سید یدالله شیرمردی - استقبال رئیس جمهور از موعظه حسنه و نقدهای مشفقانه یکی از فضایل حجت الاسلام و المسلمین دکتر روحانی است. نصیحه لائمه المسلمین اگر چه کمی هم تلخ باشد اما به عنوان یک مکانیسم پیشرفته می تواند مانع از زیاد شدن زاویه ها، انحرافات و کژروی هایی گردد که استمرار و ازدیاد آنها غیر قابل جبران است. در این مجال و مجلا از باب موعظه حسنه که همواره درخواست رئیس جمهور از نهاد مقدس نماز جمعه بوده است به طرح یکی از انحرافات خطرناک در مسیر صعب العبور حرکت دولت یازدهم میپردازیم و امیدواریم دولتمردان با سعه صدر و تدبیر از این گردنه عبور کنند.
بی اعتمادی مردم به برخی سیاست های دولت یازدهم نظیر ثبت نام بیش از 90 درصدی برای یارانه ها معلول سلسله رویکردها و رفتارهایی است که به بعضی تناقضات دامن میزند. یکی از این تناقضات پویش ها و تمایلات کاخ نشینانه و زندگی اشرافی در بین برخی از نزدیکان رئیس جمهور و عدهای از مسئولان دولت یازدهم است. مقام معظم رهبری حضرت آیتالله امام خامنه ای (مد ظله العالی) در اوایل دهه هفتاد خطاب به مسئولان وقت فرمودند:”شما چگونه میخواهید محبت و اطمینان مردم را جلب کنید؟ مردم باید به من و شما اعتماد داشته باشند. اگر ما دنبال مسائل خودمان رفتیم، به فکر زندگی شخصی خودمان افتادیم، دنبال تجملات و تشریفاتمان رفتیم، در خرج کردن بیت المال هیچ حدی برای خودمان قایل نشدیم – مگر حدی که دردسر قضایی درست بکند! – و هر چه توانستیم خرج کردیم، مگر اعتماد مردم باقی میماند؟ مگر مردم کورند؟ ایرانیان همیشه جزو هوشیارترین ملتها بودهاند؛ امروز هم به برکت انقلاب از هوشیارترینهایند؛ از هوشیارها هم هوشیارتر. آقایان! مگر مردم نمیبینند که ما چگونه زندگی میکنیم؟” ۱۳۷۰/۰۵/۲۳
برگزاری جشن میلاد حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا(س) در تالار حافظیه کاخ سعدآباد به میزبانی همسر رئیسجمهور برای همسران وزرا، سفرا و زنان دولت که برخی خبر میدهند در این مهمانی زنانه، حرکات موزون دختران و ... هم بوده است در شأن همسر رئیس جمهوری که دو هفته یک بار به خانواده شهدا سرکشی می کند، نیست.
آیا خانواده شهدا که فرزاندنشان را فدا کردند تا خوی کاخ نشینی و کاخ نشینان از این مملکت بروند راضی هستند دوباره عدهای بروند به اسم نظام اسلامی و انقلابی زندگی شاهانه برای خود تدارک ببینند. پس فرق ما با طاغوت چیست؟ مگر مترفین از معارضین جدی و سرسخت انبیاء الهی نبودند؟ و مگر مترفین در نهایت به فسق مبتلا نمی شوند؟ مگر نه اینکه خداوند در قرآن میفرماید «وَإِذَا أَرَدْنَا أَن نُّهْلِكَ قَرْیةً أَمَرْنَا مُتْرَفِیهَا فَفَسَقُواْ فِیهَا فَحَقَّ عَلَیهَا الْقَوْلُ فَدَمَّرْنَاهَا َدْمِیرًا»(الإسراء،16)هنگامى كه بخواهیم شهر و دیارى را نابود كنیم ، مرفّهین و خوشگذرانهایش را فرمان میدهیم، پس در آن فسق (نافرمانی و ظلم) کنند، (لذا) عذاب بر آنان لازم مىشود، پس آنان را به شدت درهم مىكوبیم و بنیادشان را از ریشه بر مىكنیم.”تُرفه” به مرور سبب خروج از حق و حدود و طغیان خواهد شد.چرب و شیرین مسئولیت ها به تدریج انسان را به فساد میکشاند و تنها را مقابله با آن تقوا و مراقبت است.
پیوند قدرت و ثروت از اوایل دهه 70 که موجب به وجود آمدن یک مافیای ریشه دار در کشور شد تا کنون صدمات زیادی را به مملکت ما وارد کرده است.این پویش تجمل گرایانه روبنای سیاسی مدرنیسم معرفتی است که ممزوج با تمام انگارههای فلسفی فردگرایانه پس از رنسانس در دنیای امروز به عنوان یک الگوی جهانشمول توسط غربی ها تجویز میشود. نمونه عریان این مدل سیاسی به دلیل ماهیت ضد هنجاری و ارزشی آن در اغلب کشورها با واکنشهای اجتماعی مواجه میشود اما برخی نخبگان غرب گرا در جهان سوم تلاش میکنند این الگو را فاقد بنیانهای معرفتی و فلسفی و صرفا به عنوان شیوهای برای زیست سیاسی بهتر معرفی کنند.اشرافی گری مولد نوعی آزمندی و طمع در مدیریت کشور بود که کوچک ترین واکنش و تغییری را بر نمی تابید.این مافیای زر و زور نه خط میشناسد و نه جناح. هر دولتی که راس کار بیاید مافیای زر و زور به راحتی هم دیگر را پیدا میکنند و مانند یک پیچک به دور ساقه ها و شاخههای نظام اسلامی میپیچند و زالو صفتانه خون مردم را از انبان بیت المال میمکند. این باغچه بیمار امروز نیازمند هرس و وجین است نه اینکه برخی نزدیکان رئیس جمهور گرههای این پیچک را محکم تر کنند.
ساده زیستی و پرهیز از تجمل گرایی و اشرافی گری یکی از مشخصههای اصلی مدیریت جهادی است. انتظار این نیست که در شب ولادت حضرت فاطمه(س) که الگوی ساده زیستی و سبک زندگی اسلامی است همسران مدیران و مسئولان جامعه اسلامی در کاخی جمع شوند که مردم عادی را در آن راهی نیست. در قصری گرد هم آیند که محل میگساری و عیاشی عدهای دیکتاتور مستبد بود که ملت با خواری آنها را از ایران بیرون کردند. ما مطمئنیم اولین معترض یه این اتفاق شخص ریاست محترم جمهور بودند و امیدواریم ایشان اگر سیاستشان اعلامی نیست اما به لحاظ اعمالی جلو این دست انحرافات را تا کوچک هستند بگیرند تا مسئولان این کشور مثل همیشه روی چشم این ملت باشند نه اینکه خدای ناکرده از چشمشان بیفتند.
منبع: آدينه تهران