به گزارش نما، لطفعلی پورکاظمی در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به بازرسی از حدود ۸ هزار باشگاه ورزشی در کشور اظهار داشت: الحمدالله نسبت به سال گذشته عملکرد باشگاههای ورزشی در زمینه جلوگیری از ترویج و توزیع مواد نیروزا بهتر شده است و موارد بهداشتی و پزشکی نیز ارتقا یافته است.
پلمب ۳۳۰ باشگاه ورزشی
رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی ایران ادامه داد: در طی ۳ سال گذشته ۳۳۰ باشگاه ورزشی در کشور به دلایل مختلف تخلفاتی پلمب شدند، و به طور میانگین در هر سال ۱۱۰ باشگاه ورزشی از جمع ۸ هزار باشگاه براساس بازرسی های که صورت پذیرفت پلمب شدند.
پورکاظمی در پاسخ به این پرسش که بیشتر باشگاههای پلمب شده مربوط به چه رشته ورزشی است، افزود: بیشتر باشگاههای پلمب شده مربوط به رشته پرورش اندام، بدنسازی و بادی بیلدینگ است.
وی ادامه داد: برای امسال هم نهایت تلاش را داریم تا بتوانیم میزان بازرسیها را با هماهنگی کمیسیون ماده ۵ و حراست وزارت بهداشت و وزارت ورزش به صورت مستقیم و غیر مستقیم بیشتر کنیم.
باشگاههای ورزشی حق فروش مکمل ندارد
پورکاظمی تصریح کرد: باشگاههای ورزشی حق فروش هیچ مکملی را ندارد، البته شاید تعداد معدودی این کار را انجام دهند ولی نسبت به گذشته وضعیت باشگاهها بسیار مطلوب تر شده است زیرا در سالهای قبل، مکملها در باشگاهها به صورت ویترین عرضه و توزیع میشد.
قبح فروش مکملهای غیرمجاز به مانند عرضه مواد مخدر
رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی ایران خاطرنشان کرد: در حال حاضر شرایط باشگاههای ورزشی بهتر شده است، البته شاید تعداد معدودی از باشگاهها اقدام به عرضه مکمل کنند ولی به صورت آشکار نیست و به نوعی قبح فروش مکملهای غیرمجاز به مانند عرضه مواد مخدر شده است، براین اساس مربی نباید به ورزشکار مکمل توصیه و تجویز کند، بلکه باید با هماهنگی پزشک ورزشی این کار صورت پذیرد و خرید مکملهای مجاز ورزشی نیز باید در داروخانهها صورت پذیرد.