به گزارش نما ، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: اگر مشترکان آب مصرف معقول داشته باشند، نباید نگران افزایش ۲۰ درصدی تعرفه آب باشند.
میدانی با بیان اینکه افزایش تعرفههای بخش آب کشور به میزان 20 درصد اعمال شده است، افزود: برای محاسبه قبوض، 11 پله مصرف از پنج مترمکعب تا بیش از 55 مترمکعب در ماه تعریف شده است.
وی گفت : این تقسیم بندی برای این است که مصرفکنندگانی که بیش از میزان متعارف مصرف اب دارند ، هزینه بیشتر و مشترکان کممصرف هزینه کمتری بپردازند.
میدانی گفت: بهطور مثال، هزینه آب پرداختی مشترکی که در پله مصرف 20 مترمکعب در هر ماه قرار دارد، تاکنون 10 هزار تومان بود اما اکنون 12 هزار تومان میدهد.
وی افزود : از اواخر سال گذشته (بهمن گذشته) افزایش تعرفه ها به این ترتیب اعمال شده است.
معاون وزیر نیرو گفت : اگر در یک خانواده چهار نفره، هر نفر 200 لیتر در شبانهروز آب مصرف کند، درمجموع مصرف ماهانه این خانوار حدود 25 مترمکعب خواهد بود که نرم متعارفی است و هزینه معقولی خواهد پرداخت.
میدانی گفت : با تعرفههای جدید، اگر مشترکی پنج مترمکعب در ماه مصرف کند، 107 تومان بهازای هر مترمکعب پرداخت میکند و اگر مشترکی 55 مترمکعب در هر ماه مصرف کند، باید بهازای هر مترمکعب هزار و 200 تومان هزینه آب پرداخت کند.
وی افزود: این امر نشان میدهد تفاوت مصرف معقول تا مصرف افراطی چقدر زیاد است و میتواند بنا بر مصرف از 107 تومان تا هزار و 200 تومان متغیر باشد.
میدانی ازافزود : هزینه آب خانواده چهار نفرهای که در ماه 25 مترمکعب آب مصرف میکنند، شش هزار و 756 تومان خواهد بود .
معاون وزیر نیرو هم گفت : براساس دستور رئیس جمهور تعرفه های جدید طراحی شده و همه قبض های برق در همه بخشهای خانگی، تولیدی، کشاورزی وصنعتی و فرهنگی به میزان ۲۴درصد افزایش یافته است.
فلاحتیان با اشاره به ابطال قبض های برق دوره بیستم اسفند تا بیست و پنجم فروردین گفت: به استناد مجوزی که از دولت برای افزایش قیمت برق گرفته بودیم ، باید قیمت برق از متوسط 430 ریال بهازای هر کیلووات ساعت با اعمال 24 درصد افزایش به 533 و دو دهم ریال میرسید که برای تحقق این رقم، باید در تعرفه بخش هایی مانند کشاورزی تعدیل بیشتری اعمال میشد.
فلاحتیان افزود : تعرفههای ابلاغی که در اختیار شرکتهای برق قرار گرفت، برای دستیابی به عدد متوسط فروش برق بهازای هر کیلووات ساعت 533 و دو دهم ریال طراحی شده و اجرای فرآیند افزایش قیمتها بهگونهای بود که در بخشی از تعرفهها مانند کشاورزی که قیمت فروش 120 ریال بهازای هر کیلووات ساعت محاسبه شده بود، برای اینکه متوسط قیمت 533.2 ریال در هر کیلووات ساعت بهدست آید، برخی تعرفهها مانند خانگی بیش از 24 درصد افزایش یافت تا به متوسط افزایش 24 درصد برسد.
وی افزود: برای رسیدن به متوسط 24 درصد افزایش، با نظر رییسجمهوری و به منظور رضایتمندی هموطنان، برای تمام مصارف و بخشهای مصرفکننده برق بهطور ثابت افزایش 24 درصدی لحاظ و تعرفههای جدید ابلاغ شد.
وی افزود : با توجه به اینکه دولت تلاش می کند همه موارد را در گام دوم هدفمند سازی یارانه ها مدیریت کند ، قیمت ها طوری متوازن شود که مردم با چالش جدی روبرو نشوند و شیب اصلاح قیمت ها آرام باشد ، مقرر شد میزان افزایش قیمت ها در همه بخش ها و حتی در افزایش پلکانی ، قیمت برق 24 درصد افزایش یابد.
فلاحتیان اعلام کرد : تعرفه های جدید بر اساس این دستور طراحی شده است و قبض های جدید تا آخر هفته توزیع می شود .