تاثیر ماهواره بر تمایل خانواده برای تك فرزندی

یك استاد دانشگاه گفت: نحوه و سبك زندگی افراد جامعه تغییر كرده است به طوری كه امروزه خانواده‌ها تأثیرات زیادی از اینترنت، ماهواره و شبكه‌های اجتماعی پذیرفته‌اند و این باعث شده است كه خانواده‌ها تمایل به تك فرزندی و حتی بدون فرزندی داشته باشند.


یک استاد دانشگاه گفت: نحوه و سبک زندگی افراد جامعه تغییر کرده است به طوری که امروزه خانواده‌ها تأثیرات زیادی از اینترنت، ماهواره و شبکه‌های اجتماعی پذیرفته‌اند و این باعث شده است که خانواده‌ها تمایل به تک فرزندی و حتی بدون فرزندی داشته باشند.
محمدولی علیئی جمعیت شناس و مدرس دانشگاه در گفتگوی مشروح با شبکه اطلاع رسانی دانا ضمن اشاره به اینکه ما کاهش جمعیت نداریم بلکه عدم تناسب ساختار سنی را در پیش گرفته‌ایم، اظهار داشت: در حال حاضر نزدیک به یک میلیون نفر به جمعیت ایران اضافه می شود ولی ساختار جمعیتی در حال پیر شدن است و اگر این پیر شدن جمعیت در قالب جانشین یا موالید اتفاق نیفتد، مشکل ایجاد می‌کند.
وی در ادامه گفت: آنچه که در واقع اتفاق افتاده این است که نحوه زندگی، شرایط موقعیت اجتماعی افراد و سبک زندگی تغییر کرده است به طوری که امروزه خانواده‌ها به لحاظ گسترش ارتباطات جهانی، تأثیرات زیادی از اینترنت، ماهواره و شبکه‌های اجتماعی پذیرفته‌اند و این باعث شده است که خانواده‌ها تمایل به تک فرزندی و حتی بدون فرزندی داشته باشند و این گونه ابزار آلات تکنولوژی بیشترین تأثیر را در این اتفاق داشته اند.
مدرس دانشگاه اضافه کرد: عوامل تأثیر گذار دیگر، تحصیلات زنان که در قالب ارتقاء مدارج تحصیلی و بالا رفتن دانش اجتماعی است و همچنین اشتغال به معنای عاملی که فرزند آوری مانع تحقق آن است. بنابراین مجموع این عوامل باعث شده است که خانواده ها ترجیح می دهند که یا فرزند کمتری داشته باشند و یا اینکه در سنین بالا اقدام به فرزند آوری کنند به طوری که متوسط سن مادر در گذشته حدودا 24 سال بوده است ولی در حال حاضر بالای 33 سال است و این عامل تهدید کننده است که موجب تأخیر در تجدید نسل می شود.

۱۳۹۳/۳/۲۴

اخبار مرتبط