: از تجارت متراکم هسته ای در جاهای دیگر استفاده شود. اکنون با وزارت بهداشت قراردادی بسته ایم برای آن که بتوانیم سرم های سانریفیوژی مورد نیاز این وزارت خانه را تامین کنیم و اکنون قطعات سانتریفیوژی را برای وزارت بهداشت حل کرده ایم.
رئیس سازمان انرژی اتمی با تاکید بر این که توانمندی ما در بحث هسته ای عزت آفرین بوده است گفت: اکنون جمهوری اسلامی ایران از یک اقتداری برخوردار است و علت فشارها به ما این است که می دانند ما به دنبال سلاح هسته ای نیستیم اما جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک الگو ظاهر شده و با مقاومت توانسته پیشرفت کند و اقتدار برای خودش ایجاد کرده است.
صالحی ادامه داد: اکنون یک مرکز تحقیقاتی بزرگ در کرج دایر کرده ایم که از فناوری هسته ای بر روی نباتات و گیاهان کار می کنند.مثلا طرح مقاوم سازی گندم را در این مرکز دنبال می کنیم.
وی همچنین اظهار داشت: به زودی مرکز پرتودهی مواد غذایی را در آذربایجان شرقی ایجاد می کنیم که بتوانیم عمق نگهداری از محصولات را بالا ببریم. مثلا خرمایی که یک روزه فاسد می شود اگر در معرض این مرکز پرتودهی قرار گیرد تا 7، 8 ماه ماندگاری خواهد داشت.
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین خبر داد در اردیبهشت ماه سانریفیوژهایی برای سرم سازی و تولید داروها ایجاد می کنیم و این سانتریفیوژها انحصاری است. همچنین در بحث پزشکی ظرف یک سال آینده یک شتاب دهنده وارد می کنیم که اس وی جی تولید می کند که مقدمات آن فراهم شده است.
صالحی تاکید کرد: ظرف یک و نیم سال آینده از فناوری هسته ای در حوزه سلامت بیشتر شاهد خواهیم بود و مردم بیشتر آن را احساس می کنند.
صالحی با اشاره به این که سایبرنای یکی از جدید ترین شیوه های جراحی برای درمان سرطان است گفت: تعداد زیادی از هموطنان ما در داخل و خارج کشور پول های زیادی برای درمان هزینه می کنند که با این فناوری سایبرنای که هم و غم خود را برای آن گذاشته ایم شاهد کاهش هزینه های درمانی خواهیم بود.
وی همچنین گفت: شتاب دهنده چشمه نور را ایجاد می کنیم که فقط محیط این شتاب دهنده نیم کیلومتر است و تمام طراحی های تفصیلی آن انجام شده و دولت اعلام آمادگی کرده است که هزینه های خوبی را برای تکمیل آن فراهم کند.
رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این سوال که فشار غربی ها در حوزه پژوهش دیده می شود چه باید کنیم که غرب مانع این فشارها شود اظهار داشت: رهبری امروز خیلی واضح اعلام کردند از هیچ حقی برای ما که در ان پی تی ترسیم شده حق عدول نداریم. در تحقیق و توسعه در تمامی زمینه ها متعهد به الزاماتی هستیم و برنامه اقدام مشترک شاه بیتش تحقیق و توسعه است که بدون قید و بندی پذیرفته شده است.
وی یادآورد: رهبری تاکید کردند این حق مردم است و کسی نمی تواند از تحقیق و توسعه دریغ کند. صالحی اعلام کرد به زودی خبرهای خوشی درباره سانتریفیوژ سرم سازی در مقیاس انبوه تولید می کنیم که آن را از انحصار یک عده خارج کرده ایم.
رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: جمهوری اسلامی اکنون مقتدرانه عمل می کند اوباما در سخنرانی اش در آیپک اعلام کرد ملت ایران ملت مقتدری است و به دنبال نقش آفرینی بین المللی است.
وی در خصوص نسل جدید سانتریفیوژها اظهار داشت: با نسل جدید سانتریفیوژها زمانی که قرار بود 50 هزار ماشین از نسل اول بگذاریم تا اورانیوم مورد نظر بوشهر را تامین کنیم اکنون با نسل جدید این سانتریفیوژها با 50 هزار ماشین می توانیم به نیازهای 6، 7 رآکتور دیگر پاسخ دهیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران درباره آب سنگین اراک و بحث های مطرح شده در خصوص آن اظهار داشت: ما باید بهانه را از غربی ها بگیریم و هوشمندانه عمل کنیم. در برنامه اقدام مشترک اشاره نشده بود که آب سنگین تبدیل به آب سبک شود البته خیلی ها فضاسازی کردند.
وی افزود: ما می توانیم بهانه ها را بگیریم و آب سنگین اراک، سنگین بماند و آن را بازطراحی کنیم.
صالحی همچنین در بخش دیگری از سخنانش گفت: کارشناسان آژانس برای تلطیف فضا سوالاتی داشتند که ما به 6 سوال اول آن ها جواب دادیم و آن ها از گچین دیدن کردند و با آژانس مشکلی در این خصوص نداریم. عده ای مطرح می کردند که ایران به دنبال کلاهک هسته ای است اما در چند ماه اخیر به تمامی سوالات مرتبط با سازمان انرژی اتمی ایران به آژانس پاسخگو بودیم.

۱۳۹۳/۱/۲۱

اخبار مرتبط