یك میلیون ایرانی مبتلا به بیماری قلبی

۴۴ درصد مرگ و میرها در كشور به علت قلب و عروقی اتفاق می افتد كه باید زمینه بروز این بیماری ها را در كشور كاهش بدهیم.

به گزارش نما، محمد هادی آقاجانی، معاونت درمان وزارت بهداشت در چهارمین کنگره بین المللی قلب ایران که در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: امسال برای ما حوزه بهداشت سال خاص و ویژه ای بوده است و بهار امسال، بهار سلامت است به این دلیل که رویکردهای جدیدی برای حوزه درمان و سلامت مردم در پیش داریم.

وی افزود: فعالیت های که از ابتدای دولت یازدهم، وزارت بهداشت برای حمایت از سلامت مردم داشته است، نگاه ویژه موجب شده است که اتفاقات ویژه ای در این حوزه رخ دهد و رویدادی که منتظر آن بودیم با عزم دولت به وقوع پیوست.

آقاجانی با اشاره به اینکه سلامت در اولویت های اول قرار گرفته است، گفت: این اقدام از آرزوهای مردم و دولت ها بوده است، اعتبارات ویژه ای برای وزارت بهداشت در سال جاری در نظر گرفته اند که در این خصوص می توان به اعتبار ده هزار میلیارد تومانی که مجلس و دولت به این حوزه اختصاص داده اند و برای توسعه خدمات بهداشتی و درمانی اختصاص داده شده اشاره کرد.

وی در ادامه تصریح کرد: از این میزان اعتبار ۳ هزار میلیارد تومان آن ارزش افزوده است و هفت هزار میلیارد تومان یارانه سلامت است که به وزارت بهداشت تعلق گرفته است.

آقاجانی به برنامه های حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: وزارت بهداشت برای ایجاد تحول در نظام سلامت برنامه های جدی دارد که این برنامه ها را در قالب ۷ برنامه به تمام بیمارستان ها و دانشگاه ها ابلاغ کرده است که از ۱۵ اردیبهشت ماه حرکتی نو در راستای برنامه های ارائه شده اجرا می شود.

وی در ادامه بیان کرد: در بدنه حوزه سلامت و بهداشت زخم کهنه و قدیمی وجود دارد که تنها با یک سال برنامه ریزی نمی توان آن را برطرف کرد ولی امیدواریم که در سال های آینده برنامه ها به گونه ای تداوم پیدا کند که مشکلات حوزه سلامت حل شود.

وی در مورد معاونت درمان وزارت بهداشت در مورد زمینه های که موجب نارسایی بیماری قلبی می شود، گفت: ۱۷ درصد فشار خون، ۱۵ درصد چاقی، ۲۸ درصد اضافه وزن، ۴۱ درصد کم تحرکی، ۱۰ درصد قندخون، ۳۳ درصد کلسترول بالا، ۸ درصد استفاده از دخانیات، ۱۹ درصد تری گلیسیرید بالا موجب بیماری های قلبی و عروقی در کشور می شود.

وی در ادامه بیان کرد: ۴۴ درصد مرگ و میرها در کشور به علت بیماری های قلب و عروقی و سکته های قلبی اتفاق می افتد که پیرشدن، چاقی، افزایش طول عمر، نجات دادن افرادی که دچار مرگ ناگهانی شده اند موجب بالا رفتن آمار مرگ و میر بر اثر سکته قلبی شده است.

آقاجانی در مورد نارسایی قلبی گفت: یک میلیون نفر در کشور دچار نارسایی قلبی هستند که این بیماری بار اقتصادی سنگینی را بر کشور تحمیل می کند که با برطرف کردن منصب و عوامل اولیه و ایجاد خودمراقبتی می توان عوامل خطر را برطرف کرد.

آقاجانی به آمار مرگ مغزی در کشور اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۶۶۵ مرگ مغزی و اهدای عضو در کشور داشتیم که رقم ایده آل باید به ۱۵۰۰ نفر برسد و همچنین باید امکانات و تجهیزات کشور به گونه ای باشد که بتوانیم از بیماران مرگ مغزی و اهدای عضو برای درمان بیماران صعب العلاج استفاده کنیم.

وی در پایان گفت: ۴ مرکز پیوند قلب فعال در کشور داریم و ۶ مرکز دیگر را باید به صورت فعال در بیاوریم در بحث مراقبت های بعد از پیوند مشکلاتی وجود دارد که شبکه اهدای عضو در این زمینه به تکریم و پشتیبانی نیاز دارد.

۱۳۹۳/۲/۱۰

اخبار مرتبط