بورس تهران در پی مذاكرات وین

بورس تهران دیروز در حالی با افزایش حجم معاملات و رشد شاخص كل نسبت به روز سه‌شنبه همراه شد كه معاملات در این بازار دارای دو بخش متفاوت بود؛ ...

به گزارش نما، بخش ابتدایی که در آن حجم معاملات پایین و شاخص کل قرمز شد، اما در بخش دوم ورق برگشت و حجم معاملات افزایش یافت، صف‌های خرید در برخی نمادها تشکیل شد و نهایتا منجر به رشد ۰.۳۲ درصدی شاخص کل گردید.

به این ترتیب زیان این هفته بورس تهران به ۲.۲ درصد رسید و با ثبت افزایش روز گذشته، شاخص کل از ابتدای سال حدود ۸ درصد ریزش را تجربه کرد.

افزایش روز گذشته از آن جهت حائز اهمیت است که می‌تواند به صورت بالقوه نشانه حرکت بازار از سیگنال‌های ریزشی آن در روزهای ابتدای هفته باشد.

بورس تهران روزهای ابتدایی هفته را تقریبا با سقوط آزاد پشت سر گذاشت و این مساله در ادامه هفته به قدرت اتخاذ سیاست‌های حمایتی ساختاری و مذاکرات وین تا حدی متوقف شد.

کارشناسان معتقدند این توقف در روند شدید ریزش و حتی مثبت شدن بازار نشانه ایجاد اعتماد در این بازار به صورت موقتی است که می‌تواند با نگارش متن توافق نهایی کامل شود. در صورتی که این توافق در وین به دست آید، تالار جنب پل حافظ می‌تواند شاهد بازگشت دوباره شرایطی سرمایه‌گذاران شود. در این بین اما ابلاغ افزایش قیمت سیمان در روز گذشته شرایطی را در بازار ایجاد کرد که شاید در بقیه صنایع نیز بتوان به افزایش قیمت‌ها امیدوار بود.

دیروز افزایش قیمت سیمان به اندازه ۱۳ تا ۱۶ هزار تومان در هر تن ابلاغ شد و این امر به تحرک این صنعت در بازار منتهی شد. در حال حاضر صنایعی از جمله خودرو و قند و شکر نیز در انتظار آزادسازی قیمت‌ها هستند.

دیروز بیشترین تاثیر مثبت رویشاخص بورس را گروه‌ بانکی بر جای گذاشت؛ به نحوی که نمادهای وبصادر با ۳۴ واحد، وتجارت با ۳۰ واحد و تاپیکو با ۲۴ واحد به مثبت شدن شاخص بورس بیشترین کمک را کردند. فملی با ۴۰ واحد کاهش، بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص گذاشت.

حق‌تقدم بانک انصار با ۷.۶ میلیارد تومان و خودرو با ۵.۸ میلیارد تومان بالاترین میزان معاملات را در بازار دیروز داشتند. شاخص فرابورس نیز دیروز ۲.۷ واحد افزایش یافت که پتروشیمی جم بیشترین تاثیر منفی و نمادهای زاگرس، شاوان و خاور بیشترین تاثیر مثبت را روی این شاخص گذاشتند.

از مذاکرات ژنو اخبار و شنیده‌های مثبتی به گوش می‌رسد. نگارش متن توافق نهایی بین ایران و گروه ۱+۵ آغاز شده است و سرعت قابل قبولی دارد؛ به طوری که تا پایان روز سه‌شنبه حدود ۱.۵ صفحه از متن توافق نگاشته شده بود. البته شنیده می‌شود هنوز ۱۳ عامل اختلاف بین ایران و گروه ۱+۵ وجود دارد، با این حال نگارش متن توافق‌نامه می‌تواند نشانه امیدوارکننده‌ای برای مذاکرات و بورس تهران باشد.

در بازار داخلی نیز شاهد رخدادهای مثبتی به نفع بازار سهام بودیم. افزایش نرخ سیمان به اندازه ۱۳ تا ۱۶ هزار تومان در هر تن، دیروز سرانجام ابلاغ شد و از شنبه اجرا می‌شود.
افزایش نرخ سود تسهیلات مبادله‌ای به ۲۲ درصد نیز از اخبار مثبت دیروز بود که گروه بانک به آن واکنش مثبت نشان داد.

در معاملات روز گذشته بازار، در گروه سیمانی پس از ابلاغ افزایش نرخ این محصول، نمادها سبزپوش شد. افزایش نرخ سیمان از ۳۱ خردادماه اجرایی می‌شود. این افزایش نرخ که به قیمت فروش سیمانی‌ها در سال ۹۲ اضافه می‌شود، در سیمان پوزولانی به ازای هر تن ۱۳ هزار تومان اعلام شده است.

سیمانی‌های بورس تهران در حالی دیروز سبزپوش شدند که برخی از آنها افزایش نرخ سیمان را در بودجه‌های خود لحاظ کرده‌اند و برخی دیگر قیمت‌های سال ۹۲ را در بودجه سال ۹۳ گنجانده‌اند.

انبوه‌سازان که از ابتدای سال تاکنون با افت قیمت در تمامی نهادها همراه بودند و قیمت‌های جذابی پیدا کرده‌اند دیروز با اقبال فعالان بازار همراه شدند.

P/Eدر این گروه از متوسط بورس تهران فاصله معناداری پیدا کرده است. این نسبت برای این گروه ۷/۴ است، در حالی که P/E بازار رقمی در حدود ۶ محاسبه می‌شود. در این گروه ثتران با معامله ۸۲۰ میلیون تومانی از حیث ارزش معاملات در صدر بود. ایجاد آیین‌نامه جدید پیش‌فروش و صدور شناسنامه فنی می‌تواند به رونق معاملات در این گروه کمک کند. با تصویب و اعلام نرخ حداکثر ۲۲ درصدی سود تسهیلات عقود غیرمشارکتی، سهام گروه‌های بانکی مثبت شدند.

این تصمیم تاثیر مناسبی بر بانک‌های دولتی خواهد داشت. طی معاملات دیروز وبصادر و وتجارت به صف خرید هم رسیدند و در پایان در قیمت‌های مثبت معاملات پرحجمی را رقم زدند.

تمام نمادهای خودرویی‌ها به جز «خمحور» طی معاملات روز گذشته مثبت بودند و اغلب با صف خرید همراه شدند. در این گروه هنوز بحث‌ها درخصوص نرخ فروش خودروها ادامه دارد و هر روز زاویه جدیدی از آن مشخص می‌شود. در این گروه به دلیل اهرم عملیاتی بالا، افزایش تیراژ تولید می‌تواند زیان خودروسازان را پوشش و سود خوبی را عاید سهامدارانشان کند.

لغو تحریم‌ها نیز می‌تواند سکوی پرشی برای گروه خودروساز باشد.
گروه قند و شکر در مخالفت با روند دیروز بازار سهام، قرمز شد تا بار دیگر تاییدی بر بتای منفی قندی‌ها در بورس تهران باشد.

پس از افزایش نرخ سیمان، افزایش نرخ قند و شکر نیز دور از ذهن نیست. افزایش نرخ قند و شکر می‌تواند محرک خوبی برای رشد در این گروه باشد.

پتروشیمی‌ها نیز در همراهی با بازار دیروز اغلب سبز بودند و بعضا با صف‌های کم‌عمق خرید همراه بودند. در این گروه فارس که طی چند روز نتوانسته بود صف فروش خود را جمع‌آوری کند توسط ناظر برای بررسی بیشتر اطلاعات متوقف شد.

دیروز درخصوص افزایش نرخ اوره اخباری مخابره شد که در صورت اعمال می‌تواند برای اوره‌سازان مثبت باشد.

۱۳۹۳/۳/۲۹

اخبار مرتبط