به گزارش نما به نقل از تابناک؛ این روزها در همه جا سخن از جوانان، ازدواج و افزایش رشد جمعیت در کشور است، و تمام نهادهای مرتبط با این موضوع در پی راهی برای انجام این کار در هستند، حتی نهاد قانونگذاری در کشور با توسل بر قانون و تصویب مجازات برای افرادی که بخواهند به هر نحوی باعث کاهش رشد جمعیت شوند، میخواهد این کار را به سرانجام برساند.
به گزارش «تابناک»، اما در این بین به چیزی که فکر نمیشود خود جوانان است، جوانانی که در این روزگار اغلب یا بیکار هستند و یا با انواع شغلهای کاذب در حد ارتزاق و امرار معاش روزگار میگذرانند، حتی وزارت ورزش و جوانان که متولی این امر است کاملاً از موضوع فاصله گرفته و همچنان سایه ورزش بر این وزارت خانه سنگینی میکند.
هنوز از اندک وامی که برای ازدواج جوانان در نظر گرفته شده بود خبری نیست و وعدههایی که برای ایجاد اشتغال از سوی دولتمردان قبلی و فعلی داده شده بود به مرحله اجرا در نیامده است، علائم این پدیده را میتوان در بالا رفتن سن ازدواج و کاهش نرخ رشد جمعیت کشور به وضوح دید.
راههای پیشگیری از این پدیده که در حال ورود به مرحله بحران است در اثنای سیاستبازی و سیاسی کاری سیاسیون در حال فراموشی است، نهاد متولی به کل موضوع را کنار گذاشته و نهادهای نظارتی از جمله مجلس شورای اسلامی تا کنون هیچ اقدامی دراینباره از خود نشان نداده است.
اما گویا این روزها تحرکاتی در فراکسیون جوانان ایجادشده و اعضای این فراکسیون برای احیای این فراکسیون در تکاپو هستند، و گویا قصد دارند تا تمهیداتی را در این فراکسیون انجام دهند که منتج به فعالیت حوزه جوانان در وزارت ورزش و جوانان شود.
دکتر احمدرضا دستغیب نائیب رئیس فراکسیون جوانان مجلس در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: در حال حاضر بحث احیا و بازسازی در تشکیلات فراکسیون جوانان در دستور کار قرار دارد تا با قدرت بیشتری مطالبات جوانان مورد رصد و بررسی قرار گیرد، بعد از اتفاقات رویداده و ادغام وزارت ورزش و سازمان ملی جوانان به قدری سایه ورزش در این حوزه سنگین هست که اوضاع را نگرانکننده کرده است.
رصد حوزه جوانان و موضوعات مختلف مربوط به این بخش در حال حاضر، ردی از خود در سازمانها ندارد، یعنی نگاه حکیمانه و جامعه به این سمت وجود ندارد، ما بررسی کردیم اگر این موضوع مشکل ساختاری دارد که باید مجلس به سرعت مصوبه خود را در خصوص این اقدام برگرداند و به دنبال احیای نهاد و یا سازمانی برای دنبال کردن حوزه جوانان باشد و اگر هم نیازی به ساختار قبلی نیست باید تمهیداتی اندیشیده شود که جایگاه جوانان در وزارت ورزش و جوانان ارتقا پیدا کند.
وضعتی که اکنون در وزارت ورزش و جوانان در ارتباط با حوزه جوانان است به نظر من نگران کننده است و این وزارت خانه عنوان جوانان را یدک میکشد و ای کاش این عنوان در این وزارت خانه نبود تا حداقل پاسخگویی برای این موضوع وجود میداشت.
وی گفت: اگر ما به این نتیجه برسیم که مصوبه ادغام این وزارت خانه برگردد به طور حتم این کار را انجام خواهیم داد و احیای سازمان باید در دستور کار قرار گیرد، اما به نظر میرسد که در حال حاضر به یک نهاد فرا بخشی که بتواند گزارش ارائه خدمات به حوزه جوانان را بر عهده بگیرد نیاز است، در حال حاضر وزارت ورزش و جوانان یک دستگاه بخشی است و نمیتواند بر روی سایر دستگاهها نظارت کند.
وی گفت: این حوزه یک حوزه کاملاً فرا بخشی است چون در اینجا بحثهای مختلف از جمله اشتغال، مسکن و ازدواج مطرح است و حوزههای دیگری از جمله وزارت راه و شهرسازی، وزارت صنعت، وزارت کار، وزارت ورزش و وزارت خانههای دیگر را در بر میگیرد.
امروز کشور ما برای اینکه بتواند در خصوص رهنمودهای رهبری، که در باره رشد جمعیت کشور تاکید دارد، باید شرایطی را فراهم کند تا ازدواج جوانان تسهیل پیدا کند، تا زمانی که جوان شغل ندارد، مسکن ندارد، نمیتواند به فکر ازدواج و فرند آوری باشد، این وزارت خانه که خود یک نهاد بخشی است، نمیتواند از عهده چنین کاری که کاملاً فرا بخشی است کاری از پیش ببرد.
وی گفت: موضوع جوانان ظرفیت عظیم و یک پتانسیل بالقوه در کشور است اما در حد شعار باقی مانده است یعنی یک کاربرد شعاری و یا یک مواجهه شعاری در خیلی از موارد پیدا کرده است، باید دستگاه جدایی متولی امر باشد و یک نگاه جامع و کامل نسبت به این موضوع داشته باشد در غیر این صورت نمیتوان به آینده امید داشت.
اصلاح الگوی افزایش جمعیت کشور به نظر من اگر قرار است اتفاقی برای آن بی افتد نباید بر روی سنین بالا سرمایهگذاری کرد ما باید روی جوانان مان همین ظرفیتی را که میخواهیم به صورت ایجابی و نه سلبی کار کنیم، طرحی هم که در خصوص این طرح مطرح شد به صورت سلبی بود.