آیتالله ناصر مکارمشیرازی صبح امروز در ابتدای درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم با بیان اینکه حضور طلاب در کلاسهای درس ضروری است، اظهار کرد: اگر طلاب در درسهای خود شرکت نکنند مشکل شرعی دارد.
به گزارش نما به نقل از فارس، وی در ادامه به روایتی از امام حسن عسکری(ع) اشاره کرد و گفت: در این روایت امام حسن(ع) به سختی زندگی با همسایهای اشاره فرمودهاند که اخلاق بدی دارد و برخورد او با ناملایمتی همراه است.
این مرجع تقلید با بیان اینکه فرهنگ همسایه در غرب جایی ندارد، عنوان کرد: در جوامع غربی هیچ کس به اوضاع و احوال همسایه خویش آگاه نیست در حالیکه اسلام تاکید فراوانی نسبت به این موضوع و کمک به همسایگان دارد.
وی ادامه داد: غربیها در یک جامعه ولی تنها از یکدیگر زندگی میکنند ولی فرهنگ اسلامی اینگونه نیست و حتی سفارش شده اگر قصد خرید خانهای را دارید ابتدا همسایگان جدید را شناسایی و بررسی کنید.
آیتالله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: همسایه بودن تنها به نزدیک بودن خانهها نیست بلکه دو کشور هم همسایه یکدیگر هستند و باید از حال همدیگر خبر داشته باشند ولی مشاهده میکنیم گروهی از آن سوی دنیا، همسایگان ایران و کشورهای اسلامی را نسبت به ما بدبین کردهاند و در این کار تا حدودی هم موفق بودهاند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به درگیری میان کشورهای اسلامی در شرایط کنونی گفت: این بدبینی که حاصل فعالیت کشورهای غربی است عامل گرفتاری مسلمانان شده است.
وی با بیان اینکه تبلیغ بر ضد تشیع بسیار شدید است، عنوان کرد: زوار و روحانیون ما که برای زیارت خانه خدا میروند مورد بی مهری قرار میگیرند و حتی مجلهای هم اخیراً چاپ شده که سراسر توهین به شیعیان است و دروغهایی غیر قابل اثبات را به مکتب اهل بیت(ع) نسبت میدهند، مثلا میگویند شیعیان در مساجد خود قبر دارند و نماز خواندن در آنجا توسل به اموات و پرستش غیر خداست ولی ما بارها گفتهایم که کسی حق ندارد اموات را در مساجد دفن کند و در جاهایی هم که قبر علما و دیگران را میبینیم، آن مکانها مسجد نبودهاند.
آیتالله مکارم شیرازی در ادامه به تفاوتهای میان فرهنگ و تمدن غربی و اسلامی اشاره کرد و افزود: حقیقت امر آن است که غربیها چندان چیزی به نام گناه را در فرهنگ خود ندارند و مسئولیتی هم در قبال دیگران برای خود قائل نیستند ولی در اسلام همه افراد نسبت به جامعه مسئولند و امر به معروف و نهی از منکر هم از همین باب است.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر به دلیل فعالیت دو گروه مظلوم واقع شده است، گفت: نخست تندروها هستند که این فریضه را همراه با خشونت معرفی میکنند در حالیکه ما بارها گفتهایم امر به معروف و نهی از منکر جدا از خشونت و درگیری است.
وی با اشاره به سوء استفاده دشمنان از این نوع رفتارهای تندروها برای کوبیدن امر به معروف و نهی از منکر خاطرنشان کرد: برای دستگیری و درگیری فیزیکی با اراذل و اوباش، حکومت وظیفه دارد و مردم عادی تنها باید به موعظه با روی خوش بپردازند.
آیتالله مکارمشیرازی با بیان اینکه گروهی هم در مقابل به تساهل و تسامح اعتقاد دارند و میگویند امر به معروف و نهی از منکر نباید وجود داشته باشد، گفت: یکی از مسئولان گفته بود نباید مردم را به زور به بهشت برد که این حرف منطقی است ولی ما هم میگوییم درهای جهنم را هم نباید به روی آنها باز کرد.
این مرجع تقلید افزود: ما از دولت حمایت میکنیم و تضعیف دولت را به صلاح نمیدانیم ولی تذکر هم میدهیم و این امر هیچ منافاتی با حمایت ندارد.
وی بیان داشت: گروهی از مردم مانند نخبگان راهشان را طی میکنند ولی گروه دیگری از مردم عادی نیاز به راهنمایی و مراقبت دارند که اگر آنها را رها کنیم در حقیقت درهای جهنم را به رویشان باز گذاشتهایم.
آیتالله مکارمشیرازی با اشاره به سخنان برخی مبنی بر عدم ممیزی در کتابها با این توجیه که مردم خودشان میدانند چه ممیزی داشته باشند، گفت: رسانهها و شبکههای ماهوارهای غربی سعی دارند از این سخنان سوءاستفاده و فرهنگ خود را رواج دهند؛ چگونه است که در مورد غذاها و مراکز بهداشتی ممیزی وجود دارد ولی در مورد کتابها و مطالب نباید چنین باشد؟
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه لازم است اینگونه تذکرات به مسئولان داده شود، تصریح کرد: مسئولان و مدیران هم باید مراقب سخنانی که میزنند باشند تا مبادا سوء استفادهای از آنها بشود.