اختصاصی/به گزارش نما ،سه شنبه هفته گذشته آخرین حکم فرجی دانا برای محمدتقی احمدی به عنوان سرپرست جدید دانشگاه تربیت مدرس رقم خورد؛ اما شاید مهمترین حکم وزیر در روزهای اخیر مربوط باشد به حکم سیداحمد معتمدی - وزیر ارتباطلات دولت اصلاحات - به عنوان سرپرست جدید دانشگاه صنعتی امیرکبیر.
این انتصابات اما واکنش سریع نمایندگان را در پی داشت، هرچند قبلا گفته شده بود که بهارستانی ها در صدد ارائه طرح استیضاح وزیر علوم به هیات رئیس هستند اما انتصابات اخیر وزیر، عزم آنها را برای طرح استیضاح جزم تر کرد. برای همین هم بود که درست همان روز انتصاب محمدتقی احمدی، متن استیضاح به ابوترابی فرد که ریاست مجلس را عهده دار بود رسید.
هرچند این طرح میان دستان بهارستانی های موافق و مخالف در حال رد و بدل شدن است اما موافقان طرح، انتصابات وزیر، مباحث مربوط به دانشجویان ستاره دار و بورسیه ها را دلیل اصلی استیضاح می دانند.
درست است که طرح مسائل مربوط به دانشجویان ستاره دار و انتصابات مساله دار را جعفر توفیقی طی چند ماه سرپرستی وزارت علوم کلید زد اما فرجی دانا هم ترجیح داد همان مسیر را طی کند؛ به طوری که در طول سه ماه نخست حضور در وزارت علوم، حکم تغییر بیش از 20 رئیس دانشگاه و پژوهشگاه را صادر کرد.
دانشگاه های خواجه نصیرالدین طوسی، پیام نور، اصفهان، گیلان و علم و صنعت به ترتیب نخستین دانشگاه هایی بودند که در معرض تغییر قرار گرفتند. در ادامه موج تغییر به دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه جندی شاپور، دانشگاه ارومیه، دانشگاه باهنر کرمان، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) و دانشگاه اراک رسید.
رویه ای که هشتم دی ماه سال گذشته وزیر را مجلس کشاند و مجبور به پاسخ دادن به سوالات وکلای ملت کرد. نمایندگان از پاسخ های وزیر قانع نشدند و او کارت زرد گرفت؛ البته کارت زرد مجلس تاثیر چندانی بر روحیه و عملکرد آقای وزیر نداشت و او دقیقا یک روز بعد از دریافت این تذکر، سرپرست دانشگاه تفرش را تغییر داد و تلویحا اعلام کرد که تغییر روسای دانشگاه ها متوقف نشده است.
دقیقا در ادامه همین مسیر هم بود که دانشگاه علوم کشاورزی گرگان، دانشگاه منابع طبیعی گلستان و دانشگاه های شیراز، یزد، تبریز و خوارزمی نیز پذیرای روسای جدید شدند.
البته آقای وزیر این تغییرات را نتیجه حضور هیات بازرسی این وزارتخانه و بررسی شرایط دانشگاه ها می دانست و از اعزام این هیات ها به 56 دانشگاه کشور سخن می گفت. هیات هایی که به گفته فرجی دانا با دقت کامل شرایط را بررسی و تغییرات را نیز با احتیاط انجام می دادند.
شاید اندکی دیر، اما نمایندگان مردم که چندان احتیاطی در تغییر روسای دانشگاه ها و البته عملکرد وزارت علوم نمی بینند این بار دست به کار شده و طرح استیضاح فرجی دانا را ارائه کرده اند. دغدغه نمایندگان بیشتر مربوط به گزینش افراد با سوابق سیاسی خاص در مسند دانشگاه های حساس و مهمی همچون دانشگاه صنعتی امیرکبیر است.
مطرح شدن موضوع استیضاح، واکنش های مختلفی از سوی وزارت علوم در پی داشته است. در همین راستا معاون پارلمانی و حقوقی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری با اعلام این که نامه استیضاح وزیر هنوز به دست ما نرسیده است، گفته که رایزنی ها با نمایندگان مجلس آغاز شده تا سوءتفاهمهای احتمالی برطرف شود.
نصیری قیداری این را هم گفته که نمایندگان وظیفه قانونی شان را انجام میدهند و ما هم در چارچوب قوانین گفتوگو می کنیم تا ببینیم خواسته نمایندگان چیست و اگر در حد مقدورات و در چارچوب اختیارات و قوانین باشد پاسخگوی سوالات خواهیم بود.
حامیان رسانه ای دولت هم تلاش کرده اند تا همسو با این اظهارات نمایندگان ملت و مطرح کننده طرح استیضاح را طیف اقلیت مجلس و افراطی بنامند تا از این رهگذر بی توجهی و شاید گستاخی های یک وزیر در برابر یکی از قوای سه گانه کشور را به محاق ببرند.
نویسنده:ستوده کاشانی