جنگ نرم ناتو علیه روسیه

عکس خبري -جنگ نرم ناتو عليه روسيه

سازمان پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) دو دهه برای ایجاد مشاركت با روسیه تلاش كرده است. الكساندر ورشباو، معاون دبیركل ناتو، می‌گوید:‌ «روس‌‌ها به‌طور مشخص ناتو را دشمن خوانده‌اند؛ بنابراین ما نباید دیگر روسیه را به‌عنوان شریك ببینیم و باید بیشتر آن را دشمن بدانیم.»

گروه ترجمه ـ پایگاه اینترنتی آسیاتایمز 4 می 2014 (۱۴ اردیبهشت) در مقاله‌ای به ابعاد جنگ نرم ناتو علیه روسیه پرداخت و نوشت: سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) دو دهه برای ایجاد مشارکت با روسیه تلاش کرده است. الکساندر ورشباو، معاون دبیرکل ناتو، می‌گوید:‌ «روس‌‌ها به‌طور مشخص ناتو را دشمن خوانده‌اند؛ بنابراین ما نباید دیگر روسیه را به‌عنوان شریک ببینیم و باید بیشتر آن را دشمن بدانیم.» روس‌‌ها به‌طور مشخص تلاش می‌کنند بار دیگر برتری خود را تحمیل کنند. همچنین ناتو هر روز در افغانستان مورد تحقیر پشتون‌های مسلح به کلاشینکف قرار می‌گیرد. ناتو در حال حاضر اقدامات تدافعی نوینی را مدنظر قرار داده تا از تهاجم روسیه علیه اعضای ناتو به‌ویژه کشورهای حوزه بالتیک جلوگیری کند. این به معنای اعزام تعداد بیشتری از اعضای ناتو به شرق اروپا خواهد بود.

در ادامه مقاله آمده است: در حال حاضر، فضا به‌گونه‌ای رقم خورده که نسخه‌ای جدید از جنگ سرد در حال پدیدار شدن است. ناتو اوضاع را رصد و در مورد آن، بحث و تبادل‌نظر می‌کند. قدرت‌های کلیدی اتحادیه اروپا یعنی آلمان و فرانسه که روابط اقتصادی و تجاری محکمی با روسیه دارند، تمایلی به بروز وضعیتی همانند دوران جنگ سرد ندارند. دیگر اعضای مهم ناتو نیز کم و بیش چنین موضعی دارند. پوتین در تماس تلفنی با آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، بار دیگر تأکید کرد که دولت کی‌یف باید اقدامات ضدتروریستی خود را متوقف کند و گفت‌وگوی ملی فراگیر را آغاز کند. سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، به وزیر دفاع آمریکا متذکر شد که روسیه حمله نخواهد کرد، مگر آنکه دولت کی‌یف از نیروی نظامی علیه شهروندان غیرنظامی استفاده کند.

در پایان مقاله آمده است: برخی چنین تحلیل می‌کنند که ناتو نقطه کانونی تمرکز راهبردی خود را از افغانستان به سوی کشورهای حوزه بالتیک، لهستان، اسلواکی، مجارستان و جمهوری چک می‌کشاند. پنتاگون و نیز جو بایدن، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، متعهد شده‌اند که آموزش شرکای ناتو در شرق را افزایش دهند. در عین حال، روسیه نیز محاسبات و راهبردهایی برای خود طراحی کرده است. البته روسیه نیز به‌دلیل برآوردهای خود از واقعیت‌های موجود، خواهان بروز جنگ نیست و به بیان واضح‌تر به جنگ نیاز ندارد. به‌طور کلی، ماشین جنگی ناتو در سراسر جهان تنها در صورتی به بقای خود ادامه می‌دهد که با تهدیدی بی‌امان رو‌به‌رو باشد(!) بنابراین، با این دیدگاه چه چیزی می‌تواند بهتر از وجود روسیه‌ای متخاصم این هدف را محقق کند و به ناتو هماهنگی بدهد؟



تحلیل‌: همان‌گونه که این پایگاه خبری به‌درستی به آن اشاره کرده است آمریکا هرگاه سیاست‌هایش با موانعی مواجه می‌شود و شرکای آن دیگر حاضر به همراهی با آن نیستند، دست به تهدید‌سازی مصنوعی می‌زند و در حال حاضر برای آمریکا چه گزینه‌ای بهتر از روسیه است که به بهانه حمایت از اوکراین اعضای ناتو را که مدتی است اختلافاتی در بین آن‌ها به دلیل حضور اعضای آن در افغانستان به وجود آمده، متحد می‌کند! پس سیاست‌هایی چون اسلام‌هراسی، شیعه‌هراسی، ایران‌‌هراسی و به‌تازگی هم روسیه‌هراسی در ادامه سیاست‌های مستکبرانه آمریکا و غرب برای تسلط بر جهان است.

۱۳۹۳/۲/۱۴

اخبار مرتبط