الف: نان و نمك دولت و ماجرای استیضاح

ضیافت افطار حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور كشورمان با حضور حدود ۵۰ شخصیت اصولگرا پنجشنبه شب در محل نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد. در این نشست، حاضرین ضمن تمجید از تدبیر روحانی برای برگزاری این جلسه، درباره مسائل اقتصادی، سیاسی و فرهنگی توصیه‌هایی را ارائه دادند.

به گزارش نما، الف نوشت: این همایش که از ساعت ۱۹ آغاز و تا هنگام اذان مغرب ادامه داشت، حدادعادل(رئیس‌ فراکسیون اصولگرایان مجلس)، سبحانی‌نیا(عضو هیئت رئیسه مجلس)، لاله افتخاری نماینده مردم تهران در مجلس، حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد نایب رئیس مجلس، حسین فدایی(دبیرکل جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی) و محمد نبی حبیبی (دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی) به ایراد سخنرانی پرداختند و درباره مسائل مختلف مرتبط با قوه مجریه نکاتی را به رئیس‌جمهور گوشزد کردند.



در جلسه پنج شنبه چه گذشت؟
غلامعلی‌حداد عادل در سخنان خود ضمن تشکر از رئیس‌جمهور به دلیل برگزاری این جلسه و همچنین با حمایت از رویکرد اعتدال، خواستار ثبات مدیریتی در کشور شد و از دولت به خاطر استفاده از همه ظرفیت‌ها فارغ از جناح‌بندی‌های سیاسی تشکر کرد.

شهروز افخمی، نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی، درباره سخنرانی حدادعادل در حضور رئیس‌جمهور نیز که به حضور حامیان فتنه در دولت هشدار داده بود، تصریح کرد: هشدار حدادعادل برای نمایندگان حاضر در جلسه منطقی و قابل قبول بود؛ امیدواریم دولت محترم توصیه‌ آقای حدادعادل را که حرف اکثر نمایندگان ملت است را جدی بگیرد.

ابراهیم کارخانه،‌ نماینده مردم همدان، نیز که در این جلسه حضور داشت با مثبت ارزیابی کردن برگزاری جلسه رئیس‌جمهور با اصولگرایان، درباره محتوای این نشست گفت: موضوعاتی مانند کاهش تورم و رکود،‌ حمایت از تولید‌، بهبود وضعیت اقتصادی، ایجاد اشتغال و اجرای دقیق قانون هدفمندی یارانه‌ها را از دیگر خواسته‌های مدعوین این دیدار برشمرد و خاطرنشان کرد: جلسه‌ای، مفیدی بود.

محمدنبی حبیبی، دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی، نیز می گوید که سخنرانان روی دو موضوع تکیه داشتند که موضوع اول ضرورت هماهنگ شدن تمام پایبندان به انقلاب برای حل مشکلات داخلی و بالاخص اقتصادی بود. موضوع دوم نیز روی بحث مراقبت از استفاده نکردن از کسانی در بدنه مدیریت دولت بود که در فتنه ۸۸ نقش داشتند. وی همچنین با اشاره به سخنرانی رئیس‌جمهور نیز گفت: ایشان نیز بر ضرورت همدلی و حل مشکلات اقتصادی مثل رکود، تورم، بیکاری تأکید داشتند.

حبیبی در ادامه گفت: رئیس‌جمهور همچنین در خصوص عزل و نصب‌ها نیز به صورت تلویحی اشاره کردند و گفتند که ممکن است برخی‌ها خطاهایی داشتند و مثال هم از تاریخ صدر اسلام زدند و توصیه ایشان این بود که در این رابطه اگر کسانی خطایی کردند و به انقلاب بازگشتند از آنها هم استفاده‌هایی شود.

احمد کریمی اصفهانی دبیرکل جامعه اسلامی اصناف و بازار نیز در پاسخ به این پرسش که رئیس جمهور پیرامون انتقاد اصولگرایان از برخی انتصابات در دولت یازدهم چه پاسخی داد، افزود: روحانی درباره این انتقادات گفت که ما در تلاشیم تا از همه گروه‌ها استفاده کنیم و منافع ملی را هم در نظر می‌گیریم و معتقدیم که باید شکاف‌ها را از بین ببریم و به حوزه، قومیت‌ها و مذاهب نیز توجه داشته باشیم، این پاسخ رئیس جمهور نسبت به انتصابات اخیر در دولت بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرضا اکرمی، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، ضمن مثبت و مفید ارزیابی کردن این جلسه، گفت: باید این جلسات از حالت یک نشست معمولی بیرون بیاید، قاعده‌مند شود و عمق و جامعیت بیشتری پیدا کند. اکرمی در مورد تأثیر برگزاری این جلسات در افزایش وحدت ملی نیز گفت: ما در جمهوری اسلامی ایران بر روی کلمه جمهوری تاکید می‌کنیم و باید این زمینه فراهم شود که مردم از هر طبقه، قشر، صنفی در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت داشته باشند و از اندیشه‌های آنها استفاده کنیم. جلسه روز پنجشنبه نیز فرصتی بود که افراد حاضر در جلسه دیدگاه‌ها و نظرات خود را در مورد مسائل مختلف داخلی و خارج کشور مطرح کنند.

در پایان این جلسه اصولگرایان حاضر در این نشست نماز مغرب و عشا را به امامت روحانی اقامه کرده و در ضیافت افطاری رئیس‌جمهور شرکت کردند.

این جلسه دومین نشست روحانی با اصولگرایان بود. در اولین جلسه روحانی با اصولگرایان که اردیبهشت ماه برگزار شد وزرایی چون رحمانی فضلی، پورمحمدی، نوبخت، نهاوندیان و حسین مظفر(نماینده تهران)، احمد کریمی(رئیس اصناف کشور)، سقایی(نماینده استهبان و عضو فراکسیون رهروان)، تقوی(رئیس سیاست گذاری ائمه جمعه)، محسن رفیق دوست، محمد حسن ابوترابی فرد، باهنر و مصری(از هیئت رئیسه مجلس)، بادامچیان و حبیبی(از حزب موتلفه) شرکت داشتند و در عین حال گفته می شود علاوه بر غروی افراد دیگری نیز از قم دعوت شده اند.

حال باید دید خروجی این جلسه (اگر چه با انتقادات اصولگرایان همراه بوده است) تا چه میزان در نزدیکی دیدگاه های مجلس و دولت تاثیرگذار است، به خصوص اگر به این نکته نیز توجه کنیم که در طول هفته های اخیر بحث های جدی در مجلس درباره استیضاح تعدادی از وزرا (علی الخصوص استیضاح وزیر علوم) صورت گرفته است.

۱۳۹۳/۴/۱۵

اخبار مرتبط