به گزارش نما به نقل از ایرنا ، مهدی غضنفری در حاشیه همایش بهره وری و تولید ملی در پاسخ به خبرنگاران در باره برنامه های این وزارتخانه برای تنظیم بازار
مواد پروتئینی گفت: تدابیر خوبی درحوزه گوشت پیش بینی شد كه جزییات آن توسط بازرگانی داخلی اعلام می شود .
وی درباره تاثیر قیمت جدید گوشت بر روی بازار گفت : باید نرخ های جدید در سطح بازار فراگیر شود و پس از چند روز می توان انتظار كاهش قیمت ها را داشت .
وزیر صنعت ، معدن و تجارت همچنین گفت: مسئولان حوزه تنظیم بازار برای تامین اقلام پر مصرف ماه مبارك رمضان ذخایر كافی را پیش بینی كرده اند.
** گزارشی مبنی بر مشكل حوزه خودرو دریافت نكردم
وزیر صنعت،معدن وتجارت همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره علت كاهش تولید خودرو پاسخ داد: با توجه به اینكه خودروسازان برنامه فصلی تولید دارند ، از آنها انتظار می رود تا در ایام پرمصرف خودرو همچون اسفند ماه و یا مواقعی از سال كه مردم مسافرت بیشتری دارند، تعداد خودرو بیشتری را در بازار عرضه كنند.
غضنفری با بیان اینكه وی هنوز گزارشی مبنی بر بروز مشكل در حوزه خودرو و خودرو سازی دریافت نكرده است، گفت: برنامه های تولید را مدیران خودروساز تنظیم
می كنند و آنها باید نسبت به آن پاسخگو باشند .
وی تاكید كرد: تا زمان حاضر شواهد و علایمی مبنی براینكه مشكلی از خارج بنگاه بر خودروساز تحمیل شده، اعلام نشده و اگر این چنین می بود حتما گزارش آنها را دریافت می كردم .
غضنفری در باره تاثیر كاهش احتمالی خودرو بر اشتغال نیز گفت: این موضوع اثری بر روی اشتغالزایی نخواهد داشت، تولید خود را با شرایط بازار هماهنگ می كند و اگر شاخص های تولید كاهشی یا افزایشی باشد ، شاخص اشتغال متاثر نمی شود.
** دامداران باید شیر را با نرخ 630 تومان عرضه كنند
غضنفری در پاسخ به پرسشی دیگر درباره توافق بر سر نرخ 630 تومان برای هر لیتر شیر خام با دامداران مشروط به تامین نهاده های دام آنها با نرخ اسفند سال گذشته گفت: طبق توافقات حاصله شركت پشتیبانی امور دام بلافاصله تمامی ذخایر برای خوراك دام و حتی طیور را در بازار آزاد كرد و حواله مستقیم علوفه به دامداری ها ارایه شد .
وی با اشاره براینكه برخی دامداری ها اعلام كردند كه سرمایه در گردش كافی برای خرید علوفه ندارند ، افزود: به همین دلیل حداكثر یك فرصت 45 روزه به آنها دادیم .
وزیر صنعت ، معدن و تجارت عنوان كرد: برخی دامداران نیز اعلام كردند كه به محض دریافت علوفه نمی توانند شیر قبلی خود را به قیمت مورد نظر ما به فروش برسانند و از ما فرصت خواستند و از گروهی دامداران ساكن نقاط دوردست كه اقدام به دریافت حواله نكرده بودند ، نیز خواستیم تا حواله را از شركت پشتیبانی اموردام دریافت كنند .
وی بیان كرد : تا كنون تقریبا بسیاری از دامپروری و دامداری ها نرخ 630 تومان را اعمال می كنند و تعداد محدود باقی مانده نیز باید تصمیم خود را گرفته و علوفه را از دولت دریافت كنند .
** حدود 90 درصد صنایع لبنی نرخ مصوب را رعایت می كنند
غضنفری در ادامه توضیح داد:حدود 90 درصد از صنایع لبنی كه شیر را فرآوری می كنند و سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولید كنندگان نیز منتظر فرایند تسویه حساب دامدار و صنایع لبنی در پایان ماه است .
وی سپس گفت : دستگاه های نظارتی از جمله تعزیرات حكومتی نیز پای كار ایستاده اند و اگر هم روزی قرار باشد نرخ ها بالا برود باید قبل از آن گفت وگو های لازم را انجام دهیم .
وزیر صنعت ، معدن و تجارت افزود: فلسفه كار ما ساده است ، از نظر ما باید تولید كننده شیر و صنایع لبنی سود كنند و مردم هم گران نخرند .
** احداث دو واحد تولیدی كاغذ
وزیر صنعت ، معدن وتجارت همچنین درباره وضعیت تولید نیز گفت : سال های بسیاری است كه دولت نقشی در تولید ، توزیع و ذخیره سازی كاغذ قرار ندارد و جزو دستور كاراو نیست .
وی با بیان اینكه شاید 20 سال پیش دولت در موضوع كاغذ مداخله می كرد، افزود: با این وجود با انجمن های مرتبط با این حوزه تعامل كافی را داریم و امیدواریم با برنامه احداث دو كارخانه تولید كاغذ ، تولید دراین بخش افزایش یابد .
وی تهیه مواد خام كه به دلیل پیچیدگی های انتقال ارز مشكلاتی برای فعالان حوزه كاغذ ایجاد كرده را از مسائل كنونی تولید كنندگان كاغذ نام برد و گفت : درجلسات متعدد با مسئولان بانك مركزی به دنبال حل مشكلات هستیم .
غضنفری گفت: برخی بر نیز مشكلات تسهیلات بانكی و ماشین آلات خط تولید دارند كه به دنبال رفع آن هستیم .
وی برش كاغذهای وارداتی برای استفاده در لوازم التحریر یا نشریات وروزنامه ها را یكی دیگر از موضوعات این حوزه برشمرد و گفت : این امر كاملا توسط بخش خصوصی انجام می شود .
غضنفری ادامه داد : هم اكنون درتقسیم بندی ثبت سفارش واردات كاغذ با ارز نرخ مرجعه محاسبه می شود .
وزیر صنعت ، معدن و تجارت با یاد آوری اینكه 24 قلم جزو كالاهای اساسی است و ارز با نرخ مرجع برای آنها اختصاص می یابد ، گفت : كالاهایی همچون كاغذ در یك سطح پایین تر از اقلام اساسی قرار دارند .
وی گفت: به وارد كنند گان كاغذ این فرصت داده شد تا برای واردات خود ارز دولتی دریافت كنند و تولیدات خود را مبنای قیمت تمام شده با توجه به ارز دولتی به فروش برسانند .
** حدود 4 هزار ردیف تعرفه ای با نرخ ارز مرجع وارد می شود
وزیر صنعت ، معدن و تجارت این موضوع را نیز گفت كه حدود 4 هزار ردیف تعرفه ای با تخصیص ارز با نرخ مرجع وارد كشور می شود .
وی گفت : مواد اولیه تولید، كالاهای نیمه ساخته تولیدی، مواد واسطه ای تولیدی ، تجهیزات وماشین آلات و كالای اساسی برای واردات ارز با نرخ مرجع دریافت می كنند.