«شبکه ملی اطلاعات تا پایان امسال اجرایی می شود» این تیتری است که هر سال از زبان وزرای مختلف ارتباطات اعلام شده است و هنوز پس از نزدیک به یک دهه از ابداع این لغت هنوز این پروژه در کشور اجرا نشده است. با اینکه اجرای این شبکه در قانون برنامه پنجم تاکید شده است اما وزارت ارتباطات هر سال بودجه های هنگفتی را دریافت می کند و پای این شبکه می ریزد و هیچ اطلاعاتی نیز از مراحل انجام آن منتشر نمی کند.
وجود شبکه ملی اطلاعات در کشورهای مختلف دنیا امر جدیدی نیست اما اکنون و پس از افشاگری های ادوارد اسنودن برخی از کشورهای دنیا به این نتیجه رسیده اند که مدیریت اینترنت جهانی نیز باید تغییر کند. اما در کشورمان برخی نه تنها به اینترنت جهانی اطمینان دارند بلکه علاقه ای به اجرای شبکه ملی اطلاعات نیز ندارند.
پس از وزرای دولت قبلی این بار نوبت به محمود واعظی رسید که دوباره خبر از اجرای شبکه ملی اطلاعات بدهد. واعظی 24 اردیبهشت امسال گفت که تا پایان سال 94 شبکه ملی اطلاعات اجرایی می شود. اما جالب اینجاست که معاون وزیر ارتباطات یعنی نصرالله جهانگرد سه روز قبل از آن یعنی 21 اردیبهشت ماه امسال تاکید داشت که ثبت نام یارانهها مفهوم عینی شبکه ملی اطلاعات بود.
این سخنان متناقض نشان از آن دارد که هنوز برای مدیران کشور نیز مشخص نیست شبکه ملی اطلاعات دقیقا چه چیزی است ؟ آیا اجرایی شده یا قرار است در سالهای آینده اجرایی شود ؟ چه فازهایی دارد ؟ چه کسانی مسئول اجرا یا بهتر بگوییم مسئول تعویق اجرای این فاز ها هستند؟