مصری: سرطان اقتصادی هم با نسخه اقتصاد مقاومتی قابل معالجه است

سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: مردم‌محوری از مهمترین ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی است و برای تحقق آن باید به سرمایه‌گذاران اعتماد كرد.

به گزارش نما به نقل از ایسنا، عبدالرضا مصری در اولین همایش تبیین سیاست های اقتصاد مقاومتی که با حضور استاندار، جمعی از مسئولین و فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی کرمانشاه برگزار شد، اقتصاد مقاومتی را نه شعار یک سال و یک حرکت تبلیغاتی، بلکه برنامه‌ای برای روند آینده کشور دانست که معیار و شاخص کار اقتصادی را در کشور ما مشخص می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: هرچقدر جامعه، مردم و مسئولین سریع‌تر از برنامه‌های اقتصاد مقاومتی مطلع شوند، زودتر به آن عادت خواهند کرد.

وی ضمن تشبیه اقتصاد مقاومتی به هوایی که همه در آن نفس می کشند، ادامه داد: ما خواه ناخواه با اقتصاد مقاومتی مواجه خواهیم شد و هرچقدر زوایای آن را بهتر بشناسیم و به آن آگاه‌تر باشیم بهتر می‌توانیم از اقتصاد مقاومتی بهره ببریم.

مصری اقتصاد مقاومتی را بومی، ملی و متناسب با امروز و فردای کشور توصیف کرد که وارداتی نیست، ترجمه ای از جای دیگر نیست و از کشور دیگری به ما دستور داده نمی‌شود.

وی تاکید کرد: اگر کشوری سرطان اقتصادی داشته باشد هم با نخسه اقتصاد مقاومتی قابل معالجه است و این نسخه برای اقتصاد ما که تنها درگیر یک سرماخوردگی است به راحتی جوابگو خواهد بود.

وی به چالش‌های اقتصاد کشور در چند سال اخیر نیز اشاره کرد و تورم، بیکاری، تعطیلی واحدهای تولیدی و ... را ناشی از مشکلات اقتصادی دانست و گفت: برخی از ضربه‌های خارجی و ندانم‌کاری‌های داخلی باعث شده وضعیت اقتصاد امروز کشور ما این‌گونه شود و اگر بخواهیم اقتصاد کشور را در برابر تکان‌های داخلی و خارجی مقاوم‌سازی کنیم، اقتصاد مقاومتی تنها راهکار است. اقتصاد مقاومتی متعلق به گروه خاصی نیست و همه بخش‌های جامعه باید در آن نقش داشته باشند.

این عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه با بیان این‌که «اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نیازمند پیش‌نیازهایی است» یادآور شد: گفتمان واحد اولین نیاز این هدف است و بدان معناست که این سیاست‌ها آن‌قدر تکرار شود تا همه یاد بگیرند و باور کنند تنها داروی شفابخش اقتصاد بیمار کشور، اقتصاد مقاومتی است و این امر باعث می‌شود همه ما از لحظه‌ای که صبح از خواب بیدار می‌شویم این هدف را همه‌جا همراه ببریم و به کار بگیریم.

وی مرور داشته‌های کشور را نیز از دیگر نیازهای تحقق اقتصاد مقاومتی عنوان و یادآوری کرد: ما سرمایه انسانی قابل توجهی داریم که بسیاری از کشورها از آن بی‌بهره هستند، 16 درصد نفت جهان، 9 درصد گاز، شش درصد مس و 10.5 درصد زغال سنگ دنیا در اختیار ماست و از نظر مرتع، زمین کشاورزی، جنگل، آب و هوا، دسترسی به راه‌های اصلی و آب‌های آزاد نیز شرایط مناسبی داریم، اما اتلاف منابع می‌کنیم. برای استفاده از این ظرفیت‌ها حرکت علمی و با قدرت لازم است.

وی درباره ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی نیز تصریح کرد: این اقتصاد انعطاف‌پذیر است و خود را با شرایط تطبیق می‌دهد. ارتباط با اقتصاد جهان نیز از دیگر ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی است. اقتصاد مقاومتی به معنای قطع ارتباط با دنیا نیست و تنها باید در جاهایی که به ضرر ماست از اقتصاد دنیا اثرپذیر نباشیم.

این نماینده مجلس تحرک و پویایی اقتصادی را نیز از دیگر ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی برشمرد که رشد اقتصادی، افزایش تولید ملی و ارتقاء بهره‌وری را به دنبال دارد و در نهایت رفاه عمومی با رویکرد عدالت اجتماعی را رقم می‌زند.

وی تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی توانایی مقاومت در برابر عوامل تهدیدزای خارجی همچون تحریم‌ها و تکان‌های اقتصادی داخلی همچون ثبت‌نام بیش از حد انتظار در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را ایجاد می‌کند. رویکرد مردمی از دیگر ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی است. ما هرکجا به مرم اعتماد کردیم پیروز میدان بودیم و برای این هدف نیز باید به سرمایه‌گذاری که می‌توانست پول خود را در بانک نگهدارد، اما برای جوانان کار ایجاد کرده اعتماد کنیم.

وی گفت: محور اقتصاد باید همین مردم باشند و به سرمایه‌گذاران احترام بگذاریم، زیرا سرمایه‌گذارانی که امرزو با این شرایط سخت از جمله بهره‌های بالا و شرایط سخت تسهیلات بانکی کار می‌کنند و دستگاه‌های نظارتی نیز مدام چوب لای چرخ آن‌ها می گذراند، یا عاشق هستند یا دیوانه.

مصری خودکفایی در اقلام اساسی از جمله دارو و غذا، دانش محوری، فساد ستیزی، اصلاح نظام بانکی، مالی، مالیاتی، بیمه ای، گمرکی و ... را نیز از دیگر ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی دانست و با تاکید بر این‌که «برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید وابستگی به نفت کاهش یابد» وابستگی به نفت و خام‌فروشی را از مهمترین تهدیدهای اقتصاد و بودجه کشور عنوان کرد.

وی با بیان این‌که «اصلاح الگوی مصرف در همه ابعاد نیز از دیگر ویژگی اقتصاد مقاومتی است» اصلاح قوانین مزاحم تولید را خواستار شد و از اتاق بازرگانی و استانداری کرمانشاه خواست در این خصوص پیش قدم باشند و قوانین مزاحم را شناسایی کنند.

۱۳۹۳/۲/۲۱

اخبار مرتبط