تاملی در رسانه های نزدیک به جریان دولت نشان می دهد که این رسانه ها که بیشتر توسط حزب کارگزاران مدیریت می شود در حال مهندسی فضای سیاسی-اجتماعی می باشند.
به گزارش«سراج24»، بررسی این رسانه ها نشان می دهد که جریان دولت در تلاش است تا ضمن بیان این نکته که فضای سیاسی – اجتماعی کشور در انتخابات 24 خرداد دچار یک تحول شده، تصریح کند که جناح های موجود در کشور نیز به تبع همین شرایط یک بازسازی و یک نگرش از درون را نیز مورد توجه خود قرار داده اند که برآیند آن میل به مرکز در ساختار جناحی کشور است.
در حقیقت بازوی رسانه ای دولت که این روزها سخت در مدار حزب کارگزاران فعال است ضمن پیش کشیدن مناسبات قدیمی تقسیم بندی جناحی به راست و چپ، می کوشد تا ضمن به حاشیه راندن دوعنوان مطرح در کشور تحت عنوان اصولگرایی واصلاح طلبی، پدر معنوی حزب خود را که بنا به گفته خودشان متبلور در رئیس دولت کنونی است برجسته ساخته و تاکید کنند که آینده سیاسی ایران ناگزیر به تن دادن به نقش پدر معنوی این حزب است.
در همین رابطه سعید لیلاز از اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران در مطلبی در شماره 2 هفته نامه صدا نوشت:« آرایش سیاسی در ایران به شدت در حال تغییر است.اصلی ترین تجلی این تغییر را نباید در موضع گیری اخیر آقای لاریجانی، بلکه باید در پیروزی آقای روحانی در انتخابات دید.به اعتقاد من، مجموعه تحولات بیست سال اخیر و تندروهایی که در ایران حاکم بوده است، تمدن ایران را به جایی رسانده که هر دو سر طیف سیاسی ایران یعنی هم چپ افراطی و هم راست افراطی به سمت مرکز میل می کند.درست جایی که آقای هاشمی رفسنجانی ایستاده و تبلور آن در میان نامزدهای ریاست جمهوری آقای روحانی بوده است.این یک سمت گیری استراتژیک در ملت ایران است.»
نگاهی به این اظهارات کاملا نشان می دهد که
1- جریان دولتی به تلاش های جریان اصولگرا برای بازسازی خود پس از انتخابات 24 خرداد واقف بوده و در تلاش است با تمهیدات مختلف ضمن اضافه کردن برخی چهره های این جریان به جریان خود، می کوشد تا نهایت فشار برای مهندسی در این جریان را اعمال کرده و دو هدف را عمدتا پیگیری کند.هدف اول تعریف این جریان به عنوان تابعی از جریان هاشمی رفسنجانی و هدف دوم ایجاد تشتت در این جریان و زمانبر ساختن بازسازی آن.
2- دولتی با اشراف نسبت به وضعیت جریان اصلاح طلب مبنی بر عدم اعتماد حاکمیت به برخی از چهره های رادیکال آن می کوشد تا از این وضعیت اصلاح طلبان به نفع خود بهره جسته و کوشش کند تا این جریان در شرایط کنونی مجبور به حمایت از دولت اصلاحات ذیل بهره مندی از موقعیت دولت شود.
3- این جریان می کوشد تا ضمن تعریف استراتژی میل به مرکز عملا مدیریت رفتاری نخبگان طیف دست راستی و دست چپی خود را فراهم آورد.
به نظر می رسد در همین راستا جریان نزدیک به دولت این روند را تا انتخابات مجلس دهم به شکل فعلی ادامه داده و تلاش اصلی خود را با روشن شدن شرایط انتخابات مجلس شتاب بیشتری دهند.