تلاش روحانی برای ارام كردن منتقدانش

عکس خبري -تلاش روحاني براي ارام كردن منتقدانش

حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران، روز سه‌شنبه طی سخنانی تلاش كرد منتقدان خود را كه می‌گویند وی به وعده‌های انتخاباتی خود عمل نكرده، آرام كند.

گروه ترجمه ـ روزنامه واشنگتن‌پست 30 آوریل 2014 (۱۰ اردیبهشت) در مقاله‌ای به بررسی سخنان تلویزیونی روز سه‌شنبه رئیس‌جمهور کشورمان پرداخت و نوشت: حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران، روز سه‌شنبه طی سخنانی تلاش کرد منتقدان خود را که می‌گویند وی به وعده‌های انتخاباتی خود عمل نکرده، آرام کند. هدف سخنان زنده تلویزیونی وی جلب رضایت و حمایت عمومی بود؛ زیرا به‌تازگی اقتصاد ایران همچنان با فشار تحریم‌های بین‌المللی روبه‌روست. آقای روحانی با توجیه اصلاحات در برنامه یارانه‌های دولتی که با هدف کاهش هزینه‌های دولت صورت می‌گیرد، گفت: «ما می‌بایست یا مسیرمان را ادامه دهیم یا تغییراتی ایجاد کنیم و ما تصمیم گرفتیم تغییرات به وجود آوریم.» برنامه هدفمندی یارانه‌ها موجب نارضایتی بسیاری از مردم ایران شده است. رسانه‌های دولتی اوایل آوریل به‌طور گسترده‌ای از مردم درخواست کردند داوطلبانه از دریافت یارانه‌ها انصراف دهند که با موفقیت همراه نبود؛ هفتادوسه میلیون یا به عبارتی نودوپنج درصد مردم ایران برای ادامه دریافت یارانه ثبت‌نام کردند.

در ادامه مقاله آمده است: به‌تازگی قیمت بنزین هم افزایش یافت که این اقدام به تورم کوتاه‌مدت و افزایش قیمت کالاها منجر خواهد شد. با وجود مخالفت‌های عمومی اخیر با سیاست‌های اقتصادی دولت، رئیس‌جمهور همچنان بر مواضع خود پافشاری می‌کند و می‌گوید تصمیم دولت برای کاهش هزینه‌ها به‌منظور جلوگیری از کسری بودجه ضروری بود. وی گفت: «می‌دانیم مصرف انرژی مردم کشورمان دو برابر بیشتر کشورهای جهان است و از برخی کشورها نیز بسیار بیشتر است... در صورتی که دولت، نظام یارانه‌ها را اصلاح نکند، ایران با کمبود انرژی از جمله در بخش برق در تابستان امسال و کمبود سوخت گرمایشی در زمستان آینده روبه‌رو خواهد شد.» صبح روز سه‌شنبه روحانی در افتتاحیه نمایشگاه کتاب سخن گفت و به تلاش خود برای کاهش محدودیت‌های رسانه‌ای و حفاظت از آزادی بیان پرداخت. در مقابل، مخالفان تندرو روحانی را متهم می‌کنند که آرمان‌های انقلاب 1979 را زیر پا گذاشته و اجازه داده ارزش‌های غربی به درون جامعه بخزد.

در پایان مقاله آمده است: روحانی با رد دیدگاه محافظه‌کاران در سانسور هنرهای تجسمی، فیلم‌سازی، نویسندگی و روزنامه‌نگاری گفت: «افرادی که فرهنگ تولید می‌کنند، نیازمند راهنمایی یا پلیس اخلاقی نیستند، زیرا آن‌ها خود خالق اندیشه و فرهنگ هستند و باید دیگران را راهنمایی کنند و راه را به آن‌ها نشان دهند و آن‌ها خود می‌دانند که چگونه به فرهنگ و دین احترام بگذارند.»


تحلیل‌:
گزیده مطالب این نشریه از مسائل ایران، همگی بخشی از واقعیت‌های موجود است که نمونه‌های مشابه و یا متفاوت آن در دیگر کشورها از جمله آمریکا وجود دارد؛ اما توجه به چینش مطالب که برجسته‌کردن مشکلات دولت و مناقشات داخلی را مدنظر قرار داده، ضرورت دارد؛ زیرا دقت در این موضوع، دست دشمن را رو می‌کند و مشخص می‌سازد که چه مسائلی برای وی اهمیت و اولویت دارد.

۱۳۹۳/۲/۱۰

اخبار مرتبط