رضایی: ماجراهای سال 88 اعتراض بود!

محسن رضایی از فتنه 88 به عنوان"اعتراض مردم به نتیجه انتخابات یاد كرده و اغتشاشات سال 88 را نه یك پروژه سیاسی كه "اعتراضات اجتماعی مردم" معرفی كرده است!

به گزارش رجانیوز، دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام كه روز چهارشنبه در دانشگاه شهید چمران اهواز حضور يافته بود، ضمن سخناني درباره حمايت از توليد ملي و راهكارهاي اقتصادي آن، گريزي هم به حوادث سال 88 زد و اظهار داشت: "مردم به نتیجه انتخابات معترض بودند و اعتراض آنها از نوع اجتماعی بود نه سیاسی و در حالی که می‌توانست مسالمت آمیز ادامه یابد و ختم شود اما به علت «ضعف مدیریت»، به فتنه تبدیل شد."

رضايي در پاسخ به دانشجویی مبنی بر اینکه چرا شما علی رغم سخنان رهبری مبنی بر صحت انتخابات باز همگام با میر حسین موسوی و کروبی بحث تقلب در انتخابات را به پیش کشیدید گفت: "در آن زمان افکار عمومی دچار تشویش شده بود و اگر دولت! در آن زمان اجازه شمارش آرا را میداد، هیچ موقع تظاهرات به نابه هنجاری کشیده نمی‌شد!"

در انتهای جلسه نيز هنگامي كه مجری برنامه سوال کرد آیا شما حوادث بعد از انتخابات را فتنه می دانید یا اعتراض؛ رضایی در پاسخ گفت: "بنده آنها را تخلف واعتراض می‌دانم و اگر مسولان نظام با سو مدیرت با آن بر خورد نمی کردند فتنه بوجود نیامده بود."

اين اظهارات در حالي از سوی محسن رضایی مطرح مي شود و او در شرایطی هم چنان "ضعف مديريتي" را منشا بوجود آمدن فتنه 88 مي داند كه رهبر معظم انقلاب طي سالهاي اخير بارها و بارها بر برنامه ريزي همه جانبه و گسترده دشمن جهت اغتشاشات سال 88 تاكيد كرده اند؛ از جمله بيانات ايشان در 14 خرداد 1390 در جمع مردم حاضر در حرم حضرت امام (ره) كه در تحليلي جامع؛ ريشه فتنه 88 را نه اعتراض مردم به نتایج انتخابات که حاصل 10 سال كار دشمن دانسته و عنوان كردند"

"سال 78 كه آن حوادث پيش آمد، آن كسى كه اين حوادث را خنثى كرد، مردم بودند. روز بيست و سوم تير سال 78 مردم آمدند در خيابانها، توطئه‌ى دشمن را كه سالها برايش برنامه‌ريزى كرده بودند، در يك روز باطل كردند. آن روز گذشت. موج دوم، باز يك برنامه‌ريزى ده‌ساله بود تا سال 88 . به نظرشان فرصتى به دست مى‌آمد. به خيال خودشان زمينه‌ها را آماده كرده بودند. مطالباتى هم مردم داشتند - مردمى كه وابسته‌ى به نظامند، وفادار به نظامند - فكر كردند از اين مطالبات بتوانند استفاده كنند؛ لذا آن قضاياى سال 88 به وجود آمد. دو سه ماه تهران را متلاطم كردند - البته فقط تهران را - دو سه ماه توانستند دلها و ذهنها را به خودشان مشغول كنند. اينجا هم مردم آمدند توى ميدان. بعد از آنكه باطنها ظاهر شد، در روز قدس مردم ديدند كه اينها حرف دلشان چيست، در روز عاشورا فهميدند كه اينها عمق خواسته‌هاشان تا كجاست، مردم عزيز ما به ميدان آمدند و حماسه‌ى نُه دى را به راه انداختند. نه فقط در تهران، بلكه در سراسر كشور، ميليونها نفر در روز نهم دى، بعد هم بلافاصله در بيست و دوى بهمن آمدند توى ميدان، غائله را ختم كردند. اين، هنر مردم است."

نکته جالب آنجاست که آقاي رضايي در بخش دیگری از سخنان خود نیز علت همنوايي اوليه خود با موسوي و كروبي در اعتراض به نتايج اعلام شده از سوي وزارت كشور را تشويش افكار عمومي و اجازه ندادن دولت! براي شمارش آرا مطرح كرده است. این در حالی است که به نظر می رسد مسئول ارائه مجوز برای بازشماری آراء شورای نگهبان و نه دولت بوده است و با این وجود نیز بازخواني وقايع آن روزها خلاف سخنان آقای رضایی را ثابت مي كند.

چنانكه با وجود امتناع موسوی و کروبی از ارائه شکایت به شورای نگهبان، این شورا پذیرفت 10 درصد صندوق‌ها در حضور نمایندگان کاندیداهای معترض باز شماری شود که بازشماري برخی صندوق ها نه تنها تغيير قابل توجهي در ميزان آراي اعلام شده از سوي وزارت كشور ايجاد نکرد بلكه در برخي صندوق ها بر خلاف ادعای کاندیداهای معترض، تعداد آراء کاندیدای پیروز نیز افزایش یافته بود.بسياري از صاحب نظران نيز همين موضوع را علت اصلي انصراف رضایی از ادامه شكايت هاي انتخاباتي اش اعلام كردند.

۱۳۹۱/۲/۲۹

اخبار مرتبط