به گزارش نما، زمانی بهاروند روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: براساس آمارهای کارشناسی، سطح خشکیدگی درختان بلوط زاگرسی در سال 90 به مساحت 250 هزار هکتار و در سال 91 حدود 275 هزار هکتار بوده است.
وی اظهار داشت: طی سال گذشته به دلیل تغییرات اقلیمی، افزایش دمای هوا، خشکسالی، تنش های محیطی، تشدید ریزگردها و پدیده خشکیدگی درختان بلوط در استان هاس زاگرسی تسریع پیدا کرده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر 50 هزار هکتار از جنگل های استان لرستان بین 50 تا 100 درصد و 316 هزار هکتار یک تا 25 درصد دچار خشکیدگی شده اند.
به گفته وی، میزان آلودگی در حدود 195 هزار هکتار بین 25 تا 50 درصد شدت یافته است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان لرستان، گفت: این استان با مساحت 2 میلیون و 830 هزار هکتار در زاگرس میانی قرار دارد که بیش از 70 درصد مساحت استان را عرصه های جنگل و مرتع تشکیل داده اند.
وی با بیان اینکه وسعت جنگل های استان لرستان یک میلیون و 218 هزار هکتار است، ادامه داد: این وسعت 24 درصد جنگل های زاگرس را در بر می گیرد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان لرستان، اضافه کرد: براساس شرایط جغرافیایی و توپوگرافی این استان دارای تنوع اقلیمی بسیار متنوع است به طوری که طیف وسیعی از گونه های جنگلی و مرتعی از کمترین تا بلندترین ارتفاعات قرار دارد.
بهاروند به خاک حاصلخیز جنگل های زاگرسی به عنوان منابع عالی اشاره کرد و اظهار داشت: براساس آمار اعلام شده برخی کارشناسان، 40 درصد آب شیرین کشور از جنگل های زاگرسی تامین می شود که طبق آمارهای مذکور پدیده خشکیدگی درختان بلوط زاگرسی از لحاظ اهمیت دست کمی از دریاچه ارومیه ندارد.
به گفته وی، این در حالیست که بخش عمده ای از بهره برداران روستایی و عشایری به منابع جنگلی زاگرسی وابسته هستند.
وی حفظ و صیانت از جنگل های زاگرسی را پراهمیت دانست و گفت: انتظار می رود مسئولان دستگاه های مختلف و مردم این موضوع را جدی بگیرند و برای رفع این مشکل سازمان جنگل ها را یاری دهند.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان لرستان، اضافه کرد: طی 4 سال اخیر، برای شناسایی و کنترل خشکیدگی درختان بلوط زاگرسی تیم ها و محققان موسسات تحقیقاتی و دانشگاهی و کارگروه های تخصصی و ستادی استان لرستان فعال شده و در حال پیگیری این مشکل هستند.
بهاروند عوامل متعددی را در گسترش این پدیده در جنگل های زاگرسی دخیل دانست و گفت: آنچه مسلم است باید عامل اصلی که موجب تشدید این آفت در این مناطق شده را شناسایی کند تا بتوانیم با آن مقابله کنیم این در حالیست که محققان هنوز در این خصوص به اجماع نرسیده اند.
وی اظهار داشت: این در حالیست که طی سالهای اخیر گام های خوبی برای شناسایی و کنترل پدیده خشکیدگی درختان بلوط زاگرسی برداشته شده است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان لرستان، افزود: کنترل و مقابله با این پدیده در فضای تحقیقاتی و اجرا به اعتبارات لازم نیاز دارد، تا بتوانیم اقدامات اجرایی مطلوبی را در این بخش انجام دهیم.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان لرستان تاکید کرد: متاسفانه تاکنون ردیف اعتباری خاصی به این بخش اختصاص نیافته است و تا به امروز از اعتبارات موجود استانی و همکاری بین دفاتر برای این بخش بهره مند شده ایم.
بهاروند گفت: تاکنون عملیات مطالعه، شناسایی آفات، احیاء جنگل، تکنیک های سامانه های آبگیری، استفاده از روش های نوین، عملیات پرورش، حفاظتی و حمایت و آبخیزداری در دستور کار قرار داشته است.
وی در ادامه از مسئولان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری خواست تا دستورالعمل ها و شرح وظایف به شکل جامع و بدون هرگونه بخشی نگری ابلاغ شود تا مشکلات این بخش کاهش یابد.