به گزارش نما به نقل از خبرآنلاین، محسن صفایی فراهانی از مدیران باسابقه کشور اعتقاد دارد بروز پدیده های همچون بابک زنجانی در فضایی رخ می دهد که مدیران لایق از بدنه مدیریتی کشور کنار گذاشته شدند. صفایی فراهانی در این مورد گفت: طى هشت سال اخیر شاهد بودیم که به رغم افزایش سرسام آور درآمدهای نفتی و همچنین حذف اغلب مدیران و کارشناسان متخصص از سیستم دولتی و انحلال سازمان مدیریت وبرنامه ریزى و بى انضباتیهاى کسترده مالى، فساد در کشور رو به افزایش گذاشت.
وی ادامه داد: در چنین فضایی اجرای قانون اجراى سیاست های اصل 44 قانون اساسی نیز که با هدف کوچک سازی دولت و مشارکت بیشتر بخش خصوصى در اقتصاد کشور ابلاغ شده بود، در مسیری کاملا نادرست هدایت شد. در صورتی که دولت نهم و دهم دولتی کارآمد و برخوردار از بدنه کارشناسی و مدیریتى لایق و قوی بود، قاعدتا می بایست از دو عامل مذکور یعنی رشد قابل ملاحظه درآمدهای نفتی و سیاست های اجرایی اصل 44، به نفع کشور بهره برده و دست به یک بازسازی بزرگ اقتصادی بزند که به جهش توسعه ای کشور در منطقه منجر می شد. اما آنچه که در عمل اتفاق افتاد، دقیقا عکس این شرایط بود؛ در حالی شعارهای مبارزه با فساد و مافیا اقتصادى داده می شد، حاصل آن بابک زنجانی هایی شد که در دل همان دولت رشد کرد. بدون شک دارایی افسانه ای 25 هزار میلیارد تومانی این فرد، از راهی به غیر از رانت های گسترده حاصل نشده است.
وی بیان داشت: معتقدم که بزرگترین عامل فساد در ایران، اقتصاد دولتی است. در کنار این موضوع، سوء استفاده از جریان قوانین و مقرارت بروکراتیک کشوربنفع ارکان قدرت، فقدان مدیران و کارشناسان برجسته، موجب می شود نظام بروکراتیک به سمت سوء استفاده های کلان حرکت کند که حاصل آن می شود شرایطی که امروز پیش روی کشور می بینیم؛ تورم نزدیک به 40 درصدی و ارزش پول ملی ای که به رغم درآمدهای بالا به یک سوم تقلیل یافته است.