بعد از موفقیت بازی FIFA14 نسبت به رقیباش یعنی PES، شرکت EA تصمیم گرفت همانند جام جهانی قبل، بازی Fifa World Cup را روانه بازار کند.
این اتفاق در 15 آوریل امسال رخ داد و بازی فوتبال شرکت بازیسازی EA برای پلتفرمهاى Playstation 3 و Xbox 360 منتشر شد. این محصول نسبت به FIFA14 پیشرفتهایی در افزایش هوش مصنوعی بازیکنان، فیزیک ارتقاء یافته توپ، بهینهشدن سیستم ضربات پنالتی، شبیهسازی 12استادیوم جام جهانی، رفع حفرههای نرمافزاری و ... دارد.
علیرغم اینکه یکی از نقات قوت این بازی چهرهپردازی و فضاسازی آن است، این موضوع روی بازیکنان تیم ملی کشورمان رعایت نشده است. یعنی صورت بازیکنان در میدان به چهره اصلی آنها شبیه نیست و اوج این تفاوت به چهرهپردازی سیدجلال حسینی باز میگردد. جالب اینجاست که طراحی صورت بازیکنان معروفی مانند جواد نکونام، اشکان دژاگه و رضا قوچاننژاد هم دلچسب نیست و از تیم ملی ایران فقط چهره کارلوس کیروش دقیق و با شباهت بالا طراحی شده است.
این بیدقتیها به داخل زمین ختم نمیشود و حتی تماشاگران ایران را هم مانند اعراب طراحی کردهاند، به طوری که تماشاگران ایران چفیه عربی و عبا به تن دارند و شعارهای عربی سر میدهند! البته هموطنانمان در جنوب کشور لباس عربی به تن میکنند اما لباس آنها نیز متفاوت از لباسی است که تماشاگران ایرانی در این بازی پوشیدهاند، ضمن این که معمولاً در کشورمان با لباس تیم مورد علاقه در ورزشگاه حاضر میشوند.
متأسفانه بخش گزارش بازی نیز برای ما ایرانیها چندان خوشایند نیست، مثلاً در یکی از گفتوگوها بین آلن اسمیت و مارتین تیلور، بازیکنان ایران به گروهی از اعداد تشبیه میشوند که فقط درون زمین مسابقه مشغول به دویدن هستند! (به کلام گزارشگران در مقدمه بازیهایی که یک طرف آن ایران است، توجه کنید)
با این حال در گزارشگری راجع به تیم ملی ایران این است که حداقل گزارشگرها اسامی بازیکنان تیم ملی ایران را صحیح تلفظ میکنند. حال این سؤال پیش میآید که وقتی EA تا این حد تحقیق کرده که تلفظ اسامی بازیکنان ایران را درست ادا کند پس چرا میخواهد ایرانیان را عرب معرفی کندکه فقط از این سوی زمین تا آن سوی زمین میدوند و هیچ چیزی از فوتبال نمیدانند؟
منبع: فارس