به گزارش نما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دکتر روحانی، در دیدار سفیر تازه نیوزیلند، با خوشامدگویی گفت: در سال های اخیر، کاهش روابط اقتصادی دو کشور را شاهد بودیم، اما امیدوارم در دوران ماموریت جناب عالی، تغییرات مثبتی رخ دهد و روابط دو کشور ارتقا یابد.
روحانی، با تأکید بر لزوم گسترش روابط دو کشور در زمینه های فرهنگی و گردشگری، افزود: ما علاقه مند تبادل دانشگاهیان دو کشور هستیم؛ ضمن آنکه امیدواریم روابط حوزه گردشگری نیز بین دو کشور گسترش یابد و طرفین بتوانند از جاذبه های خوب طبیعی خود برای توسعه صنعت گردشگری استفاده کنند.
رئیس جمهور، با بیان اینکه «اکنون ظرفیت های فراوانی در دیگر بخش ها برای گسترش روابط وجود دارد. اوضاع بینالمللی نیز امروز در مقایسه با گذشته بهتر شده و بهتر خواهد شد»، گفت: ما معتقدیم روابط جهان باید از طریق روابط اقتصادی و فرهنگی به هم گره بخورد و کشورها به یکدیگر نزدیک تر شوند.
ایمن اوشانسی، سفیر تازه نیوزیلند، نیز در این دیدار گفت: در سال های اخیر نیز در ایران خدمت کرده ام اما اکنون خوش وقتم که در دوران جدید سفیر هستم، زیرا اکنون پتانسیل های فراوانی برای گسترش روابط وجود دارد. کشور ما نیز با شما برای توسعه و تحکیم روابط موافق است.
همچنین از تلاشهای رئیس جمهوری ایران برای به نتیجه رسیدن مذاکرات با کشورهای ۱+۵ تجلیل کرد و گفت: ما از تلاشهای شما حمایت میکنیم و همه به بهبود فضا خوشبین هستیم.
ایران خواستار توسعه روابط با بوسنی وهرزگوین است
ادیب بوکوویچ، سفیر تازه بوسنی و هرزگوین، نیز صبح امروز (سه شنبه، 2 اردیبهشت 1393، 21 آوریل 2014)، با رئیس جمهور کشورمان دیدار و استوارنامه خود را تقدیم کرد.
دکتر روحانی در این دیدار، با ابراز امیدواری از گسترش روابط دو کشور در دوره سفیر جدید کشور بوسنی و هرزگوین، گفت: سطح روابط اقتصادی، فرهنگی و گردشگری دو کشور در حد مطلوب نیست و ما در جمهوری اسلامی، برای گسترش روابط با بوسنی و هرزگوین آمادگی داریم.
دکتر روحانی، با اشاره به وجود تنوع قومیتی و مذهبی در بوسنی و هرزگوین گفت: امیدوارم شرایط به گونهای باشد که مسلمانان بتوانند هویت فرهنگی خود را در این کشور حفظ کنند.
رئیس جمهوری به دوران جنگ در بوسنی و هرزگوین اشاره کرد و افزود: مردم بوسنی در آن دوران رنج فراوانی کشیدند و مردم ایران که از آن اوضاع، ناراحت بودند، به آنها کمک کردند.
سفیر تازه بوسنی و هرزگوین نیز گفت: امروز مفتخرم در کنار شما هستم. ما دوستان خوبی هستیم و همان طور که شما درباره روابط دو کشور گفتید، مأموریت من، گسترش روابط دو کشور است. ازاین رو، امیدوارم بتوانم در طول مأموریتم، روابط دو کشور را ارتقا بخشم.
ادیب بوکوویچ با اهدای یک نقاشی از شهر سارایوو، به دکتر روحانی از رئیس جمهور برای سفر به کشورش دعوت کرد.
توسعه خط آهن ایران گرجستان به نفع کل منطقه است
ایوب چاخواشویلی، سفیر تازه گرجستان، نیز صبح امروز با رئیس جمهور، دیدار و استوارنامه خود را تقدیم کرد.
دکتر روحانی در این دیدار، ضمن خوشامدگویی به سفیر تازه گرجستان، گفت: امیدوارم جناب عالی از این فرصت جهت گسترش روابط دو کشور در همه زمینهها استفاده کنید.
رئیس جمهور با اشاره به سابقه تاریخی و فرهنگی گرجستان، به علاقه مردم ایران به منطقه قفقاز اشاره کرد و گفت: برای ایران اتصال به بنادر دریای سیاه از جمله بندر باتومی بسیار مهم است. ما مصمم هستیم خط راه آهن خود را از طریق کشور آذربایجان به گرجستان متصل کنیم.
دکتر روحانی، به روابط سه جانبه کشورهای ایران، آذربایجان و گرجستان اشاره کرد و افزود: اتصال خط آهن دو کشور، به نفع کل منطقه است و ایران آماده توسعه یک روابط خوب با گرجستان است.
دکتر روحانی همچنین در این دیدار بر تسهیل روابط بین دانشگاهیان، تجار و بخش خصوصی دو کشور تأکید کرد.
سفیر جدید گرجستان نیز در این دیدار که به زبان فارسی سخن میگفت، به حضور ۳ساله خود در ذوب آهن اصفهان در سالهای ۷۶-۱۹۷۳ اشاره کرد و گفت: اکنون در گرجستان تحولات جدیدی در حوزه سیاست رخ داده است. نظام ریاست جمهوری به نخست وزیری تبدیل شده و پارلمان نیز تقویت شده است.
آقای ایوسب چاخواشویلی گفت: دولت جدید ما میخواهد تغییرات بسیاری در کشور ایجاد کند و ما در صدد هستیم روابط خود را با همسایهها تقویت کنیم. میخواهیم گرجستان برای همسایگان خود، یک کشور دوست و مفید باشد و امیدوارم بتوانم در دوران مأموریتم روابط دو کشور را ارتقا بخشم.
هیچ مانعی در توسعه روابط ایران و قبرس وجود ندارد
آندریاس کوزوپیس، سفیر تازه قبرس نیز صبح امروز با رئیس جمهور دیدار و استوارنامه خود را تقدیم کرد.
رئیس جمهور در این دیدار با تاکید بر اینکه هیچ مانعی در مسیر توسعه روابط تهران، نیکوزیا وجود ندارد، خواستار توسعه همکاریهای اقتصادی، فرهنگی، علمی و گردشگری به منظور ارتقای بیش از پیش مناسبات دو کشور شد.
دکتر روحانی، با اشاره به عضویت قبرس در اتحادیه اروپا و بهبود روابط جمهوری اسلامی ایران با این اتحادیه، ابراز امیدواری کرد؛ با حل و فصل کامل و جامع موضوع هسته ای ایران در ماه های آینده، تحولی بزرگ را در روابط تهران با اعضای این اتحادیه شاهد باشیم.
رئیس جمهوری افزود: قبرس به لحاظ موقعیت جغرافیایی در مرز خاورمیانه و اروپا قرار دارد و مایل هستیم در حوزه مسایل منطقهای همکاری بیشتری با یکدیگر داشته باشیم.
سفیر تازه قبرس نیز در این دیدار، با استقبال از همکاریهای دوجانبه، منطقهای و بینالمللی با ایران، گفت: قبرس به عنوان عضو اتحادیه اروپا، تمام مسائل خود را برای بهبود و توسعه روابط ایران با اعضای اتحادیه اروپا به کارخواهد بست.
آندریاس کوزوپیس، ضمن ستایش از مواضع و تدبیر دولت ایران در حل و فصل موضوع هستهای با اعضای۱+۵، ابراز امیدواری کرد، با اتمام مذاکرات، شاهد همکاری های تازه میان ایران و اتحادیه اروپا و قبرس باشیم و دو کشور بتوانند با امضای توافقنامه های تازه، روابط گذشته خود را احیا کنند.
ایران آماده توسعه همه جانبه همکاریها با فیلیپین است
همچنین ادواردو مارتین آرمنیز، سفیر تازه فیلیپین، صبح امروز، با رئیس جمهوری کشورمان، دیدار و استوارنامه خود را تقدیم کرد.
دکتر روحانی در این دیدار، با اشاره به ظرفیتهای فراوان برای توسعه مناسبات دو کشور در حوزه های اقتصادی، علمی، فرهنگی و گردشگری، آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای ارتقای مناسبات و بهرهگیری از فرصتها برای افزایش سطح مبادلات تجاری و فرهنگی دو کشور را اعلام کرد.
سفیر تازه فیلیپین نیز در این دیدار با اشاره به اینکه امروز پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک دو کشور است، خواستار گسترش همکاریهای دو کشور در همه زمینهها شد.
ادواردو مارتین آرمنیز با بیان اینکه مأموریتش در تهران بهبود روابط اقتصادی دو کشور است، گفت: گزارش مبسوطی از فرصتهای اقتصادی ایران برای تجار فیلیپین فراهم شده است تا برگزاری کمیسیون مشترک دو کشور سرآغاز تحول جدید در مبادلات اقتصادی فیمابین باشد.
سفیر تازه فیلیپین با اشاره به سفرش به جزیره کیش و بازدید از توانمندیهای این جزیره گفت: کیش در آینده میتواند مقصد گردشگری دو میلیون فیلیپینی که در کشورهای منطقه زندگی میکنند باشد.