جنتی:تحقق مطالبات رهبری تكلیف است

وزیر ارشاد در مراسم اختتامیه نمایشگاه كتاب تهران گفت: كوشش برای تحقق مطالبات رهبری آن هم در سال اقتصاد و فرهنگ تكلیف شرعی مسئولان است.

اختتامیه بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و ناشران داخلی و خارجی برگزار شد.

جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد در این مراسم در سخنانی نمایشگاه کتاب تهران را فرصتی برای تکریم و درک منزلت و جایگاه اهالی قلم دانست و گفت: دستاوردهای فرهنگی کشور در همه عرصه‌ها وامدار همت کسانی است که فرهنگ و اندیشه خود را در برگهای زرین کتاب می‌نگارند تا آثاری ارزشمند از خود برجای بگذارند. نمایشگاه کتاب مظهر نمایش اقتدار فرهنگی ایران در حوزه کتاب و میعادگاه اهالی اندیشه و قلم است.

وی ادامه داد: نمایشگاه کتاب تهران در بیست و هفتمین دوره خود کوشید همگان را در بهشت دانایی به ضیافت کلمات فلراخواند این دوره با حضور گسترده ناشران داخلی و خارجی و با همکاری بیش از 70 نهاد و سازمان نشر برگزار شد و گامهای بلندی با همکاری همه نهادهای همکار برداشته شد. توجه این دوره به برنامه‌های جنبی و برگزاری نشست‌های علمی و تخصصی با اهمیت بود و به بهترین شکل ممکن میزبان بسیاری از نخبگان بودیم که سالهای قبل رغبت کمتری برای حضور در نمایشگاه کتاب داشتند.

جنتی تصریح کرد: توصیه و رهنمود درباره کتاب و نشر در میان پیشکسوتان و بزرگان ایران عرصه کاری دشوار است اما از جایگاه مسئول اجرای سیاست‌های نمایشگاه لازم می‌دانم که نکاتی را بیان کنم. نخست این است که لازم است کوشش بیشتری صرف چاپ کتابهای نخست شود چرا که کتاب همچون چشمه جوشانی است که اگر هوشمندانه محتوایش نگاشته شود تا سالها ماندگار خواهد بود و اگر زمان کافی و بودجه مکفی برای تولید کتاب اختصاص یابد فعالیت در حوزه نشر با توجیه اقتصادی همراه خواهد بود.

وی ادامه داد: هرچند تعداد عناوین تولید شده در ایران نسبت به کشورهای همسایه بیشتر است اما باید توجه کرد به اینکه تعداد کتابهای ارزشمند تالیفی چه میزان است و در مقابل تعداد کتابهایی که برمبنای شیوه رایج و نه چندان پسندیده کتاب‌سازی پدید آمده‌اند چه میزان است. اینگونه کتاب مخاطب حرفه‌ای رد دلزده می‌کند بنابر این رسالت ناشران در انتخاب کتابهای ارزشمند اهمیت ویژه‌ای دارد.

وزیر ارشاد با بیان اینکه صنعت نشر در دنیا در حال تحول است گفت:‌خوشبختانه دست‌اندرکاران نشر ایران از این نکته غافل نبوده و امروز نیز بسیرای از تکنیک‌های قبل از چاپ، حین چاپ و پس از چاپ در ایران موجود است اما متاسفانه کمتر به کتابهای الکترونیک توجه شده است و کاروان نشر ایران از قافله نشر الکترونیک عقب مانده است. عصر ارتباطات با حضور رسانه‌ها معنا می‌یابد. آنچه در این میان مغفول شده تبلیغات کالاها و فرهنگی است که هرچند سود مستقیم آن به هیچ عنوان با منفعت دیگر کالاهای تبلیغی یکسانه نیست اما حسن‌های فرهنگی بسیاری به همراه دارد. در عین حال کتاب مظلومترین کالای فرهنگی است که کمتر برای معرفی آن از طریق رسانه اقدام شده است.

جنتی ادامه داد براساس سند چشم‌انداز 1404 ایران باید تا 11 سال دیگر نخستین کشور منطقه از منظر کتاب باشد. ما برای دستیابی به این جایگاه نیازمند نهضت مطالعه هستیم برنامه‌ریزی‌ها باید به گونه‌ای باشد که کتاب و کتابخوانی به عادت روزانه ایرانیان تبدل شود.

.وی با اشاره به منویات و مطالبات رهبر انقلاب در مورد کتاب و کتابخوانی گفت: رهبر انقلاب کتاب خوب را غذای خوب و سالم و عصاره تمام تمدنها دانستند. ایشان علم و کتابخوانی را یک واجب دینی می‌دانند و از این رو کوشش برای تحقق مطالبات رهبری آن هم در سال اقتصاد و فرهنگ تکلیف شرعی مسئولان است.

وی در پایان سخنان خود تعالی فکری و فرهنگی ایران را در گروه اندیشه و قلم مولفان، ویراستاران، مترجمان و آفریبندگان آثار دانست و گفت: باید همچون بناهای گذشته استوار فرهنگی انقلاب اسلامی را در سراسر عالم بگسترانیم.
منبع: تسنیم

۱۳۹۳/۲/۲۰

اخبار مرتبط