اختلاف عمده ایران و 1+5 از نگاه نشریه آمریكایی

اختلافات بین دو طرف از مدت ها پیش شناخته شده بودند. علی اكبر صالحی رئیس سازمان انرژی هسته ای اخیرا به طور آشكاردر یك برنامه تلویزیونی اعلام كرده است كه تهران به یكصد هزار سانتریفیوژ برای طرح های اتمی آینده خود نیاز دارد.

به گزارش نما به نقل از جام نیوز، نشریه آمریکایی "کریستسن ساینس مانیتور" (csmonitor) در مطلبی پیرامون مذاکرات هسته ای اخیر نوشت، شک و تردیدهایی درباره توقف مذاکرات ایران و شش قدرت جهانی در وین وجود دارد.



بنا بر نوشته این نشریه عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران اعلام کرد که مذاکرات کشورش با شش قدرت جهانی پیشرفتی نداشته است. او گفت که مذاکرات ناموفق بوده است و نتیجه سه روز مذاکره در وین چیزی جز بازگشت به عقب نبوده است. وی اعلام کرد که اختلافات همچنان درباره ده موضوع باقیمانده است.



یک مقام آمریکایی هم روز جمعه از نبود پیشرفت در مذاکرات بین ایران و شش قدرت جهانی پیرامون برنامه هسته ای تهران ابراز نگرانی کرد. او گفت که مشکلات بزرگ و عمده ای بر سر راه و حرکت به جلو وجود دارد و اختلافات بزرگی مشاهده می شود.



ساینس مانیتور ادامه داد که مذاکرات هسته ای ایران روز جمعه متوقف شد. شکست در مذاکرات وین سبب کاهش حس خوش بینی شد که در هفدهم فوریه ایجاد شده بود. در حالیکه دیپلمات ها درباره پیشرفت کم در این مذاکرات سه روزه خبر دادند اما در این حال درباره مذاکرات دشوار پیش رو و درباره برخی از مسائل از جمله برنامه غنی سازی هشدار دادند.



یک مقام غربی حاضر در مذاکرات اعلام کرد که موضوع غنی سازی یکی از موارد مورد اختلاف در مذاکرات وین بوده است. این مقام اعلام کرد که دو طرف درباره موضوع غنی سازی دچار شکاف شده اند.



در ادامه این مطلب آمده است: اختلافات بین دو طرف از مدت ها پیش شناخته شده بودند. علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی هسته ای اخیرا به طور آشکاردر یک برنامه تلویزیونی اعلام کرده است که تهران به یکصد هزار سانتریفیوژ برای طرح های اتمی آینده خود نیاز دارد. این تعداد سانتریفیوژ پنج برابر تعدادی است که ایران هم اکنون دارد.



اختلافات عمده بر روی محدودیت در غنی‌سازی و دیگر فعالیت‌های وابسته به آن است. دیپلمات ها اعلام کرده اند که آمریکا و دیگر کشورهای غربی خواهان اعمال محدودیت یک دهه ای در موضوع غنی‌سازی ایران هستند.



باوجود موارد مطرح شده اما اظهارات عراقچی نشان می دهد که عامل اختلاف در جزئیات ایده‌های کلی و آنچه که در راه ایجاد متن غیرمبهم متن پیش نویس وجود دارد. او پیشنهاد کرده که باید مذاکرات بیشتری بین کشورش و شش قدرت جهانی پیش از تهیه پیش نویس نهایی برگزار شود.موضوعی که می تواند مذاکرات را طولانی کند و از تاریخ بیستم ژوئیه فراتر رود.

۱۳۹۳/۲/۲۸

اخبار مرتبط