نمایندگان کنگره آمریکا با تصویب این طرح به دولت اوباما اجازه دادند تا فهرست ناقضان حقوق بشر در دولت نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا را آماده کند و کلیه اموال و دارایی های این افراد در بانک های آمریکا را توقیف و مسدود نماید. ممنوعیت سفر مقام های ونزوئلا به آمریکا نیز بخش دیگری از این تحریم ها خواهد بود.
به گزارش تسنیم،یکی از نمایندگان جمهوری خواه کنگره آمریکا در این باره تاکید کرد: مردم ونزوئلا با ارسال سیگنال ها و پیام هایی از ما خواستار کمک شده اند. امروز ما به این درخواست با محکوم کردن اقدامات رژیم مادورو پاسخ دادیم و حمایت خود را از مردم ونزوئلا که به دنبال آزادی، حقوق بشر و عدالت هستند، اعلام کرده ایم.
کمیته روابط خارجی سنای آمریکا نیز پیش از این به طرح اعمال تحریم های سیاسی و اقتصادی ضد ونزوئلا رای مثبت داده و اکنون منتظر رای گیری نهایی در سنا است. اجرای نهایی این تحریم ها نیازمند تصویب دولت آمریکا است. تصویب این طرح در شرایطی است که کاخ سفید با اعمال تحریم ها در شرایط کنونی مخالفت کرده است.
اعتراضات داخلی ونزوئلا که در ده سال گذشته بی سابقه بوده تاکنون حداقل 42 نفر کشته شده اند. معترضان خواستار کناره گیری نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا از قدرت هستند و نسبت به تشدید مشکلات اقتصادی اعتراض دارند.مخالفان دولت ونزوئلا در اعتراض به آنچه که سرکوب اعتراضات و بازداشت گسترده تظاهرکنندگان خوانده اند، مذاکرات با دولت را متوقف کرده و حاضر به ادامه این مذاکرات نیستند.
ونزوئلا در ماه های اخیر صحنه اعتراضات ضد دولتی بوده است. دولت آمریکا کاراکاس را به سرکوب اعتراضات داخلی و نقض حقوق بشر متهم کرده است. تلاش وزرای خارجه کشورهای آمریکای جنوبی برای از سرگیری مذاکرات بین دولت و مخالفان هنوز به نتیجه نرسیده است.
اعتراضات داخلی ونزوئلا در پی افزایش شدید آمار جرم و جنایت در ماه فوریه آغاز شده است ولی این اعتراضات به تظاهرات ضد دولتی تبدیل شده است.