جریان سازی آمریكا در بحبوحه مذاكرات

یك روزنامه آمریكایی در گزارشی مدعی شد كه مأمورین مخفی وزارت امنیت داخلی آمریكا یك تاجر ایرانی را كه به اعتقاد آنها در زمینه تهیه فناوری‌های نظامی با ایران همكاری می‌كرده است، دستگیر كرده‌اند.

به گزارش نما به نقل از فارس، روزنامه «نیویورک پست» طی گزارشی اعلام کرد نیروهای امنیتی آمریکا یک تاجر ایرانی به نام امیر اردبیلی را که به ادعای این روزنامه در زمینه تهیه فناوری های نظامی فعال بود، طی عملیاتی دستگیر کرده اند.

بر اساس این گزارش، امیر اردبیلی برای تهیه لیست بلندبالایی از تجهیزات نظامی، با شرکت بین المللی صلیب(Cross International) و با افرادی به نام «داریوش»، کارگزار تجارت اسلحه در اروپای شرقی و «پاتریک لینچ»، تاجر آمریکایی تسلیحات ارتباط برقرار کرده بود.

در ادامه گزارش نیویورک پست مدعی شده که «دولت ایران مشتری اصلی اردبیلی بوده است. لیستی که اردبیلی در اختیار داشته است شامل شرحی با جزئیات کامل از همه عوامل و دست اندرکاران تهیه تکنولوژی نظامی ساخته شده در آمریکا برای ایران و ایمن سازی آنها جهت استفاده، می‌شود، از آن جمله می توان به شرکت‌های پیشرو در ایران و شرکت های آمریکایی مرتبط با آنها یاد کرد.»

این روزنامه آمریکایی ادامه داد که اردبیلی به شرکای خود گفته است که ۵۰ مشتری دارد که همه آنها به نوعی با دولت ایران در ارتباط هستند و ۹۰ درصد سفارشات آنها در ایالات متحده تولید می شود.

بر طبق این گزارش، داریوش و لینچ، مامورلان مخفی دولت ایالت متحده بوده‌اند و این دو تن موفق شدند با جلب اعتماد اردبیلی، وی را که واسطه تهیه فناوری‌های پیچیده نظامی برای جمهوری اسلامی ایران بوده است دستگیر نمایند. چنین تسلیحاتی تاکنون در مواضع و جبهه‌های مختلف علیه نیروهای نظامی آمریکا در ورای مرزها مورد استفاده قرار گرفته است.

به گفته «شیفمن»، تحلیلگر رویترز در کتاب جدید وی با عنوان "عملیات شکسپیر"، در عراق و افغانستان حداقل ۲۵۰۰ سرباز در حملاتی با استفاده از این تجهیزات نظامی پیشرفته(IED) کشته شده اند. این رقم به نیمی از آمار کشته شدگان در میداین مبارزه می رسد.

واشنگتن پست در ادامه گزارش خود آورده: «شرکت صلیب بین المللی در ظاهر شرکتی کوچک و خصوصی است که بنا به اطلاعات گوگل در زمینه تکنولوژی دفاعی و امنیتی فعال است. اما در واقع شرکت صلیب پوشش دهنده عملیاتی قائم به فرد با محوریت شخصی به نام پاتریک لینچ و به ماموریت از جانب وزارت امنیت ملی دولت ایالات متحده می‌باشد.»

۱۳۹۳/۴/۱۵

اخبار مرتبط