معاون اقتصادی وزیر کشور با تأکید بر اینکه معاونت اقتصادی وزارت کشور در گذشته حلقه مفقودهای در تعامل بین استانها و دستگاههای اجرایی بود، گفت: به نظر میرسد این معاونت میتواند ظرفیت بسیار خوب و همافزایی به وجود آورد.
محمدحسین فروزانمهر، معاون اقتصادی وزیر کشور به تشریح اقدامات و برنامههای معاونت اقتصادی وزارت کشور پرداخته است؛ آنچه میخوانید مهمترین محورهای این گفتوگو با فروزانمهر است.
فروزانمهر با تأکید بر اینکه معاونت اقتصادی وزارت کشور در گذشته حلقه مفقودهای در تعامل بین استانها و دستگاههای اجرایی بود، اظهار داشت: به نظر میرسد این معاونت میتواند ظرفیت بسیار خوب و همافزایی به وجود آورد چرا که ظرفیتهای استانها بسیار ظرفیتهای غنی است و از آنجایی که تمامی تصمیمات که در سطح ملی گرفته میشود دامنه اجرایی شدنش در حوزه سرزمینی استانها باید اتفاق بیفتد لازم است این ارتباطات و درک مشترک به وجود آید و این معاونت میتواند این موضوع را رقم بزند.
حوزه مشاورت معاونت را تعریف کردهایم
وی تصریح کرد: در حال حاضر هم سعی کردیم حوزه مشاورت معاونت را با ترکیبی از معاونان برنامهریزی استانداریها تعریف کنیم که با یک خرد جمعی و نگاه منطقی موضوعات را دنبال کنیم؛ شاید یکی از آفاتی که در ساختار نظام برنامهریزی کشور موجود است، متاسفانه در نگاه برنامهریزِیهای منطقهای کمتر نظرات مناطق را در تدوین برنامهها مورد توجه قرار گیرد.
رشد متوازن بخشها و تعادلهای مناطق مهمترین رسالت این معاونت است
معاون اقتصادی وزیر کشور همچنین درباره اولویتهای این معاونت گفت: همانطور که در نام معاونت، توسعه منطقهای نیز آمده است امیدواریم با تعامل با دستگاههای ذیربط بتوانیم رشد متوازن بین بخشهای اقتصادی و تعادل منطقهای را در گستره استانها متناسب با یک تقسیم کار ملی پیش ببریم؛ یعنی نگاه ما این است که استانها متناسب با ظرفیتهای نسبی و پتانسیلهایی که دارند زمینه رشد و شکوفاییشان فراهم شود؛ رشد متوازن مناطق مهمترین موضوع و رسالت اصلی این معاونت است که باید در کنار سایر دستگاههای دیگر مثل معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور این کار را دنبال کند.
اصلاً در حوزه سیاستگذاری و برنامهریزی ورود پیدا نمیکنیم
وی درباره تعامل معاونت اقتصادی وزارت کشور با وزارت اقتصاد و معاونت راهبردی رئیسجمهوری نیز افزود: ما تعاملمان را این طور تعریف کردیم که اصلاً در حوزه سیاستگذاری و برنامهریزی ورود پیدا نمیکنیم و کار اصلی را آنها انجام میدهند اما هماهنگیاش در حوزه استانها به ما بر میگردد، بنده خودم نیروی معاونت برنامهریزی و راهبردی هستم که همکارانم در آنجا با من حس همکاری و همدلی دارند، ما کمک کار هم هستیم و بنا نداریم نوع نگاه مداخلهگرایانه یا تداخل حوزه کاری اتفاق بیفتد چرا که این خود آفت است و میتواند ایجاد مشکل کند؛ بیشتر نظرمان این است با یک فضای همدلی همافزایی کنیم تا کارها با سرعت، صحت و دقت بیشتری دنبال شود.
نگاه اگر نگاه خدمت باشد فرقی ندارد استاندار باشی یا دارای مسئولیت دیگری
فروزانمهر همچنین در خصوص اینکه چرا دوباره به عنوان استاندار خراسان رضوی انتخاب نشد، افزود: ما که سرباز کوچک ولایت امر و نظام مقدس اسلامی هستیم فرقی نمیکند، بنده به این چیزها هیچ وقت فکر نکردم به نظرم عرصه خدمت هر جا که باشد اصلاً فرقی نمیکند؛ نگاه، اگر نگاه خدمت باشد اصلا فرقی ندارد استاندار باشید یا مسئولیت دیگر.
به هر حال سربازی در نظام توفیق است امانتی مهم و پذیرش مسئولیت، اگر انسان حتی در سطوح خیلی پایین تر هم وظیفهاش را به درستی انجام دهد کفایت میکند.
با نگاه اعتدالی بهتر میتوان نتیجه گرفت
وی در خصوص اعتدال در اقتصاد هم خاطرنشان کرد: اگر بخواهم اعتدال در اقتصاد را تعریف کنم یعنی اینکه متناسب با شرایطی که در کشور است متاثر از مولفههای اقتصادی با یک تشخیص درست و چشم باز بتوانیم عمل کنیم و جایگاه خود را در نظام اقتصاد بینالملل بتوانیم به درستی درک و در جهت یک حرکت پویا آن گام برداریم.
افراط و تفریط در مقابل اعتدال قرار دارد به نظر میرسد شاید نگاههای افراطی در حوزه اقتصاد و در هر حوزهای اگر نباشد و آدم با مشی اعتدال پیش رود بهتر نتیجه میگیرد و به نظرم باید با یک نگاه منطقی و واقعبینانه به مسائل توجه کرد نه اینکه نگاههای بلند پروازانه داشته باشیم و نه نگاه محدود به موضوعات. بلکه یک نگاه منطقی که کمک کند.
سرخس منطقه آزاد میشود
وی همچنین درباره مناطق آزاد نیز گفت: یکی بحث منطقه آزاد سرخس است (منطقه آزاد شمال شرق کشور) که در استان خراسان رضوی قرار دارد اجرایی شود، مقدماتش در آن زمانی که بنده در استان بودم فراهم شد و الان هم استاندار جدید ادامه کار را پیگیری میکند.