«سیفژ» به‌ دنبال‌ راه‌اندازی‌ صندوق‌ حمایتی

علی معلم كه به تازگی به عضویت هیات مدیره سازمان جهانی «سیفژ» درآمده است یكی از برنامه‌های این سازمان مردم‌نهاد را ایجاد صندوق حمایتی از سینمای كودك و نوجوان دانست.

علی معلم یکی از اعضای جدید هیات مدیره «سیفژ» در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تشکیل صندوق حمایت از فیلم‌های کودک و نوجوان توسط این سازمان بین‌المللی گفت: در حال حاضر «سیفژ» اعتبار مالی برای حمایت مستقیم از تولید فیلم‌هایی برای و یا درباره کودک و نوجوان ندارد، اما در نظر دارد یک صندوق حمایتی از فیلم‌های کودک و نوجوانِ کشورهای عضو این سازمان مردم‌نهاد تشکیل دهد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان دارد حمایت سیفژ را برای جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان هم به‌دست آورد؟ بیان کرد: به اعتقاد من جشنواره فیلم کودک و نوجوان باید مسابقه ملی را از دستور کار خود حذف کند و فیلم‌ها را تنها در بخش بین‌الملل جشنواره نمایش دهد به این معنا که جشنواره بین المللی فیلم و نوجوان برگزار شود که اگر چنین شود می توان از بین آثار متعدد که فیلم های ایرانی هم قطعا در آن وجود دارد بهترین ها را انتخاب و در قالب بسته فرهنگی قابل قبول ارائه کرد.

این منتقد سینمایی با اشاره به اینکه جشنواره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان اصفهان از جمله جشنواره‌های معتبر و شناخته‌شده در دنیا است، توضیح داد: همین اعتبار مزیت نسبی ایران در سازمان جهانی «سیفژ» به شمار می‌آید. ضمن اینکه فعالیت های کودک و نوجوان در صورتی که سازمان‌ها و نهادهای مرتبط در این زمینه حساسیت بیشتری به خرج دهند، قابلیت گسترش دارد. به عنوان مثال اگر وزارت آموزش و پرورش در زمینه تولید فیلم های کودک و نوجوان فعالیت داشت قطعا فیلم‌های بهتری برای جشنواره فیلم کودک و نوجوان تولید می‌شد اما متاسفانه از این ظرفیت به درستی استفاده نشده است.

معلم درباره کارکرد سازمان جهانی «سیفژ» گفت: «سیفژ» سازمانی جهانی برای حمایت از سینمای کودک و نوجوان و رسانه های مربوط به کودک و نوجوان و از قدیمی ترین سازمان های مردم‌نهاد است که بیش از 60 سال از عمر این سازمان می‌گذرد. من هم در مجمع عمومی اخیر این سازمان که هر دو سال یکبار برگزار می‌شود به عنوان یکی از اعضای این سازمان و همچنین نماینده ایران در سیفژ انتخاب شدم.

وی با اشاره به این مطلب که سازمان مردم‌نهاد «سیفژ» می‌تواند سینمای کودک و نوجوان را تقویت کند، گفت: همانگونه که می‌دانید سینمای کودک و نوجوان در جهان موقعیت ضعیفی پیدا کرده و به دلیل همین ضعف است که سازمان هایی از این دست می توانند به تقویت بنیه سینمای کودک و نوجوان در سطح جهان کمک کند. در همین راستا برگزاری کارگاه های سینمای کودک با حضور کودکان و نوجوانان در جشنواره های مرتبط از جمله برنامه های «سیفژ» است.

عضو هیات مدیره «سیفژ» افزود: در همین ارتباط تاکنون کارگاه‌های فیلمسازی با حضور کودکان و نوجوانان در جشنواره فیلم اصفهان برگزار شده ولی پیشنهاد مشخص من این است که با حمایت «سیفژ» کارگاه های متعدد برای کودکان و نوجوانان به منظور آموزش فیلمسازی به آنها در شهرهای کوچک ایران برگزار کنیم.

معلم که این روزها به مناسبت جشنواره فیلم کن در فرانسه حضور دارد در پایان صحبت‌هایش عنوان کرد: کودکان و نوجوانان آینده هر کشوری هستند. کودک امروز نسبت به گذشته با مسائل پیچیده‌تری مواجه است بنابراین حضور چنین مراکزی در جهت رشد و اعتلای فرهنگ در زمینه‌های مختلف برای کودکان و نوجوانان مفید است به همین دلیل معتقدم باید از ظرفیت سازمان جهانی «سیفژ» در ایران استفاده بیشتری کرد.

سازمان بین المللی سیفژ که نزدیک به 60 سال است در عرصه فیلم‌های کودکان و نوجوانان فعالیت می‌کند، در حال حاضر بیش از 80 عضو از 42 کشور جهان دارد که با نسبتی حدود 37 درصد از آسیا، 38 درصد از اروپا، 14 درصداز آمریکا، 10 درصد از افریقا و 1 درصد از اقیانوسیه ترکیب آن‌را تشکیل داده‌اند.

در میان کشورهای عضو سیفژ، ایران بالاترین تعداد اعضا دارد و پیش از این فرشته طائرپور، امیر اسفندیاری و محسن چینی‌فروشان توانسته‌اند با کسب آرای مجمع عمومی در هیات رئیسه این سازمان پذیرفته شوند.

در اجلاس اخیر سیفژ، محسن چینی فروشان، فرشته طائرپور، فریال بهزاد، پوران درخشنده، رسول صدرعاملی، هانیه عسکری، الهام شیروانی حضور داشتند و علاوه بر آرای خود، وکالت چند نفر از اعضای غایب ایرانی (امیر اسفندیاری، منوچهر شاهسواری، ابراهیم فروزش، سید مهدی شجاعی) و دو عضو از کانادا (راک دیمرز و روبرت روی) را نیز برعهده داشتند.
منبع: مهر

۱۳۹۳/۲/۳۱

اخبار مرتبط