احمدی نژاد 2 طرح پتروشیمی را افتتاح كرد

عکس خبري -احمدي نژاد 2 طرح پتروشيمي را افتتاح کرد

ظرفیت تولید سالانه مجتمع پتروشیمی اروند حدود 2 میلیون و 834 تن انواع محصولات پتروشیمیایی است، ضمن آنكه برای ساخت و راه اندازی پتروشیمی اروند معادل یك میلیارد و 600 میلیون دلار سرمایه گذاری شده است.

مجتمع پتروشیمی اروند به عنوان یکی از بزرگترین زنجیره‌های تولید محصولات پی.وی.سی جهان و اسکله دوم مایعات پتروشیمی در بندر ماهشهر صبح امروز دوشنبه به طور رسمی افتتاح شدند.

به گزارش خبرنگار مهر از بندر ماهشهر، با حضور محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهوری مجتمع پتروشیمی اروند به عنوان یکی از بزرگترین زنجیره پی.وی.سی جهان و اسکله دوم مایعات پتروشیمی در بندر ماهشهر به طور رسمی افتتاح شدند.

بر این اساس در غیاب شرکتهای خارجی تمامی مراحل پیش راه اندازی و راه اندازی واحدهای فرآیندی این مجتمع پتروشیمی اروند توسط متخصصان داخلی انجام گرفته است.

ظرفیت تولید سالانه مجتمع پتروشیمی اروند حدود 2 میلیون و 834 تن انواع محصولات پتروشیمیایی است، ضمن آنکه برای ساخت و راه اندازی پتروشیمی اروند معادل یک میلیارد و 600 میلیون دلار سرمایه گذاری شده است.

با راه اندازی این مجتمع پتروشیمی حدود یکهزار و 600 نفر اشتغال مستقیم و بیش از 20 هزار نفر اشتغال غیر مستقیم به‌وجود آمده است ضمن آنکه با راه اندازی این مجتمع پتروشیمی برای نخستین بار ایران از واردات محصول استراتژیک "کاستیک" به خودکفایی رسیده است، حتی این محصول پتروشیمی به برخی از کشورهای جهان صادر شده است.

مجتمع پتروشیمی اروند با هدف تولید یک میلیون و 507 هزار تن کلر آلکالی و پی.وی.سی در سال از واحدهای کلرآلکالی(CA)، وینیل کلراید سوسپانسیون (S-PVC)، پلی وینیل کلراید امولسیون (E-PVC)، وینیل کلراید (VCM) و اتیلن دی کلراید (EDC) ساخته شده است.

در شرایط فعلی پتروشیمی اروند بزرگترین زنجیره تولید PVC در جهان بوده که در صورت تولید سالانه 240 هزار تن PVC حدود 25 تا 30 بازار جهانی این محصول شیمیایی در اختیار ایران قرار خواهد گرفت.

پیشتر پیمانکار مهندسی و صاحب لیسانس این مجتمع پتروشیمی شرکت "اوده" آلمان بوده که دو سال گذشته این شرکت آلمانی به بهانه تعطیلات سال 2010 میلادی سایت پتروشیمی اروند را ترک کرد و دیگر حاضر به بازگشت به این پروژه نشد.

افتتاح اسکله دوم مایعات پتروشیمی در بندر ماهشهر

از سال گذشته بهره برداری از اسکله دوم مایعات منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی آغاز شده است و از این اسکله‌ها برخی از محصولات پتروشیمی بارگیری و به بازارهای بین المللی صادر شده است.

ظرفیت بارگیری اسکله دوم مایعات پتروشیمی در بندر ماهشهر سالانه یک میلیون و 600 هزار تن انواع میعانات پتروشیمی است و با تجهیزاتی که روی این اسکله نصب شده، این ظرفیت تا مرز 2 میلیون و 500 هزار تن قابل افزایش است.

به گزارش مهر، طول عرشه این اسکله 99 متر و عرض آن 28 متر و دارای پل و جاده دسترسی به طول‌های 72 و 55 متر است که با راه‌اندازی این طرح، محصولات اصلی منطقه ماهشهر همچون EDC و کاستیک پتروشیمی اروند، متانول پتروشیمی فن‌آوران، Heavy End پتروشیمی بوعلی‌سینا از طریق چهار بازوی بارگیری اسکله‌ها و محصولات پتروشیمی شازند نیز از طریق بازوی پنجم صادر می‌شود.

کاهش زمان پهلوگیری کشتی و به دنبال آن افزایش ظرفیت صادرات منطقه، درآمدزایی، امکان ترغیب سرمایه‌گذاران به سرمایه‌گذاری در صنایع میانی و پایین‌دستی پتروشیمی و ایجاد اشتغال با ارائه امکان صادرات و واردات مواد اولیه از مهمترین مزیتهای اقتصادی ساخت و راه اندازی این اسکله‌ها است.

۱۳۹۱/۳/۱

اخبار مرتبط