به گزارش نما، پویان افضلی در گفتوگو با ایسنا، افزود: وقتی یک سیستمعامل از پشتیبانی شرکت مرکزیش خارج میشود یعنی شرکت مرکزی دیگر به روزرسانی را برای آن سیستمعامل عرضه نخواهد کرد.
این موضوع به این معناست که حفرههای امنیتی و اشکلات ویندوز XP دیگر برطرف نخواهد شد. این سیستمعامل ایرادهای بسیاری دارد و هکرها به راحتی میتوانند از این حفرههای امنیتی سوء استفاده کنند.
وی در مورد نحوه برطرف کردن این مشکل گفت: بهتر بود از همان اول تمام سیستم درون کشور را با برنامههای متن باز طراحی میکردند. برنامههای متن باز این اجازه را به سازمانها میدهد تا به راحتی تغییرات مورد نظرشان را در آن اعمال کنند و سیستم امنیتی خاص خود را بوجود آورند.
به نظر میرسد چون کارکردن و محیط کاربری سیستمهای متن باز کمی دشوار است، ویندوز را جایگزین آن کردند که کاری اشتباه بود. در حال حاضر میتوان گفت تعداد بسیار زیادی از سیستمهای داخل ایران از ویندوز XP استفاده میکنند که باید سیستمعاملشان را تغییر دهند.
این کارشناس در مورد هزینهای که تغییر سیستم عامل به دنبال دارد گفت: اصولا خود تغییر سیستمعامل به دلیل اینکه اکثر برنامهها در ایران پولی نیستند خرجی ندارد و تعویض آنها در کل کشور یک بازه زمانی سه تا شش ماه میخواهد. اما اگر بخواهیم از این وجه به قضیه نگاه کنیم که سیستمهای عامل جدید سختافزار بهتری میخواهند، باید تمام سختافزارهای قبلی را تغییر دهند و این موضوع خرج کلانی روی دست میگذارد.
افضلی در پایان با اشاره به ASPها که نمیتوان تغییری را در آنها بوجود آورد گفت: باید به جای چنین سیستمهای عاملی برنامههای متن باز را جایگزین کنیم. در بعضی از سازمانها به دلیل امنیت پایین ASPها برنامههای جاوا جایگزین شده که برخلاف تصور امنیت بالایی دارد. باید چنین طرحی را حداقل برای تمامی سازمانهای دولتی اعمال کرد تا دیگر با چنین مشکلاتی رو به رو نشویم.